Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 797 kJ /
1 146 kcal
Bílkoviny114,76 g
Tuky23,81 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,57 g
Sacharidy110,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme už koupené mleté maso, tak ho pomeleme ještě jednou, aby bylo jemné až mazlavé, přidáme k němu na jemno nastrouhané brambory, mleté papriky, pepř, podravku, prášek do pečiva, 3 lžíce olivového oleje a sůl. Všechno řádně a déle promícháváme rukou, matláme-patláme, aby bylo maso co nejjemnější a necháme ho 1-2 hodiny v lednici odpočinout. Krok 2: Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek protlačíme, pažitku nasekáme a přidáme vše do odpočinutého masa a znova ručně pracně promícháme. Krok 3: Do pánve-pokud možno grilovací dáme minimum oleje na dno, v ruce utvoříme placaté oválky, které smažíme z obou stran, nejdříve zprudka, pak snížíme příkon tepla a dopečeme. Můžeme před pečením placky zlehka obalit ve strouhance a oklepeme, aby jí tam nebylo moc.

Zveřejněno 26. 6. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Pljeskavici jsem jedla poprvé před mnoha lety v Chorvatsku, kde jsme si jí kupovali téměř denně, jak nám chutnala a od té doby jí občas dělám i doma, je to hodně šťavnaté. Vůbec jsem netušila, že by tu nebyla, ale našla jsem jen jednu a jinou, proto já dávám k vyzkoušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8z5W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8z5W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Bibinka:To si piš, že ji vyzkouším Jani:-!;-):-))

jarka skrobakova:Jaruško, určitě to vyzkoušej, určitě vám to bude chutnat a pljeskavice nezklame uvidíš. Já už bych si jí dala zase;-):-p

Tak tohle mi nějak uniklo Janičko:-! Moc se líbí recept a uložila jsem si, protože mně to moc láká vyzkoušet.+10 :yes::yes::-K

karolina1: Clovek se stale uci..urcite to vyzkousim..;-)

aisha-vyskusaj surovy zemiak do fasirok ci karbonatok,predsa aj v kucharskych knihach sa toto odporuca,lebo sa tym da nahradit vajicko a zemiaky sluzia ako pojivo kto nemoze vajicka,ale sa to aj odlahci a je to super:-p

Bibinka: S ochucenym mletym masem vzdycky tak 5 minut boucham o pracovni plochu, krasne se tim vytlaci vsechen vzduch a masova hmota je pekne kompaktni..;-)..naucil me to kdysi davno jeden reznik pri vyrobe sekane. Co ale neznam je pridani syrovych brambor k masu, to musim vyzkouset..:yes::yes:

votrubajan 27. 6. 2013 20:29
:yes:

Já to vyzkouším a pak řeknu,jo:-?:-)) jinak nemám problém, ale je pravda, že si každý vyzkoušíme podle sebe, ne:-?, vždy recept zkoumám a přidávám ingredience dle mého:-! tj., co se u nás dá na talíř:-O, zde nemám problém, upravím si dle našeho jídelníčku:-D:yes:

Zkusím podle Tebe, název - nenázev, mne se líbí ta skladba surovin a výsledek je pěkný a Ty máš bodíka:-K;-):yes:

karolina1: Karolínko, ale já jsem ten tvar fakt uplácávala a dokonce jsem někde viděla, že se s těmi plackami mlátí - doslova, o kuch.linku, tak jsem je taky tak pomrskala:-D:-D:-D Mě ty komentáře nevadí, myslím si své a vím, že JE to pljeskavice, není totiž jeden a definitivní recept a i světově známí kuchaři ho dělají každý jinak.
A díky-dobrý nápad pro příště;-):-K

Bibinka musim sa ta zastat,napis ze si to upljeskala rukami a hned to bude pljeskavica jaki pak copak nie?:-K

Osobně nemám ráda pod různými recepty v komentářích"debaty stylu,co správně do rcp patří a co je navíc-tudíž špatně"
Bibinka v názvu uvádí"Bramborová..."tak si myslím,že zde není co řešit;-):-)Jen pro zajímavost přidávám odkaz na rcp od Itala,který karbanátek z mletého masa také nazval pljeskavicí;-):-Dhttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cevabi-a-plje...

No a teď k receptu-Bibinko,líbí:-Ka s hlavními surovinami v poměru 1:1 musela být tahle bašta v závěru krásně šťavnatá:-p:yes:

Veronika Hrozna::-D a když vezmeš dezertní talíř, tak to už ho nevidíš vůbec:-D;-)

Veronika Hrozna 27. 6. 2013 08:33
Bibinka: A ten talíř pod ní není ani moc vidět !:-D:yes:

:yes:Pljeskavic je tolik druhů, kolik je kuchařů/ek. Tuto verzi jsem nezkoušel ale již se chystám udělati, bude papačka! Mňam, mňam, mňam.:yes::yes:

Ale ty šťouchačky se vám povedly, vypadají dobře! :yes:

Bibinko, vždyť to máte klasickej karboš v trojobale! A to foto máte až moc vykolorovaný.. dejte tomu jinej název a bude klid, protože tohle pleskavica teda není.

Veronika.Hrozna:i já, i já;-):yes:

Bibinka: Ale ty se mi zamlouvají -velice,taková velká flákota ! Tak já už zustanu u těch srbských ! :-D

Bibinka:Máte to obalené, stačí se podívat.
Určitě je to dobré, ale pljeskavica to není.

Bibinka: Vygoogluj si nějaké obrázky k pljeskavici, uvidíš, jak má vypadat ;-)

zizala::yes:To, co je na fotce, je obalené, pljeskavica je tenká.

Nella:Nello, ale tady žádná strouhanka není, je tam psáno-kdo by chtěl může jí dát mírně navrch, vevnitř není ani zrníčko strouhanky;-)

Bibinka: To ano, ale všechny mají společné znaky - směs několika druhů mas, žádná strouhanka, může být plněná sýrem kaškaval. Nikde jsem nečetla, že se dokonce polovina množství masa nastavuje brmaborami, pljeskavica je masová dobrota.

Veronika.Hrozna: S ničím si to nepleteš, v Srbsku jsou opravdu jako placatější balónky a dost velké, dává se jen jedna na talíř.:-D;-)

Veronika.Hrozna:Myslím si, že to bude něco jiného.Pljeskavica je buď z jehněčího, hovězího, vepřového nebo i směsky mas.Přidává se sůl, pepř, paprika, někdo i česnek a cibuli podle rod. receptu.Nikdy tam nejde strouhanka atd. a tloušťka je cca 0,5-1 cm, jedná se o minutkovou záležitost.

zizala:Žížalo, spíš dané recepty, pljeskavice není jedna, je jich více druhů, zrovna tak jako Džuvečů(djuveč), je to krajové, jako některá jídla u nás.....

Bibinka: No ,co člověk se učí do smrti ! Tak tuhle fintu použiju určitě !:-p :-D

Nella: Já nevím ,ale v Srbsku jsou hrubé tak 3 až 4 cm. A je to hezký macek ,který váží asi tak 300-400 gramu ! Nebo si to pletu s něčím jiným? :-)

Veronika.Hrozna: Verunko, "prdopeč" se dává hlavně do mletých mas z důvodu, že maso je nadýchanější;-)

Bibi, já se přidám, nemůžeš jakýkoliv karbanátek z mletého masa nazvat pljeskavicí. Ta má daný recept :-/

Tento recept je asi dobrý, ale nazývat to pljeskavicou je trochu zcestné. Ta se dělá většinou ze směsí mas - hovězí, jehněčí - je tenounká tak centimetr a brambory tam opravdu nepatří. Dobré karboše, díky prášku nadýchané, ale pljeskavica ani náhodou

A ten prdopeč je tam nač?Do pljeskavice nepatří, to je jako přidávat ananas v rámci kreativity, do svíčkové.

Můj otec je Chorvat, takže snad smím soudit a to, co tu Bibi předvedla je prapodivný, i když možná dobrý, karboš.Pljeskavica se nikdy neobaluje ve strouhance!!!! a musí být tenká max půl cm.Na grilu je to pak minutková záležitost.
Kreativita je fajn,nicméně někdy je jí přespříliž.

Fakt se do Pljeskavice dává brambor ,to jsem nevěděla ? A také mi velice v Srbsku chutná ,hlavně když je grilována na dřevěném uhlí.A ten prášek do pečiva ,co tam má, jakou funkci ?????? To mě zajímá.:-)

magdalenka:Magdalenko, tady u toho receptu se dává tolik brambor, kolik se dává masa 1:1;-)vyzkoušej, bude to chutnat.

WOU prima:yes:a foto úžasné:yes::yes:

Ja napr. do čevabčiči a pod. bežne dávam strúhaný surový zemiak. Po opečení je tá mäsová placka taká "pevná". Chuť mäsa ostáva, ale ja dávam len jeden zemiak na cca pol kila mäsa. Netušila som, že Chorváti do toho dávajú tak veľa zemiakov. Myslela som, že ich pljeskavice sú hlavne z jahňaciny. A receptík je fajn.:yes:

hosta:Jitko, už jsem to dopsala, já je úplně ignorovala;-)patří samosebou do masa:-D

Taky mi tam ty brambory nějak unikly :-(

Líbí se mi to hodně - ale kam Bibi dáváš ty brambory? Buď blbě vidím, nebo ti něco vypadlo?:-)):yes:

Tématické fráze:
recepty z mletého vepřového, vepřové mleté maso recepty, recepty z mletého vepřového masa, mleté vepřové maso recepty, mleté vepřové recept, recepty na mleté vepřové maso, mleté vepřové maso, vepřové mleté maso recept, pokrmy z vepřového mletého masa, vepřové mleté maso, vepřové mleté maso, chorvatska pljeskavica, mleté vepřové, mleté vepřové maso recept, čevabčiči z vepřového mletého masa, recept na mlete veprove maso, recepty mleté vepřové maso, pljeskavice, recept z mletého vepřového masa, recepty z veproveho mleteho masa

Suroviny:
maso vepřové mleté, brambory, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, podravka, prášek do pečiva, olej olivový, strouhanka, pažitka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu