Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový piškot

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zauberin

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 585 kJ /
857 kcal
Bílkoviny37,74 g
Tuky62,04 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, mleté ořechy. Krok 2: Dáme do olejem vymazané dortové (nebo jiné menší) formy,vysypané rýžovou moukou a dáme péci. Krok 3: Piškot je poměrně rychle upečený, křehký, ale moc dobrý. Krok 4: Můžeme ozdobit ovocem a polít třeba agarem (je zdravější než želatina).

Zveřejněno 28. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový piškot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXrQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový piškot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Super recept! Děkuji. Přidávám bodík:yes:

Ahoj tejaja, u agaru se píše, že obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Komu želatina nevadí, tak at´ji klidně používá. Nebo se dá uvařit pudink s vodou, cukrem a ovocnou šťávou. Dá se méně tekutiny a když to vychladne, tak je to taky hustý a dobrý. Je to úplně jedno, každý atˇsi vybere podle svého, ale hlavně atˇmu to chutná. Spokojenost Všem a dobrou chutˇ.
Ještě jedna informace: ve svých receptech používám rýžové mléko, protože normální ani sojové nemůžu, takže pokud Vám při dietě nevadí, klidně ho vyměňte za to své "oblíbené".:-)

Takové recepty zde chyběly, máš moc pěkné nápady, i mne se líbí;-):-p:-K

:yes::yes::yes::yes: I u mne boduješ. Tyhle receptíky jsou potřeba a najdou své spotřebitele;-)

Koláčk je krásny a výborný :yes:;-) Boduješ:-D
Len ma zaujíma, prečo si myslíš, že agar je zdravší ako želatína ? Preto, lebo je z rastliniek?
Želatína je polypeptid (polymérna bielkovinová štruktúra), ktorá sa získava zo živočíšnych produktov (šľachy, chrupavky, kože) a agar je polysacharid, výťažok z červených morských rias („príbuzný“ napríklad škrobu). Pre milovníkov éčiek, je označovaný ako E406.:-)
Agar dobre drží tvar, preto je ho lepšie použiť tam, kde chceme mať vysokú vrstvu želé.
Lenže želatína je najlepšia vec na kĺby, preto je aj huspenina veľmi zdravá. Na starobu sa to zíde;-)

Tématické fráze:
bezlepkovy piskot, bezlepkovy piskot recept, bezlepkový piškot na dort recept, recept na bezlepkový piškot, bezlepkový piškotový dort, bezlepkovy piskot na dort, piškot z rýžové mouky, bezlepkový piškot z pudinku, piskot bez mouky, bezlepkový piškot na dort, recept, bezlepkové piškoty recept, piškot bezlepkový, sojovy piskot, pohankový piškot, piškot z pohankové mouky, bezlepkový piškot z rýžové mouky, recept bezlepkový piškot, výborný bezlepkový piškot, bezlepkove piškotový dort, bezlepkových piskot

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka rýžová, ořechy mleté, kypřící prášek bio

Přidat fotografie receptu