Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronový dort nepečený

Nepečený citronový dort je sice náročný na přípravu, ale chuťově vynikající. Osvěžující vrstvy dortu jsou doslova nabité citronovou chutí a dezert se stane ozdobou vaší narozeninové oslavy.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min 50 + cas tuhnutia

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, 50 + cas tuhnutia)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 382 kJ /
6 544 kcal
Bílkoviny145,52 g
Tuky357,06 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 718 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy623,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na suchej panvici oprazime lieskove oriesky. Odstavime zo sporaka a nechame ich vychladnut. Krok 2: Susienky pomelieme (postruhame), pridame pomlete lieskove oriesky a rozpustene maslo. Krok 3: Dobre vymiesame a touto zmesou vylozime dno tortovej formy vylozenej papierom na pecenie. Silno zmes utlacime, aby sa korpus pri krajani nerozpadaval. Odlozime do mraznicky, kym si pripravime dalsiu vrstvu. Krok 4: Zelatinu dame napucat s 5 lyžicami vody. Krok 5: Ricottu (u mna mascarpone a tvaroh) vymiesame s cukrom. Krok 6: Potom pridame jogurt, nastruhanu citronovu koru, stavu z citrona, citronovy extrakt, citronovy liker (mozno vynechat) a dobre vsetko spolu vymiesame. Krok 7: Napucanu zelatinu na velmi miernom ohni za staleho miesania rozpustime. Nevarime, energicky miesame, aby sa nam vsetky hrudky rozpustili. Krok 8: Potom do zelatiny, ked je uz tekuta, odoberieme 2-3 lyžice z jogurtovej masy a dobre ju rozmiesame v zelatine. Krok 9: Za staleho slahania pridame tuto rozmiesanu zelatinu do zbytku jogurtovej masy a dobre preslahame mixerom, aby sa zelatina dostala rovnomerne do celej masy. Krok 10: Vylejeme na susienkovy zaklad, zarovname a odlozime opat na par minut do mraznicky (asi 15 minút). Krok 11: Ak mame citronovu galaretku, tak ju pripravime podla navodu, iba znizime vodu na polovicu, cize na 500 ml vody pouzijeme 2 galaretky (citronove zele). Krok 12: Chladnucou, ale este stale tekutou galaretkou zalejeme vrch torty a odlozime uz iba do chladnicky stuhnut. Minimalne na 4 hodiny, najlepsie vsak cez noc. Krok 13: Zelatinu dame napucat s 5 lyžicemi vody. Vodu, cukor, vanilkovy cukor, citronovu koru, stavu z citrona uvarime na sirup. Krok 14: Odstavime a precedime cez sitko. Pridame citronovy liker, potravinarsku farbu, dobre zamiesame. Krok 15: Napucanu zelatinu zalejeme teplym sirupom a dobre vymiesame, aby sme nemali hrudky. Ochladenou, ale este tekutou zelatinou zalejeme tortu. Odlozime do chladnicky na par hodin. Krok 16: Pred podavanim ozdobime tortu vyslahanou slahackovou smotanou, boky potrieme malym mnozstvom slahacky a na nu dame mandlove lupienky oprazene na suchej panvici.

TIP: Jak udělat dokonalý cheesecake

Zveřejněno 3. 7. 2013

Poznámka autorky adkas

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový dort nepečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZ3k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový dort nepečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZ3k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

ZFranclova:
Chutnalo, chutnalo..., možná o to víc, že si ho sami nazdobili jahůdkami co je dědek přinutil je nasbírat:-8
Mně nejvíce chutnala ta sušenková podložka (krátce jsem ji zapekl)
Příště zkusím nefalšovaný pečený cheesecake:-)
(protože obrázek má s rcp pramálo společného, tak ho na případnou žádost autorky smáznu:-8

ZFranclova 22. 6. 2015 17:37
casino: Tak to je opravdu hezká náhoda. Recept zde leží bezmála 2 roky a nejméně 2 jsme se strefili. Asi to bude tím létem. A s těmi jahodami je to moc dobrý nápad. Teď jich máme nadúrodu, tak to také zkusím. A Tobě přeji, ať vnůčencům chutná.

ZFranclova:
...tak tomu říkám náhoda:-D
Zrovínka jsem dal chladit na zítra pro vnůčence tady tento
http://www.chute-sveta.cz/citronovy-cheesecake/:-)
Dělal jsem ze dvou dávek a jedna vrstva je jahodová.

ZFranclova 20. 6. 2015 20:14
Už teď se těším, až tím ohromím vnoučata. Na chalupu mi o prázdninách přijedou 4 najednou. Určitě se jim dort bude líbit a nepochybuji, že pro babču a dědu zbude na ochutnání "jen-tak-tak". Moc krásné kuchařské dílo, nápadité a určitě moc chutné. Děkuji a dávám bod. :-K :-p

to se opravdu nedá vydržet:yes::-D musí být úžasný;-)

adkas: A kde že to robíš? Tiež bysom chcela byť Tvojou kolegyňkou :-D:-D:-D

Krasa na taliri..:yes::yes:..letne osvezujici mlsani..;-):-p

jarka skrobakova: dakujem krasne:-K

Bibinka:dakujem krasne....torticka je velmi osviezujuca...uz aj kolegynka odskusala...potvrdila, ze recept je dobry a chutila torticka aj ich navsteve :):-):-K

jarka skrobakova: jaruska dakujem pekne :-K

Adkas, dort máš opravdu krásný:-K a asi bude docela osvěžující do letních dnů-moc se mi líbí a tak dávám 3.boda:yes:

Máš to luxusní Adkas :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Jana Remkova:Janka neodchadzaj;-)

No já jdu pryč!:-// Kdo to má vydržet??:-//:-p:yes::yes::yes:;-)

Tématické fráze:
citronový dort, nepeceny citronovy cheesecake, citronovy dort recept, nepeceny dort, cheesecake top recepty citronový, nepeceny dort s galaretkou, recept na citronový dort, nepečený dort z ricotty, nepeceny citronovy kolac, dort s ricotou, citronový dezert, recept citronový dort, recepty na citronový dort, chesske, nepečený cheesecake, citronový cheesecake nepečený, citronový zákusek, zákusky s ricotou, nepečený cheesecake citronový, citronový nepečený dort z jogurtu

Suroviny:
sušenky máslové, ořechy lískové, máslo, sýr ricotta, cukr moučkový, jogurt, želatina, likér citronový, extrakt citronový, kůra citronová, šťáva citronová, želatina, voda, voda, kůra citronová, šťáva citronová, cukr, cukr vanilkový, likér citronový, želatina, potravinářské barvivo žluté

Přidat fotografie receptu