Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milánské hovězí řízky

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 549 kJ /
2 043 kcal
Bílkoviny210,78 g
Tuky88,54 g
Vláknina12,63 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 459 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy81,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější plátky. Jemně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Odložíme ho bokem. Krok 2: Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na nudličky a po chvíli přidáme i česnek nakrájený na plátky. Orestujeme. Dáváme pozor, neboť česnek má tendenci být rychle spálený a pak je hořký.
Vrátíme maso zpět do pánve. Krok 3: Pokud nemáme hlubokou pánev s pokrývkou, přendáme orestovanou cibuli s česnekem do kastrolu, přidáme orestované plátky masa, rajčatový protlak, nakrájené žampióny. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, podlijeme asi polovinou vývaru a přikryté dusíme na malém ohni minimálně 1,5 hodiny. Během dušení podléváme malým množstvím vývaru. Krok 5: Pak maso odkryjeme, podlijeme vínem a vaříme odkryté ještě asi 20-30 minut. Alkohol se odpaří a šťáva se zredukuje. Maso vyjmeme a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme. Já jsem ještě po rozmixování i procedila přes síto. Omáčka byla dokonalá, bez jediné hrudky. Krok 6: Maso vrátíme do omáčky, přidáme med, máslo a necháme ještě jednou prohřát. Odstavíme z tepla.
Podáváme s těstovinami, které bohatě posypeme strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milánské hovězí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OX3E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milánské hovězí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OX3E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

dělám ráda, nemixuju, naopak nechávám celé půlky hlaviček žampionů, nejraději s rýží nebo těstovinami, ani ten sýr k tomu nepotřebuju :-)

Vypadá to moc lakavě :-). Určitě to vyzkouším. Dá se to udělat i z jiného masa?

dakujem vam za vsetky komentariky...poviem vam, ze toto je asi najlepsie a najchutnejsie upravene hovadzie masko ake som kedy jedla...recept je od Tanicky Padourovej ( ovocna koza ):-D

Super:yes::yes::yes: krásný recept:-K:-)

Chutnalo by mi, znám jako milánské kotletky;-).

Jak kdysi řekl můj skvělý pan docent Bartošek: " To nemá chybu!" :yes::yes::yes:

Adrianko, dala bych si líbit, vypadají moc pěkně:-K Máš 11.bod:yes:

Moje tchýňka dělala skoro stejně, dávala ale křemenáče, s tím medem určitě vyzkouším :-p:yes:

Och......:yes::yes::yes:

Také ráda používám kombinaci medu a červeného vína(někdy černé pivo)To je pak i krásně zbarvená šťáva:-p
Podařený receptík:-p:yes::-K

Dělám podobně a je to dobré;-):yes:

Tématické fráze:
milansky rizek, hovezi rizky, hovězí řízek, milánský vepřový řízek, hovězí řízek recept, milánský kuřecí řízek, milánské kuře, milánský plátek, milansky guláš, milanske platky, řízek z hovězího masa, milánský hovězí rizek, řízky z křemenáče, milánský hovězí plátek, hovězí řízky recept, hovädzie rizky, milánské vepřové řízky, milánské řízek recept, milanske hovězí maso, hovězíí řízky

Suroviny:
maso hovězí, cibule, olej, mouka hladká, česnek, protlak rajčatový, žampióny, máslo, med, víno červené, vývar, sůl, pepř, těstoviny, sýr strouhaný, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu