Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdce na smetaně

Zpracování vnitřností je v české kuchyni opomíjenou záležitostí. Mnohé hospodyňky ani neznají jejich využití. Ale naše babičky věděli, jak rychle a nenáročně z nich připravit skvělý oběd.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Odblaněné a omyté srdce nakrájíme na menší proužky. Krok 2: Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme srdce, koření, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Potom zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme 20 minut. Krok 4: Nakonec přimícháme kysanou smetanu, okyselíme a osladíme.

TIP: Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdce na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdce na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Udělala jsem s knedlíkem a druhý den s těstovinami a bylo to výborné. Zařazuji do jídelníčku :-)

Dneska jsem vařila, tak snad bude rodině chutnat, mně omáčka velmi chutná, dělala jsem poprvé, tak dávám bodík. Akorát jsem nesehnala hovězí srdce, jen vepřové :-8. Děkuji za recept :yes:

jsem to ještě na závěr vylepšil stroužkem česneku...a je to mňam:yes:

:-p:-p:-p

delala jsem srdce poprve....super receptik,mooooc dobré:yes:

chystáme se na to dneska, akorát pužijeme srnčí srdce,jazyk, ledvinky a slezinu

5 bodík, děkuji za nápad. Moc chutné :yes:

dnes jdu varit, urcite to bude vyborne..akorat mam kureci srdce:))) tesim se!!!!:yes:

Nudličky děláme i u nás,podle mně jsou lepší a jsou i dříve hotové.Ještě restujeme s kořenovou zeleninou a na závěr přidáváme hořčici(plnotučnou)a trochu octa.Příloha jsou knedle,brambor,těstoviny.Rýže je hladová.:-p

Dobrota ;-):yes:+

Jani, ty jsi mě úplně předběhla;-)než jsem sem natlačila fotky, máš už komentář:-, to bylo opravdu výborný a tou zakysanou to má úžasný šmrnc. Budu dělat vícekrát. Do toho vedra ta smetanová omáčka moc nejde, jedli jsme doma(jinak jíme venku)a tady je chládeček, tak dobrý;-) Dala jsem fotky a dávám boda jako hrom:yes:

Bibi, hned bych si to dala!:-p:yes:

Srdce uvarím v papiňáku s bobkovým listom, čiernym a novým korením. Po vychladnutí nakrájam na rezance. Hustú zásmažku zriedim vývarom zo srdca, prevarím, vmiešam kyslú smotanu. Ale varievam takto radšej bravčové - vepřové srdiečka, tak raz za pol roka, kvôli spestreniu jedálneho lístka. Podávam s klasickými kysnutými knedľami, ale dcére chutia k tomu viac kolienka.

Tématické fráze:
hovězí srdce na smetaně, kureci srdce recept, kuřecí srdce, vepřové srdce recept, recepty kureci srdce, drubezi srdce, recept na kuřecí srdce, vepřové srdce recepty, hovězí srdce recept, hovězí srdce recepty, drubeží srdce recept, kureci srdce recepty, recept kuřecí srdce, vnitřnosti na smetaně, recepty vepřové srdce, recepty vepřová srdce, recept na hovězí srdce, divočák na smetaně, krůtí srdce, jelení srdce na slanině

Suroviny:
srdce hovězí, máslo, cibule, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření hřebíček, vývar masový, mouka hladká, smetana zakysaná, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu