Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 061 kJ /
2 405 kcal
Bílkoviny116,66 g
Tuky206,84 g
Vláknina4,41 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 1,35 g
Sůl0,94 g
Sacharidy18,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka nebo nakrájíme na nudličky a dáme nad páru na dobu cca 3 minuty. Krok 2: Když kapusta trochu vychladne, smícháme ji s umletý bůčkem. Krok 3: Přidáme povolené špenátové kostky, pokrájenou cibulku, čerstvou majoránku, pepř, vejce, trochu mléka, prolisovaný česnek, medvědí česnek a dijonskou hořčici. Krok 4: Vše řádně promícháme, aby se masová směs se špenátem, kořením a kapustou dobře spojila. Pokud je potřeba, přisypeme podle konzistence ještě strouhanku. Gorgonzolu nebo Nivu pokrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm a zabalíme do tenkých plátků trvanlivé uzeniny. Krok 5: Mokrou rukou rozprostřeme těsto na plát a na něj poklademe uzeninové smotky s gorgonzolou nebo nivou, libečkem a plocholistou petrželkou. Krok 6: Masový plát s náplní, mokrou rukou zavineme, posypeme na povrchu kmínem a dáme na plech, pokapaný olejem do vyhřáté trouby. Krok 7: Pečeme nejdříve přikryté alobalem cca 20 minut a pak již necháme dopéci bez přikrytí do pěkné zlatavé kůrečky.

Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 6. 7. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme dát na plech s pečícím papírem - podle každého. Hodí se do plátu dát místo uzeniny, uzené maso, pršut, nebo jiná kvalitní zauzená šunka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4M2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4M2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Bahulko :jsem ráda, že se sekačka líbila

dzungila : díky ;-)

Dobrý nápad :yes:+

Mě sice až dneska, ale taky moc zaujal!;-):-p Do sekačky taky cpu všechno možný, ale s chuťově výraznou gorgonzolou a špenátkem musí chutnat moc!:-O:-p Navíc krásné detailní fotky.:yes: Boďka!:yes:

Děkuji všem, koho recept zaujal:-K;-)

18tý bodík,moc hezké a určitě dobré:yes::yes::yes:samozřejmě tisknu a uvařím

Ta je půůůvabná :yes::yes::yes::-)

Pěkné, chutné a dekorativní:yes:

aisha: určitě Aishi, jakékoliv maso, ;-)co máš doma

Zajmavá kombinace:yes::yes::yes:+14

Krasna sekacka :yes::yes::yes:..mohla bych misto bucku pouzit mlete kureci maso? Ja myslim, ze by to slo, vid?

:-p:-):yes:

rebeka:;-)

varilamyskakasicku: jako fakt;-):-K já komentuju to, co se mi líbí a tohle je hodně povedené;-):-):-K:yes:

tejaja: tak jsem název upravila:-K:-K

rebeka: jako fakt? Druhá, tak o.k. díky Naděnko;-);-);-)

Tématické fráze:
plněná sekaná, cuketovo masová sekaná, zeleninova sekana, recept na sekanu ze zeleniny, cuketovomasová sekaná recept, svickova s gorgonzolou a peprovou omackou recept, sekaná se zeleninou a se špenátem, recept na sekanou, sekaná se zeleninou, masová sekaná recept, sekaná plněná, recepty s gorgonzolou, s gorgonzolou, plněné karbanátky zeleninou, mleté maso plněné gorgonzolou, kvalitní sekaná, mletá sekaná plněna zeleninou, plněné papriky vaječnicí, sekana plněna květákem, masová sekaná z prátu

Suroviny:
bůček, vejce, majoránka čerstvá, strouhanka, kapusta, špenát listový mražený, cibulka jarní, česnek, mléko, strouhanka, paprika sušená uzená, libeček, petrželka, uzenina, gorgonzola, hořčice dijonská, olej, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu