Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami je lahodný pokrm, který kombinuje jemnou chuť sladkovodní ryby s aromatickými bylinkami a dokonale křupavými bramborami. Tato kombinace přináší osvěžující a vyvážený pokrm, který je ideální pro letní grilování nebo lehkou večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ivine Ivine

Náročný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min Bez doby 2 dnů naložení

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava, Bez doby 2 dnů naložení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 966 kJ /
1 665 kcal
Bílkoviny186,00 g
Tuky40,80 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy129,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej. Krok 2: Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den. Krok 3: Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril. Krok 4: Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.

TIP: Jak grilovat ryby, aby se nepřipekly k roštu

Zveřejněno 9. 7. 2013

Poznámka autorky Ivine

Protože není dobré kapat na rybu citron, podávám ho na ledovém salátu, do kterého čerstvý citron nakapu, přidám trošku podravky a olivového oleje. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpyy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpyy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

maris: Ja si ho na smazenou rybu taky kapnu, ale v podstate jde o to, ze citron prehlusi-zabije chut ryby (tedy tu "rybinu"). Takze opravdovi milovnici ryb to zavrhuji, proste ryba (tepelne upravena) vzdy bez citronu. Teprve potom bys mela snist treba citronovy sorbet, abys vycistila usta a mohla pokracovat v dalsim hodovani. Je to ale jen vec osobniho gusta, oboji se muze, jak kdo ma rad.

Ivine, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo.;-):-K
Stejn tak jako Maris nechápu, proč se nemá dávat citron na rybu, slyším to prvně:-O Já ho na ní teda kapu, jinak recept je dobrý a tak máš vstupní 1.bod:yes:

Proč se nemá kapat citron na rybu ? Vždycky se to tak dělalo, ale už jsem ten názor taky někde četla, ale nevím, proč by neměl. Můžeš mi to, prosím vysvětlit ?;-):-)

Tématické fráze:
jak připravit amura, recept amur, recepty amur bílý, amur bílý recepty, amur recept, amur na bylinkách, amur recepty, amur bílý recept, smažený amur recept, jak na amury, recepty amur, brambory na grilu, recept na amura, amur bílý-recepty, recepty na amura, smazeny amur, nagrilu.cz amur, recepty ryby amur, recept amur bílý, recepty z amura

Suroviny:
amur, olej olivový, libeček, česnek, cibulka jarní, nať celerová, tymián citronový, sůl, brambory, koření grilovací, máslo, slanina

Přidat fotografie receptu