Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorske restovane brambory jak je delam ja

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petraweid Petraweid

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 223 kJ /
531 kcal
Bílkoviny23,04 g
Tuky11,98 g
Vláknina15,39 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 182 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy77,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe jeden den předem uvaříme brambory v celku a neoloupané. Dáme do chladu. Brambory nesmí být úplně do měkka jinak se budou při restování rozpadat. Krok 2: Po vychlazení brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, ne moc silná. Na velké pánvi rozpálíme olej a trochu másla, můžeme i tzv. Butterschmalz, přepuštěné máslo, ten chutná nejlépe. Krok 3: Cibulku pokrájíme na drobné kostičky, česnek na slabé plátky a slaninu na kostičky. Krok 4: Brambory poklademe na pánvičku posolíme opepříme a ochutíme červenou paprikou, na mírnějším ohni smažíme z obou stran. Když se brambory začínají pěkně opékat, přidáme cibulku a česnek. Krok 5: Na vedlejší malé pánvi si opečeme slaninu. Když jsou brambory pěkně křupavé, přimícháme slaninu a rozklepneme a vmícháme vejce.

Zveřejněno 12. 7. 2013

Poznámka autorky Petraweid

Brambory muzeme pripravit i bez zamichaneho vejce...Jina a velmi chutna varianta je take, ze si udelame volske oko ktere nasledne polozime na hotove restovane brambory... Vhodne jako samostatny pokrm, hodi se i jako priloha - dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorske restovane brambory jak je delam ja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6x3O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorske restovane brambory jak je delam ja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6x3O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak jsem zrovna brambory udělala stylem "co je v lednici". Osmahla, přidala šunku, cibuli, česnek, okořenila, podlila pivem a je to mňamina! Máme to jako hlavní chod.

pipre: to podmasli uz jsem slysela...myslim, ze by to mohla byt dobra kombinace:-p

Tak to by mi chutnalo:yes: Uvařené ve slupce jsem takto neupravovala, pouze oloupané a také ne čerstvě uvařené. A hezky osmažené s cibulkou i slaninou jsem zkoušela, česnek jsem zatím nedávala, ale zkusím recept podle tebe, je to prima obměna :-) U nás se k tomu připíjelo podmáslí nebo kýška ale i to vejce je dobrý nápad:yes:+3

Aha..tak to jo ja nevedela, ze jsi moderatorka, trochu me to zaskocilo :-))

Petraweid: nééé, klííídekk!!!!! jen moderátorky (což jsem) a admini, já to tam dopísla, abych tě zbytečně nezatěžovala dalšími komentíky ;-);-);-) Promiň, já myslela, že tohle víš. takže už to víš ;-):-D:-D
Recept je nutno aktivovat, případně opravit a upravit, admini sami by to nezvládli ;-);-):yes::yes:

jak to? To jako muze kazdej dopisovat do jinych receptu?:-?
co kdyz tam nekdo napise nejakej nesmysl?

Petraweid: dopísla jsem to do postupu, mrkni, aby to bylo jasný. Jinak dostala jsem na nto chuť, my to jíme hlavně s kefírem :-*:-*:-p:-p

jojo, prepustene maslo se to jmenuje cesky, nemohla jsem si vzpomenout!!!;-)

Petraweid: ještě dotaz nemyslíš tím !"butterschmalz" přepuštěné máslo, nebo je to fakt máslové sádlo? Teď jsem se ptala muže a on zná obojí, no to mi pomohl :-D:-D:-D

momentalne zadny k tematu nemam, az budu priste brambory a vongole delat pridam i foto :)

:-* To je super, nevedela jsem jestli se da u nas sehnat, stejne tak butterschmalz, kazdopadne se to da zvladnout i z dostupnejsich surovin...Ja tyhle brambory miluju :yes:

Tyrolský špek u nás je v Kauflandu a muž, coby Němec (teda je prej Kelt, bavorák a bůhví co ještě :-D:-D) jiný pomalu nechce. pokud vím existuje nejen jako přírodní - či jak to nazvat, že jo? , ale i jako uzený, a snad i s paprikou
Jinak bavoráčky dělám díky tchýňce a i právě různé varianty :-p:yes:
Fotečky neděláš?

Tématické fráze:
restované brambory, restované brambory recept, jak upravit brambory, bavorské brambory, tyrolské brambory, restované brambory se slaninou, brambory restované, butterschmalz, restovane brambory s cibulkou, tyrolske restovane brambory, recept na restované brambory, restovane brambory s cibuli, restovaný brambory, bavorske brambor, restované brambory na slanině, recept restované brambory, restovné brambory, africke restovane brambory, foto restovaný brambor, bavorske brambory recept

Suroviny:
brambory, vejce, slanina, cibule červená, česnek, olej, máslo, sůl, pepř, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu