Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový závin

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 000 kJ /
717 kcal
Bílkoviny53,40 g
Tuky30,56 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,00 g
Sacharidy55,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán narežeme na kocky asi 1x1x1 cm. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme narezaný baklažán a rýchlo restujeme asi 4 minúty. Krok 2: Necháme prechladnúť. Potom vmiešame 1 vajíčko, ochutíme bazalkou a korením, osolíme. Cesto rozdelíme na polovice a každú zvlášť vyvaľkáme (budeme mať 2 záviny). Krok 3: Na každú časť rozložíme polovicu baklažánovej zmesi a husto posypeme syrom. Stočíme do závinu, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Upečieme dozlata. Podávame teplé so zeleninovým šalátom, ale chutí aj studený.

Zveřejněno 17. 7. 2013

Poznámka autorky tejaja

Recept som našla na www.receptar.sk, upravila som si ho podľa seba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqP2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqP2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

hmmm, to vypadá mňamkově a když chutná i studený, to přímo vybízí na prubnutí ;-):-p:yes:

Jana Remkova: aisha: Dievčatá, na moje prekvapenie to chutilo veľmi dobre, až tak som to neočakávala. Má to podobnú chuť, akoby ste plnili závin hubami, hlavne studený.;-)

Parada, zavin s lilkem jsem jeste neochutnala, ale musi to byt moc dobre..:yes::yes:

Terezko, dělám něco hodně podobného, ale tohle, zvlášť s lilkem:-D, musím taky vyzkoušet;-):yes:

To bude pochoutka..:-p:yes: Už ukládám na vyzkoušení.

Slané zeleninové záviny mám ráda i já. Další zajímavý způsob, jak využít lilek:yes:+1

Tématické fráze:
slaný závin s lilkem, závin z lilku, závin s bazalkou

Suroviny:
baklažán, sýr tvrdý, česnek, cibule bílá, bazalka čerstvá, olej, sůl, pepř mletý, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu