Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný lilek se špenátem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 523 kJ /
364 kcal
Bílkoviny1,51 g
Tuky36,84 g
Vláknina2,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 299 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy6,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z lilku nakrájíme cca 9 koleček 2-3 mm širokých. Osolíme je a necháme chvíli vypotit. Krok 2: Pak sůl otřeme, lilek vysušíme a kolečka potřeme marinádou z oleje, rozetřeného česneku, provensálského koření, , čili, sojové omáčky, soli a gustinu. Krok 3: Necháme odležet do druhého dne v uzavíratelné misce. Krok 4: Na pekáč dáme pečící papír, troubu rozehřejeme na 220°C, zapneme horký vzduch, nebo gril a kolečka naklademe na papír. Krok 5: Grilujeme v troubě cca 20 minut a během grilování otáčíme. Ze začátku jsou kolečka měkká. Jakmile začnou být křupavá, vyjmeme je a podáváme. Krok 6: Takto upravený lilek můžeme samozřejmě použít k čemukoliv, co máme rádi. K opečeným bramborám, k zelenině, k masu a pod.

Zveřejněno 17. 7. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Inspiroval mne opět Egypt, kde se podobná kolečka lilku podávala ke snídani a já se ho mohla ujíst:-). Ingredience egyptského lilku neznám, tak jsem trochu experimentovala a moc jsem si pochutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný lilek se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgEv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný lilek se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (35)

kamila29: děkuji za vyzkoušní:-)

Vyzkoušeno a mohu doporučit, moc dobrý :yes:. S bagetou výborná letní večeře.

petram: Moc děkuji!!!

Jani, výborný recept. Lilek mám moc ráda a "přímořské" marinované variace přímo zbožňuji. Doma jsme si moc pochutnaly. Přidávám fotky a bodík. :yes::-p

;-)

Musí to být dobré. Zkusím, jen budu šetřit olejem, 3-4 lžíce jsou pro mne moc.:yes:+...už jsem dala bod dřív.

nigina: Děkuji!!:-) No, ten špenát k tomu byla taková z nouze ctnost;-)

mňááááám:-p tak toto sú moje dve asi najoblubenejšie zeleniny, ale nikdy mi nenapadlo ich kombinovať. no a aká to bola chyba!!! ;-) Tak veru, už aj som si recept vtrepala do hlavy a po nákupe sa do toho pustím. Určite to bude skvelé, dík za receptuš:-K, a jasne že +:yes:

aisha:;-):-))

Jani, pekny receptik..lilek mam doma, ze bych si ho rano nalozila? Delas mi chute..;-):-K:yes:

Tak to musí chutnat skvěle:yes:,zítra si koupím lilek a vyzkouším;-):-K

Anna Kocikova: Joo, ten mi zbyde!;-) Já si totiž v Bille nechám naložit na váhu rajčata, pak nechám zvážit a pak si nechám dolít olej:-D. To je vyčůrané, co?:-D Díky za tip;-)

S tím špenátem bych si moc pochutnala:-p:yes::yes:
Jani,jestli Ti někdy zbyde olej ze sušených rajčat a nedělá Ti zle čenek,tak k tomu přidej pár prolisovaných stroužků a lilek do toho přes noc nalož:-*:yes:

chocolate: Tak pak mi napiš, jestli v tom byl rozdíl;-). Já nevím, nezkoušela jsem to tak, jako ty:-))

magdalenka:Já už jsem ho párkrát dělala, ale nikdy mě to moc neoslovilo.Buď už je ze mě velká holka, která pozná, co je dobré..nebo jsem konečně narazila na "můj" recept:-).
Jani, přidám ti foto druhého lilku, který jsem naložila na zítra;-), musím vyzkoušet i to delší marinování.

Tématické fráze:
zapečený lilek se špenátem, marinovany lilek, recepty s lilkem, bramboracky s lilku, lilek kytka, lilek marinovany v česneku, grilovaný lilek nálož, marinovaný špenát v jogurtu, cuketa lilek špenat, kytka lilek, lilek marinovaný, cuketa se špenátem a bramborovým knedlíkem, "lilek" "špenát" recepty, chocolate talířky, lilky se spenatem

Suroviny:
lilek, sůl, olej olivový, koření provensálské, česnek, chilli, omáčka sojová, sůl, gustin

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu