Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené okurky v PET láhvích

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klara Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pripravíme si čistú PET-flašu (najlepšia od neochutenej minerálky). Krok 2: Uhorkám odrežieme konce a pozdlžne ich pokrájame tak, aby sme ich mohli vložiť do PET fľaše. Fľašu viackrát pretrasieme, aby sa nám do nej vošlo čo najviac uhoriek, do stredu vložíme strúčik cesnaku a zalejeme slanou vodou. Pri nalievaní dbáme, aby tam nezostali nejaké bublinky. Krok 3: Vodu nalejeme až po okraj a pevne zavrieme. Krok 4: PET-fľašu uložíme na chladné miesto (komora, pivnica a pod) a necháme cca 3 mesiace v kľude. Krok 5: Pri otváraní buďte opatrní, lebo fľaša je pod tlakom, takže otvárame opatrne. Krok 6: Po otvorení vylejeme do nádoby nálev, vrch fľaše odstrihneme, aby sme mohli vybrať kvašáky. Krok 7: Pokiaľ sa neskonzumuje celá fľaša, čo je predpoklad, zbytok dáme do zaváraninovej fľaše, zalejeme nálevom, dáme do chladničky a konzumujeme v priebehu ďalších dní. Recept je od môjho syna, ktorý tieto kvašáky nakladá a konzumuje v decembri a niekedy aj v januári.

Zveřejněno 18. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené okurky v PET láhvích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAZn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené okurky v PET láhvích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAZn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Zajímavej recept,ale já 3 měsíce nevydržím..:-(

Klara:raději to vzít ven

Klara:

vilda:tak to som móóóóóóc rada:-)):-)):-)), je tak, pri otváraní treba dať pozor

Klara:Tak jsem Ti to otevřel a byl to opravdu gejzír:-D,ještě že jsem to vzal do práce,tam to nevadilo.Chutnalo to všem,jen jsem tam dal trochu víc česneku a mohl jsem to ochutit koprem.Musím říci že to bylo dobrý

vilda:Pri otvárané sa ddrž receptu a otváraj opatrne. Radšej nad drezom:yes::yes:

Klara:Ještě jsem to neotevřelse to teda blíží.Je tam trochu kalu ale ten není závadný.Ve středu 2.12 to otvírám.Já jsem chtěl mailíka jen pro to abych to tady nemusel hledat.

Klara:Ještě jsem to neotevřelse to teda blíží.Je tam trochu kalu ale ten není závadný.Ve středu 2.12 to otvírám.Já jsem chtěl mailíka jen pro to abych to tady nemusel hledat.

Klara:

vilda:Takže zapasovalo?:-?

Klara:dej mailíka,pošlu tu chuť na něm

Vilda: Teším sa na Vašu reakciu.

Klara:Dám vědět,možná dříve,já tohle zbožňuji.Mám naložené přerostlé okurky v zeláku,v klasice a všichni se můžou po nich utlouci a já také:-p

Vilda: Dajte vedieť okolo Vianoc, ako ste spokojný.:-)):-))

To že se něco uvolňuje z PET lahví je nesmysl,to by se už dávno nevyráběly a všichni lidé by leželi na smrtelných postelích.Tak to dnes vyzkouším,zdá se mi to jako velice dobrý nápad.

Do petlahví nedávám nic. Může se uvolňovat chemie. Pouze vše do skla, porcelánu, nebo kameniny. To samé do mikrovlnky.

Nusle:To by si sa divila:-!:-!:-!

Tématické fráze:
kvašaky ve skle po cely rok, kvašený květák, nálev na kvašené okurky, pet lahve dobré nápady, kvašáky na celí rok, kvašáky v pet lahvi, sladkokyselé kvašáky, rychle kvašaky, rychle kvašené okurky, kvašená rajčata, kvašené okurky sterilované, sterilované kvašáky, kvašáky v pet láhvích, kvašáky v petce, kvašáky v petláhvi, lahev na okurky, kvasaky do zelaku, kvašáky v pet, sladko kyselé kvašáky, kvašáky do pet láhve

Suroviny:
okurka čerstvá, česnek, sůl, voda

Přidat fotografie receptu