Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 898 kJ / 2 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,04 g |
Tuky | 86,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 826 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 384,10 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C. Krok 2: Připravíme ovoce, opláchneme ho a necháme důkladně okapat. Krok 3: Dále připravíme žmolenku promnutím másla nakrájeného na menší kousky s cukrem a moukou. Krok 4: Vejce oddělíme zvlášť na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Krok 5: Do mísy vložíme cukr, změklou Heru, žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a vmícháme do žloutkové směsi spolu s mlékem pokojové teploty. Nakonec opatrně a lehce vmícháme tuhý sníh. Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech. Krok 7: Na těsto rozprostřeme borůvky, taktéž rovnoměrně na celý plech. Podle kyselosti ovoce ještě přisladíme cukrem a chuť zlepší i vanilkový cukr. Krok 8: Pečlivě posypeme žmolenkou. Počítáme, že čím je ovoce vlhčí (vodnaté), např. borůvky, rybíz apod., tím je nutné dát více žmolenky. Krok 9: Plech vložíme do předehřáté trouby. Doba pečení se pohybuje podle vlastní trouby mezi 40-50 minutami. Těsto je na kraji růžové, případně zkusíme špejlí lepivost.
Zveřejněno 20. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bušin borůvkový koláč na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXDJ
Moje poznámka
Bušin borůvkový koláč na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXDJ
Nejnovější recepty
Mrkvová polévka s krutony
Přidáno před 1 hodinou
Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s hlívou, brokolicí, paprikami, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Bůček na neděli
Přidáno před 19 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno 14. 1. 2025 11:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Klasická socialistická smaženka jako ze starých bufetů: Chleby obložené vaječnými řízky si můžete připravit podle ČSN
Úklidové prostředky ze spíže: Citron, ocet a coca cola odstraní vodní kámen, soda pomůže zlikvidovat pachy
Slezský bigos je pokladem severní Moravy: Spousta zelí a masa dává vzniknout skvělému jídlu, vonícímu švestkami a vínem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
Kdyzjehlad před 30 minutami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
snejkee před 1 hodinou
Pečený bůček
Cikitita před 1 hodinou
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Jarek.ostrava@seznam.cz před 3 hodinami
Vepřové nudličky s hořčicí a cibulí
Petulice před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 14 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 17 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 19 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 20 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 22 hodinami
Tématické fráze:
boruvkový kolač na plech,
cim vymazat plech,
čím vysypat plech,
borůvkový koláč,
koláč na plech,
vymazání plechu,
jak vymazat plech,
čím se vysypává plech,
cim vymazat a vysypat plech,
vymazaný plech,
borůvkový koláč recept,
koláče na plech,
vymazat plech,
boruvkový koláč bez žmolenky,
boruvkový koláč-recept,
cim vymazat plech na peceni,
mouka na vymazání plechu,
boruvkový koláč se žmolenkou,
top recepty sladke recepty borůvkový koláč,
rychly moučník na plech
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
mléko,
tuk hera,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
tuk hera,
mouka hrubá,
borůvky,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr,
mouka hrubá
Komentáře (19)