Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taťkovy okurky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

majda1512

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie218 kJ /
52 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky naskládáme do sklenic 0,7 a přidáme koření, cukr, sůl, sacharin, ocet a dolijeme sklenici vodou. Krok 2: Zavíčkujeme a zavaříme na 80 stupňů na 15 minut.

Zveřejněno 22. 7. 2013

Poznámka autorky majda1512

Okurky jsou vynikající a hlavně se nemusíte piplat s nálevem, ale kdykoliv dozrají okurky, tak rychle udělat :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taťkovy okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onEX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taťkovy okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onEX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Lenka:zaváram na dvakrát 40 -50 pohárov. Pre mňa je naozaj jednoduché nahádzať naraz do všetkých guličky korenia, kúsok bobkového listu, kolečká mrkvy a cibuľu, kôpor atď. nemusím umývať hrniec od nálevu, príp. dovárať odhadom ďalší, ak nezvýšil, alebo naopak, skladovať v chladničke zvyšný.
Každý si však nájde svoj spôsob, ktorý mu vyhovuje.

Lenka: súhlasím s Magdalenkou, ono sa to zdá jednoduchšie uvariť nálev len na prvý pohľad. Ale keď sa nálev zvýši alebo je ho málo a treba dovárať...takisto kompóty zaváram tak, že do jednej fľaše 3 lyžice cukru, zalejem vodou z vodovodu, uzavriem a sterilizujem. Veď nálev sa uvarí sám. Takto ma naučila babička a takto zavárala aj mamka. ;-)

magdalenka:Já si myslím že jednoduší je udělat nálev,(vše naházet do jednoho hrnce a převařit,než zvlášť do každé sklenice dávat koření (nové koření,pepř,hřebíček,sůl,cukr,ocet,vodu,mrkev,cibuli,kopr, to je deset věcí do jedné sklenice) a kolik těch sklenic děláš?Jednoduší je udělat nálev.:-//

I u nás na trhu byly - po třiceti. Pokud vařím nálev na houby, tak z Deka, do pětilitrovky. Postupně svářím a přidávám do lahve, když je plná, uvařím nálev čerstvý a rozdělím do menších skleniček. Při naší velkovýrobě je to nejrychlejší (mluvím stále o houbách;-))

casino: nikdy nerobím nálev...ani na uhorky, ani na kompóty. Zaváram od útlej mladosti - mamke sme asistovali od detstva. Ona používala tento lenivý spôsob, prevzala som ho. Je mi jednoduchšie nahádzať do pohárov koreniny, narvať uhorky, dať soľ, cukor, ocot a vodu. U kompótov len cukor (príp. škoricu a klinčeky). Aj keď nálev vydrží cez celú uhorkovú sezónu, považujem toto za jednoduchší a pohodlnejší spôsob. Všetko je však o zvyku. Železná košeľa niekedy nepustí.

:-)baby, se v tom nenimrejte:-))
Gde stojí psáno, že fotečky nemůžou být z loňska, he?:-K
Bych řek, že na 2. fotečce je úroda z předpředloňska...:-D:-D:-D

maris: dobře, připustila bych, i když... no dobře....na té druhé je něco na dně vidět

spagetka: špagi, myslím, že ty jasně zelené jsou před sterilizací a ty druhé po;-):-)

"...a hlavně se nemusíte piplat s nálevem,"
No, já uvařím hafo nálevu do foroty a uchovávám ho v chladu. Bez úhony přežije celou okurkovou sezonu...:yes::-)

danielle72: mně spíš zaráží, že dala 2 fotky a obě kvalitativně hodně rozdílné ;-);-) a avizovaný kopr, mrkev, cibuli, nevidím ;-);-)

danielle72: v Praze na trhu už jsem je taky koupila;-):-)

kvetina: Kde bydlíte, že už máte v obchodech nakladačky? :-O

Místo sladidla dávám cukr, kopr, cibuli a mrkev recept používám je rychlý.

pro špagetka: děkuji za vysvětlení, proč se okurky propichují. U mamky ani babičky jsem to nikdy neviděla, tak jsem alespoň chytřejší. ;-)

pro Coleta a Pohl: budu ráda, pokud se podělíte o svůj recept na lák do okurek.... jsem v tomhle fakt úplný začátečník ;-) Samozřejmě tuším, jak se to přibližně dělá, ale suroviny a přesný postup přípravy si nepamatuju. Jsem ráda, za každou informaci, za každý detail... klidně napsat tak, aby to pochopili i ti, kteří nemají zkušenosti vůbec žádné. Určitě nejsem sama.:-8

Pro autorku receptu: doufám, že se na mě nebude zlobit, že se rozvíjí diskuse malinko jinam... :-K

:yes::yes::yes:děláme je tak už léta
kopr a kolečka cibule,mrkve a česneku to zase chutná nám.:-p:yes:
A taky bez umělého sladidla.
Koření pepř,nové koření,hořčicová semínka a bobkový list...:-8
Přeji ať se všem vydaří.:yes::-D:yes:

Tématické fráze:
nakládání okurek rychlokvašky, nakládání okurek, jak udělat rychlokvašky, nakládané okurky bez sterilizace, lak na rychlokvasky, lák na nakládání okurek, nakládání okurek do deka, okurky rychlokvašky, sterilizace okurek, lák na okurky na jednu sklenici, nálev na okurky bez sacharinu, okurky rychlokvašky recept, nálev na okurky na jednu sklenici, jak nakládat okurky, nakládání okurek bez sterilizace, nakládání okurek deko, nálev na okurky rychlokvašky, lak na okurky, nálev na bzenecké okurky, lak na okurky rychlokvasky

Suroviny:
okurky sterilované, pepř, koření nové koření, semínka hořčičná, sůl, cukr krupice, sacharin, ocet, voda

Přidat fotografie receptu