Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný Mořan s bylinkami

Mořan zlatý, zvaný též pražma královská je ostnoploutvá ryba, žijící ve Středozemním moři. Staří Řekové tuto rybu zasvětili bohyni lásky Afroditě. Vy si z této vynikající ryby, která jde velmi dobře vykostit, můžete připravit slavnostní oběd nebo večeři.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 26 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 16 min

26 min (10 min příprava + 16 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 820 kJ /
1 152 kcal
Bílkoviny144,00 g
Tuky64,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 856 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby očistíme od šupin, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. Krok 2: Pokrájíme nadrobno kopr, petrželku a tymián. Smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vložíme do bříšek ryb. Krok 3: Ryby dáme na plech, poklademe plátky másla, pokapeme citronovou šťávou a grilujeme v troubě na 200 °C 6-8 min. z každé strany. Krok 4: Podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Desatero na téma grilování ryb: rady a tipy

Zveřejněno 24. 7. 2013

Poznámka autorky suslajda

Ryba je známá ve středomoří pod názvem Sargo. Bylinky si dá každý dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný Mořan s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný Mořan s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKLJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Mořan je výborná ryba, máte někdo nějakou vychytávku na odstranění šupin? Děkuji.:-(

Mořan zlatý neboli pražman zlatý. Tuto rybu nárazově prodávají i v LIDLu. Pražman se loví převážně ve Středozemní moři, pražma se loví v Atlantickém oceánu.

ludek : Nevidím logiku v souvislosti s receptem. Pravděpodobně byste místo konzumace ryb měl konzumovat PRAVIDLA ČESKÉHO PRAVOPISU.

Riby jim ve velkym a chutnaj mi díky za origoš recept velyce sem si pomlaskal a pak sem jel s kostí rychlou díky :-!:-((

Mňam:-p:yes::yes:Já bych si pochutnala:-*Jen bych dala rybce do očka kousek petrželky:-D:-DNemám ráda,když na mě hledí-nehledí:-D

Mořana neznám, ale asi je to míněno jako rybka z moře, rybka - pražma, tu máme velmi rádi. Rybičky k létu patří. Hezký a jednoduchý recept:yes:

Moc dobra rybka, u nas Sargos..vonavy a jednoduchy receptik..:yes::yes:

Děkuji zaq komentíky:-K

krásné foto, plno čerstvých bylinek, máslo... tak má vypadat úprava ryby... jednoduše a nepřeplácaně;-) superka:yes::yes::yes:;-):-):-K

Moc hezký, jednoduchý recept:-p a máš to krásně nafocené;-):yes::yes:+3

Hani, je to táž ryba známá i pod názvem pražma? Jinak se mi to líbí :-p:-p:yes::yes:

Vynikajici rybicka, tady jmenem sarago, vyborny recept, mas to krasne!!

Tématické fráze:
mořan, ryba mořan, sargo ryba, sargo recept, ryba sargo, mořan recept, sargo, sargo mořan, mořan recepty, recepty mořan, mořan ryba, moran obecny, mořan zlaty, sargo recepty, sargo-moran, sargo recepr, pražman recept, recept na rybu sargo, pražman zlaty recept, recept mořán

Suroviny:
mořan, kopr čerstvý, petrželka zelená, tymián citronový, kůra citronová, citron, pepř citronový, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu