Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prso s medovým lilkem

Kuřecí prso s medovým lilkem je pokrm plný kontrastních chutí, který okouzlí svou neodolatelnou kombinací šťavnatého kuřecího masa a jemně nasládlého lilku glazovaného v medu.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 799 kJ /
908 kcal
Bílkoviny163,19 g
Tuky17,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 852 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy24,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na 5 mm kolečka, osolíme a necháme vypotit. Krok 2: Z medu a chilli pasty smícháním připravíme marinádu. Krok 3: Lilková kolečka osušíme a pomažeme medovou marinádou. Necháme asi půl hodiny odležet. Krok 4: Kuřecí prsa osolíme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Krok 5: Pekáček vyložíme pečicím papírem, na něj dáme pár kapek olivového oleje a osolená prsíčka. Vložíme do trouby. Krok 6: Během asi 10 minut přidáme namarinovaná lilková kolečka, zbylou marinádou pokapeme prsíčka a pečeme společně dorůžova. Můžeme podávat s čerstvým špenátem.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 7. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem našla na FB. Měl by být z časopisu Albert, ale tam jsem si ho nevšimla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prso s medovým lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKgQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prso s medovým lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKgQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Miluji lilek a v této kombinaci s kuřecím prsem to byla pecka 😋 Místo chili pasty jsem přidala trochu maďarské Eroš Pisty, a výsledek byl moc dobrý👩‍🍳 Děkuji za inspiraci:)

Irule: Ale mááš!! Díky!:-)):yes:

Jani bylo to moc dobré:-p, jen to mám hezké jako ty ;-(. Ale pochutnala jsem si, díky :-):-K

chocolate:;-)

Ukládám, lilek jsem si díky tvému receptu na grilovaný oblíbila:yes:.

Toto mi uteklo, moc fešácké a dobroučké určitě, svádí mne to zase jít pro lilek;-):yes:

Krásne lilkuješ v poslednej dobe...:-D:yes:

Líbí:-Ka moc:-p:yes:Kulatím:-*

Díky, holky. :-)

To bych si dala :-p:yes:

J.R: Tvoje "lilkove chute" jsou opravdu velice inspirativni!!

Jani moc hezké:yes::-))

Irule: taky tohle můžu;-):-p:yes: s medem vařím ráda, jsme kámoši, dávám si ho někdy i do kávy;-)
Jani, sakumpikum to máš za další bodík:yes::yes:mmch... moc hezké foto:-K:-K

suslajda: Někdy je těžké vymyslet zeleninové jídlo, které by mi chutnalo. Ne všechnu zeleninu mám ráda;-). Lilek mi fakt chutná:-)

Ty brďo Jani Ty ses s tím lilkem rozjela, receptík je pěkný:-p:-p:yes::yes:+3

Tématické fráze:
lilek recepty, kuřecí prsa s lilkem, kuřecí prsíčka s lilkem, lilek s kuřetem a medem, kureci prsa lilek, prsa lilek, kureci prso na lilku, kuřecí prsa a lilek, kureci s lilkem, recepty lilek, kureci prsa na lilku, kuřecí prsa, kuřecí prsa recepty, kuřecí prsa s s lilkem, kuřecí paličky s lilkem, co s lilken, kurexi palicky s lilken, lilek v medu, marinády na kuřecí prsa cili, lilek kureci maso

Suroviny:
lilek, prsa kuřecí, olej olivový, sůl, pasta chilli, med

Přidat fotografie receptu