Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Jednoduchý perník
Přidáno před 2 hodinami
Valašský kontrabáš
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehno a pečený květák se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí roštěnky
Přidáno před 20 hodinami
Zelánky
Přidáno před 21 hodinami
Holandský sýrový salát podle ČSN
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarůžková pomazánka (dle Kluků v akci)
Fitulka před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
stribrnak před 1 hodinou
Kořeněná polévka s bílými fazolemi zahuštěná vločkami
stribrnak před 1 hodinou
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
tara23 před 3 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
kimlo před 3 hodinami
Pudinkové šátečky
Sima1996 před 3 hodinami
Karbanátek Mydláře
Eva S. před 4 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Misicka77 před 17 hodinami
Kachní rizoto na srbský způsob
Sahula před 17 hodinami
Cibulovo - bramborový krém
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)