Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Kuřecí stehno a pečený květák se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Zelánky
Přidáno před 3 hodinami
Holandský sýrový salát podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou
Přidáno před 9 hodinami
Koláč z rýžové mouky s citronovou polevou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky na slanině, česneku a majoránce
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Tivkov369 před 34 minutami
Bačův plněný řízek
1Marketa2 před 47 minutami
Hruškové muffiny s kakaem
1Marketa2 před 50 minutami
Paštika z kuřecích jater
Kristinaaa před 1 hodinou
Kynutý makový závin
Estrella před 2 hodinami
Pomazánka z nivy
Harym před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Michaelka93 před 2 hodinami
Salát z kysaného zelí s červenou řepou
kimil před 2 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
brtna před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)