Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: hodně,nejméně 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 839 kJ /
2 591 kcal
Bílkoviny398,88 g
Tuky95,09 g
Vláknina7,21 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 901 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme náplň.

Z celého kusu kotlety si odřežeme 350g a na masovém mlýnku 2x nameleme. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Krok 2: Z masové hmoty si odvážíme 150g a vytvarujeme váleček o něco kratší, než je délka celé kotlety. Krok 3: Váleček zabalíme do potravinářské folie a dáme na chvíli do mrazáku. Krok 4: Do kotlety dlouhým, ostrým nožem prořízneme otvor(kapsu) a do něj zatlačíme zmrzlý váleček masové směsi, který jsem si dali do mrazáku předmrazit, aby se nám do otvoru hezky zatlačil. Krok 5: Kotletu upevníme provázkem, nebo nití, aby nám při pečení udržela tvar. Krok 6: Mírně opepříme, naložíme do marinády a dáme v uzavřené nádobě do lednice, nejlépe do druhého dne. Krok 7: Kotletu z marinády vyjmeme a ze všech stran ji na pánvi v rozehřátém tuku necháme zprudka orestovat. Krok 8: Orestovanou kotletu osolíme a vložíme do zapékací mísy. Zbylou marinádou vypláchneme pánvici a přilijeme ke kotletě. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby (mám plynovou)a na nejvyšší stupeň pečeme pečeme přikryté víkem 20minut. Troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme 60 minut. Během pečení doléváme pomerančovou šťávu a přeléváme výpekem. Krok 10: 20 minut před dokončením odstraníme víko, ubereme výkon trouby na čtvrtinu a dopečeme doměkka. Krok 11: Měkkou kotletu z výpeku vytáhneme, odstraníme nitě a ostrým nožem naporcujeme Výpek můžeme přes jemné sítko přecedit, znovu ohřát a dle potřeby dochutit. Krok 12: Jako příloha se hodí kuskus, nebo rýže.

Ze zbývajících 350g náplně připravíme šťavnaté placičky buď k večeři, nebo k obědu.

Zveřejněno 2. 8. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vepřové smaženky"Debrecín"ze zbytku náplně.

http://www.toprecepty.cz/recept/35141-veprovestavn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGNW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGNW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

rebeka:Už mlčím;-):-DVelké Ď:-K

a bez řečí, jo:-?:-S:-D:-D:-D +1:yes::yes:

Vaše moc milé komentáře mě hodně těší:-*Velice si toho cením a všem moc děkuji:-K:-K

prostě opět úžasný recept:yes::-D :-p Anička opravdu nikdy nezklame;-)

Ta druhá fotečka Aničko, mňam, krása na talíři:-p:-K:yes::yes:

Skvostný recept:yes:

Drahuš smekám co napsal Colombo65 je naprostá pravda;-):yes::yes:+10

Aničko. Máš úžasný popis receptu včetně fotografií. Mohla by jsi tady vyučovat. Takhle by recepty měly vypadat všechny. Pro nás jsi nejšikovnější kuchař- ka. :yes:

Já také souhlasím s Colombem, jsi velice šikovná :yes::yes::-K

Za ten valecek zmrazene naplne bys zaslouzila velikanskou zlatou medajli. Opravdu paradni recept, krasne vse.

Teda Ani, obdivuju tě, takhle složité a krásné jídlo -- klobouk dolů:yes::yes::yes:

Moji milí:-Kco na všechny zde napsané komentáře říci:-)Moc mě potěšily a Vy jste mě všichni doslova dostali:-8:-*
Velice děkuji:-K:-K:-K
Ale nemyslete si,že tomu mému zlatouškovi takto vychystávám každý den;-)Někdy se musí spokojit s různými plackami codůmdalkami a chlebem ve vajíčku:-DNaštěstí je vděčný strávník:-)

Holt, ta naše Anička je "nezničitelná";-), bude kouzlit v létě i v zimě a neustále samé dobrůtky:yes::-p:-K

Draho, to je tedy "majstrštyk". Roládky typu "Maso plněné masem" jsou moc dobré. Bohužel mohu dát jen jeden bod:-(, ale poslala bych jich daleko víc:yes::yes:

Drahuško paráda, super:yes:;-)

Peťa má pravdu...:-K

Aničko, já tady moc věcí nekomentuju, ale toto už prostě musím :-) Ty jsi zkrátka neuvěřitelná!!!! :-K:-K:-K

Aničko - Colombo to řekl krásně, nezbývá než jen souhlasit;-):-):yes::yes:

co je psáno,to je dáno..úplně souhlasím do puntíku ..Anička nejen,že kouzlí s potravinami,ale její fotky (a nejen receptové) jsou bezkonkurenční..manžel jistě ví,proč ji má rád:-K:-K:-K

Ke chvále se Aničko přidávám, to co napsal Otto,je naprostá pravda a Tvůj muž ani neví, koho doma má, já jsem takovou trpělivost a preciznost při vaření nikdy neměla ;-):-p:-8:-K +2:yes:

Naprosty souhlas s Colombem..:yes::yes:

Krásný a textově i vyčerpávající recept ;-);-);-) Jsi moc, moc šikovná a Tvoje recepty jsou zaslouženě TOPrecepty.:-K Velmi nápadité a praktické zpracování receptu:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
marináda na kotletu, pečená vepřová kotleta v troubě, plněná vepřová kotleta, marináda na vepřovou kotletu, marináda na kotlety, vepřové kotlety v troubě, pečené vepřové kotlety v troubě, plněná kotleta, pečená plněná kotleta, pečená kotleta, vepřová kotleta v troube, kotleta pečená, vepřová kotleta, pecena vepřová kotleta, vepřová kotleta pečená, recept vepřová kotleta plněná, plněné veprové kotlety, marinády na vepřovou kotletu, kotleta v marinádě, recepty z vepřové kotlety

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, pepř mletý, sůl, kotleta vepřová bez kosti, slanina debrecínská, cibule červená, vejce, kerblík, sůl, pepř mletý, šťáva pomerančová, šťáva pomerančová, šťáva pomerančová, pomeranče, citron, rozmarýn, máslo, olej

Přidat fotografie receptu