Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebové šišky se zelím - slejšky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie968 kJ /
231 kcal
Bílkoviny20,36 g
Tuky15,32 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy2,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené zelí podusíme s pepřem a solí doměkka, dbáme, aby nezbyla skoro žádná tekutina. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, droždí rozkvedlané v mléce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto jako na buchty. Krok 2: Z těsta tvarujeme na prst silné šišky, položíme na máslem potřený nebo pečícím papírem vyložený plech a po vykynutí upečeme. Podáváme k polévkám, ale dobré jsou i samotné.

Zveřejněno 13. 1. 2009

Poznámka autorky zizala

Starodávný recept. Dříve se jim říkalo slejšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové šišky se zelím - slejšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82ZL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové šišky se zelím - slejšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82ZL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:

jistě dobré

Já dušeným zelím plním kynuté bochánky:-)Tahle varianta se mi moc líbí a jsem ráda,že tento zapomenutý receptík na mě vykoukl;-)Díky za něj:-p+5:yes::-K

:yes::yes:

Jůůů,to je fofr:-O;-):-D.Děkuju moc za odpovědi a hned jak vyzkouším,tak dám vědět;-).

Mirčo, to je těžká otázka, tohle já dělám od oka, ale pokusím se: zelí může být tak 1/2 - 3/4 kg, mléka opravdu jen trošku, asi 1 dl, ono to zelí je vlhké, tak abys nemusela dávat moc mouky. Zelí dusím jen nepatrně podlité vodou, díky soli si pustí vodu svou. Tuk se nedává. A množství teda fakt netuším, asi 15-20 kousků, záleží, jak uděláš velké. Ať se Ti podaří:-K

Žížalo:-)tenhle recept mi sice dosud unikal,ale teď jsem ho našla a hned ho ukládám;-).Jen dotázky-kolik je menší hlávka na hmotnost(mám doma asi 40kg zelí,ale hlavy jsou to jako kola od vozu:-S),zelí dusíš bez tuku,kolik je trocha mléka(100ml?) a kolik je z tohoto množství přibližně kousků šišek?Jsem asi hodně zvědavá,viď?Ale budu moc ráda když mi dáš vědět,ráda bych tvé chlebové šišky zkusila:-p.A předem díky:-K.

:-p:-p:yes:

:-O :-O jako Cathleen. Slovo slejšky (šlejšky) znám, ale neuměla jsem si za tím nic představit. Tohle vypadá fakt jedle :yes:

:-OTo vypadá nááádherně!!! Dávám 1 !:yes::yes:

Tématické fráze:
slejšky, co jsou šlejšky, co jsou to slejsky, šlíšky se zelim, zelné šlejšky, pečivo se zelím, chlebové pečivo recept, šlejšky recept, slovo šlejška, chlebové recepty, babiččiny šlíšky, šlejšky na slano, kynute bochanky k zeli a masu, šlejšky zelné, recept na slejšky, chlebové pečivo, šlejšky z kysaného zelí, co je to slejška?, co je to slovo šlejska, top recepty-chlebové placky se zelím

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, pepř celý, sůl, vejce, droždí, mléko, mouka celozrnná

Přidat fotografie receptu