Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková bábovka - výborná a jednoduchá

Málokterý z moučníků je pro Čechy typičtější než bábovka - sváteční, voňavá, podávaná ke kafíčku o nedělní siestě. Nejlepší jsou samozřejmě ty vláčné, žádné suché drobivky. Tato jablková bábovka rozhodně nikoho nezklame.

Hodnocení receptu je 4,8 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 815 kJ /
4 258 kcal
Bílkoviny85,28 g
Tuky159,78 g
Vláknina26,35 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 448 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy606,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka smícháme s prosátou moukou, promíchanou s práškem do pečiva, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a olej. Krok 2: Můžeme přidat také trochu mléka (záleží na tom, jak jsou jablka šťavnatá) a všechno dobře promícháme Krok 3: Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a ve vyhřáté troubě při 170 °C upečeme. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá.

TIP: Jak připravit formu na bábovku?

Zveřejněno 4. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka - výborná a jednoduchá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnYN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka - výborná a jednoduchá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnYN

Marie

Komentáře (24)

Po dost dlouhé době, kdy jsem tento recept měl v oblíbených, jsem se dostal k jeho realizaci. Je výtečná. Na poprvé jsem přidal plátky mandlí, ale ty bábovku moc chuťově neobohatiliy. Vlašské ořechy by asi byly lepší. Ale není nutné je přidávat, protože podruhé jsem nic nepřidal a stále hodnotím jako výtečnou bábovku. Podotýkám, že podruhé jsem pekl hned druhý den. Ta první byla hned pryč:yes:

Vynikající. Jen jsem neměla už doma mléko, tak jsem dala 3-4 lžíce horké vody ;-)

chutnalo

U nás velmi oblíbená bábovka, díky za recept! Pouze přidávám trochu bílého jogurtu nebo mléka (podle toho co mám). Vydrží vláčná a krásně voní ????????. Peču cca 40-45 minut na 180°C.

Misto nastrouhanych jablek jsen pridala jablkovou presnidavku a pridala arasidove maslo. Mely uspech...

Brzezinka: Tuto bábovku peču při 180°C přibližně 45-50 minut, nebo dokud není špejle kterou do bábovky zapíchnu, suchá. ;-):-)

Dnes peču na zítra do práce. Až na to strouhání rychlovka. :yes: Voní krásně. <3

Prosím, nikdo tu nepište jak dlouhou pečete a na kolik, teda autor nepíše a nikdo se neptá ... tak se ptám já:-D:-D:-D díky za odpověď. Kača

Přidala jsem ještě vlašské ořechy a opravdu moc dobrá ????

Dneska jsme zkoušeli a je výborná.:yes:

:yes: celá rodina dává :yes:

Moc dekuji za recept. Dnes jsem upekla a vsichni jsme si moc pochutnali. :yes:

:yes:

Rychlé, jednoduché, dobré a vhodné v období úrody jablek, kdy člověk neví, co s nimi.
Já tam akorát zapomněla přidat ten bílkový sníh a jablek jsem tam dala asi mnohem víc, poněvadž se mi pokazil strouhací robot, tak jsem je rozmixovala s olejem. Vyšla mi z toho hutnější pečená "přesnídávka" ;-) Hlavně že jsem tam dala rum...

Výborný recept, bábovka provoní celý byt a je výborná, těsto peču i v košíčcích jako muffiny, děkuji za recept :yes:

super trojka 2. 8. 2014 11:28
vypadá to moc dobře a chutně:-p:-):yes::yes::yes:

Dnes jsem ji dělala a je výborná :-) Na to,že nerada vážím podle hrnečků,tak super. Děkuju za recept a vřele doporučuju.

Super bábovka bude jistě vláčná díky těm jablíčkům :yes::yes::-K:-p

Já si myslím že obsah hrnku musí být úměrný velikosti formy já mám 3 velikosti formy.:-K

:-):-):-):-!:-!:-!

:-p:-p:-p

tu mám moooc ráda :-p:-p:-p:yes:

cukrář: Už jsem to tam napsala:-)

cukrář 5. 8. 2013 06:53
Zajímavý recept,jen mě chybí upřesnit zda jsou hrnky velikosti 1/4 lt a jaká je použita mouka,na tom záleží zásadně:-)Děkuji.

Tématické fráze:
jablková bábovka, jablečná bábovka, rychlá bábovka s jablky, babovka s jablky a skořicí, jablkova babovka recept, výborné jablkové muffiny, jablková bábovka se skoricí, bábovka s jablky, bábovka z jablek, jednoduchá bábovka z hladké mouky, babovka jablkova, tvarohový mazanec podle cukrářů, nejlepší jablková bábovka, recept na výbornou bábovku, výborná bábovka, bábovka jablečná, jablečná bábovka recept, rychla jablkova babovka, jednoduchá jablečná babovka, jablková bábovka bez mouky

Suroviny:
jablko, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce, skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu