Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 748 kJ /
1 374 kcal
Bílkoviny151,53 g
Tuky41,31 g
Vláknina69,70 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,08 g
Sacharidy66,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme, přidáme cibuli na půlkolečka, česnek a celer na plátky, asi 4 minuty restujeme. Krok 2: Pak přidáme lilek a rajčata nakrájená na kostky, podlijeme polovinou vývaru a dusíme. Krok 3: Když je maso téměř měkké, přidáme rozmarýn, majoránku, osolíme a opepříme. Jako poslední dáme nakrájené fazolky, zalijeme druhou polovinou vývaru a ještě necháme dusit. Nemusíme zahušťovat, z rajčat a lilku nám vznikne hustá omáčka.

Zveřejněno 13. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Zdroj: Recepty mlsných jazýčků

(autor neuveden)

Mám vyzkoušené a má to vskutku příznačný název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

blanka: děkuji za chválu-potěšila:-)a dík za vyzkoušení;-)

Užasný recept, opravdu chutově vynikající,děkuji za inspiraci.. přidala jsem navíc kardamon a trochu chili papriček.. super.

Skyppe, tak to se moc těšííím;-)

dnes jsem si to nasšel jelikož jsem dostal jehněčí kýtu a tak se do ní zítra pustím dám vědět jak to dopadlo:-D:-D:-D

Tejajo, to jsi mě tak potěšila, až se tu "tetelím" a kdybych měla špatnou náladu, jakože nemám, tak by se mi musela určitě hóóódně vylepšit:yes:Díky moc a fotečka nemá chybu, je pěkná:yes:a jestli je to kýta, nebo kotletka je úplně fuk, prostě to je to nejlepší a to je jehněčí.:-p;-)

Bibinka, chutnalo :yes::yes::yes: Nebolo to síce prvé jedlo po diétke, ale je to skutočné výborné:yes: Jedinú zmenu, ktorú som urobila, bola v tvare mäsa, mala som jahňacie kotletky, tak som použila kotletky, nerezala som ich. Je to skutočne vynikajúce, ak by sa dalo, tak dám 10 bodíkov. :-D:-D:yes::yes::yes:

Tejajo, už jsem napnutá, jak Vám bude chutnat;-),dej vědět a dobrou chuť:-p

Tak, koukám, že to dnes Terezka bude asi vařit, jsem na to zvědavá!!:-p

;-):-D:-D

Tejajo, než bych tam došla, tak bych dopadla jako ten Čech co odjel k vám a tam umrznul v jeskyni.:-((Zdá se mi to nemožný...:-O

Tak príď moja k nám, urobím o jednu porciu viac:-D:-D

Tejajo, to mám radost, že jsem Ti kápla do noty:-)a po té dietě budeš asi v sedmém nebi až to budeš baštit:-D Apropo, nechceš mi kousek toho jehněčího poslat:-?:-))jó, kdyby to tak šlo jednoduše...

Jani R, úplně to ten recept není (už jsem ho našla), ale jak tak koukám,tohle jídlo by mohl s přehledem ;-)a k tomu rýži, nebo brambory. Tak jo, klidně udělej i z hovězího masa, já taky vždycky nemám jehněčí.

Biiiiibiiii:-!:-!:-! Tak toto bude prvé jedlo po diéte, ktoré urobím. Jahňacie je v mrazáku. Ty si poklad:yes::yes::yes::-D

Bibi, není to ten recept i pro diabetiky? :-? Cos psala, že hledáš? Bylo by fajn, přidat pár dia "obědů", popřípadě večeří, ale dát tam tu kategorii. Však to může jíst i nediabetik, ne?:-8

Tématické fráze:
jehneci maso recepty, recepty z lilku, recepty s lilkem, jehněčí nejlepší recept, jehněčí recepty, recept jehneci plicky, jehněčí plíčka na smetaně, jehneci lilek, jehněčí plíčky na smetaně, jehněčí plíčky, maso s lilkem, hovezi s lilkem, plíčky na smetaně jehněčí, tatarák z koňského masa, maso s lilkem, tatarák z jehněčího, varime s lilkem, lilek hovezi, recepty na večeři s lilkem, pličky z jehněčího masa

Suroviny:
kýta jehněčí, česnek, celer, lilek, rajče, fazolky zelené, vývar hovězí, rozmarýn, majoránka, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu