Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta se sardelkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 030 kJ /
1 441 kcal
Bílkoviny158,06 g
Tuky89,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 504 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy0,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce. Krok 2: Očištěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme. Krok 3: Cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, položíme na ni kýtu, přidáme máslo a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Podle potřeby podléváme vývarem. Zpočátku pečeme zakryté a ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 4: Výpek přecedíme a poléváme jím plátky pečeně.

Zveřejněno 9. 8. 2013

Poznámka autorky maris

Recept je ze staré kuchařky / viz foto /. Je tam použita telecí kýta, kterou bohužel tady nekoupím, proto jsem použila vepřovou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta se sardelkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7MLj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta se sardelkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7MLj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

magdalenka: Abych Ti rekla pravdu, tak ty jsi to same v blede modrem.

krásný recept, o obrázku nemluvě:-8:-K:-):yes::yes:

Jana Remkova: Jani, to je nápad s tím špikováním, tak tohle zkusím, taky nemám špikovačku, díky:-K:-K;-)

Maruško, jak píše Bahulka, jeden skvost za druhým, krásný recept :yes::yes:;-):-p

Bahula: děkuju, moc mě těší, že se Ti recept líbí:-K:-)

maris:Dáváš sem samé skvosty :yes::yes::yes::-K

Jana Remkova: vidím,že si umíš poradit:-)):-))

hosta: Jitko děkuju:-)

Pavel: díky:-)

maris: Špikovací jehlu vůbec nemám!:-D. Já si pomáhám tím, že si nakrájím špalíčky a dám to do mrazáku a pak už se s tím popasuje moje polovička;-). Většinou ale nedělám maso z většího kusu. Na co taky pro dva, že;-)

No to je ale moc krásné:yes:

Nerad bych byl za rýpala, ale já vidím výpeček pod petrželí uprostřed. ;-) Vše nemusí přeci plavat v bazénu tuku. Maris máte to krásné! Hned bych si dal porci.

1974andrea: závidím, závidím:-((;-):-)):-))

maris:S kýtou máš pravdu. Já jsem si koupila teď v Makru mléčnou telecí kýtu, tak už se na ni těším, je to nádherné růžové masíčko:-p

1974andrea: výpeku bylo dost, nechtěla jsem to na fotce " zalít ", aby bylo vidět to špikování, máš pravdu, vypadá to sušší, ale to kýta dělá ráda. ;-):-).

Ve spoustě starých receptů se používají sardelky a kapary, mám je taky v oblibě. Krásně našpikováno:yes: Jen mi z té fotky přijde Maruško, že je to suché, výpek není nikde, přitom je v receptu o něm zmínka;-)

Jitkas to krásne definovala...:yes:

Teda,Maruško,další parádní nářez moc príma dobroty ve Tvém podání:-p:yes::-K
Jani.R.proužky slaniny můžeš na chvilku strčit do mrazáku.Pak to jde snáze do masa zatlačit:-)

Jana Remkova: Přesně jak to popisuje Maruška. Já to špikovací jehlou taky neumím a než na to dycky přijdu, nebyl by oběd.... Takže probodnu kudlou, prstem protlačím slaninu, bylinky, apod. a už se s žádnou jehlou netrápím, dyk naše babky a mamky to taky tak dělaly ;-);-)

Jana Remkova: Jani já to špikovací jehlou taky moc neumím, proto používám nůž, to jde dobře, stačí spíš užší ostrý nůž - zapíchneš ho do masa, prořízneš vevnitř a strčíš tam slaninu, nebo co potřebuješ. Pomůžeš si prstem, kterým když vyndáš nůž, podržíš otvor otevřený. Zkus to, nic to není;-):-)
Díky:-K

maris: Ukecalas mě a šla jsem se mrknout. Jo je tam :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

spagetka: špagi není,je to stará kuchařka, já nevím, z jakého je roku, protože tam chybí na začátku stránky, ale Kejřová to možná tam má taky. Podívala bych se, ale mám ji v Praze, tak až tam budu;-):-)

Já neumím, fakt neumím špikovat:-8 a tohle by mi moc chutnalo:-p

maris: Maru, není ta kuchařka Anuše Kejřová? Mně to jen napadlo, že ji mám a je to podobný tisk na stránce (jsem ovšem líná se jít podívat do knihovny ;-):-8:-8:-D:-D.) Jinak receptík se mi páčí :-p:yes:

Jitkas: snažila jsem se opravdu držet receptu, takže až na to telecí je to autentické. Ono to " podle babiček " se nyní i často zneužívá, ale je fakt, že většinou vařily skvělá jídla s použitím pár ingrediencí. Taková poctivá " měšťanská " kuchyně je opravdu skvělá.
Děkuju:-):-K
Měla jsem velké cukání kapary přidat, ale odolala jsem:-))

suslajda: děkuju:-)

maris: Dela se i z hoveziho a veproveho, jen se spikuje jeste cesnekem a podleva bilym vinem a je to mooc dobra pecinka. Nekdy se pridavaji i kapary. Ovsem respekt pro staricky recept je absolutni a Ty mas neuveritelny cit pro dobra a jednoducha jidla.

to musí být dobrota:yes::yes:+1

varilamyskakasicku: děkuju;-):-K

Krása Maruško, jak Ty to děláš, vždy se jen olíznu, je to kouzlo, které oko nepřehlídne;-);-):-O:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové na sardelkách, vepřová kýta recepty, dá se špikovací vepřové maso, spikovacka, vepřová kýta na kaparech, recept na vepřovou kytu, vepřové plátky na sardelkách, vepřová kýta na sardelkách, kýta na sardelkách, mlecna teleci kyta, nasekaná vepřová kýta, vepřová pečeně se sardelkou, jak se špikovací jehlou, jak se špikuje špikovací jehlou, makro kyta, recepty se sardelovými filety, spikovani jehneci kyty, jak se špikuje jehlou, vepřové se sardelkou, já špikovat

Suroviny:
kýta vepřová, filet sardelový, slanina, cibule, petrželka zelená, máslo, vývar, sůl

Přidat fotografie receptu