Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hověží nudličky s dresingem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 676 kJ /
640 kcal
Bílkoviny134,78 g
Tuky7,97 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1 PL sojové omáčky, olej, 1 PL provensálských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme cca 1/2 hodiny. Krok 2: Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovaný česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaši chuti. Krok 3: Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby. Krok 4: Naložené maso opečeme na pánvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následně nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme. Krok 5: Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 PL dresingu a na dresing dáme porci masa. Kdo má rád dresingu více muže si jej navýšit.

Dobrou chuť :-)

Zveřejněno 14. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hověží nudličky s dresingem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ0Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hověží nudličky s dresingem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:yes:

Jó, to právě nevím a ptej se řeků ve fastfoodu, co Ti to dávají za maso!!! Já jsem ráda, že si rozumíme, když jim říkám - hovězí steak a oni se mi ptají, jakou chci na to omáčku. Ale jak jsem psala, tuším, že to bude "normální" zadní, protože roštěnou a svíčkovou poznám. Já jsem spíš myslela, že to bude déle naloženo. Tak 2 dny ?!?! Ta 1/2 hoďka se mi zdá málo.;-)

Papričko, a víš co je to za maso? Jsou plemena krav, která jsou chovaná speciálně pro tyto "steakové" účely. Pak ještě záleží na tom, z které zadní části kravičky ten který kousek je. Takže předpokládám, že žádná restaurace s minukovými úpravami masa nepůjde k běžnému řezníkovi...prosím zadní hovězí, jakékoliv...a pak z toho bude dělat steaky. Proto jsem se ptala, o co konkrétně jde.... A to jen tak, že není maso jako maso a není to tak jednoduché, jak to vypadá.;-):-D;-):-D

Sebeno, podpořím tě. Občas chodím do řeckého fastfoodu a tam dělají hovězí steak. Vždycky ho vyndají z marinády, opečou na plátu, pak ho nakrájí přesně na takovéhle nudličky a polejí tzatzikama nebo pálivou omáčkou (se salátem, rýží nabo hranolkama). Když na to maso koukám při přípravě, tak to určitě není roštěná a svíčková už vůbec. Já bych to doma taky zkusila, ale nevěděla v čem je to naloženo a jak dlouho. Takže moc Ď. :yes:;-)

Tak OK, možná to někdy risknu taky. Dík.:-);-)

hanny, je to opravdu uplně obyčejné hovězí zadní a kupuju ho v úplně normálním řeznictví, akorát si vždycky vyberu nějaký pěkný kousek aby tam nebyly žádné tučné blány a tak podobně. Tenhle recept vznikl tak že jsem slibovala známym že je pozvu na steaky akorát, jsem nikde nesehnala pořadné steakové maso a tak jsem si řekla že to rysknu se zadním no a povedlo se, jsem vyučená kuchařka takže o mase něco vim, ale měla jsem taky pochybnosti, jestli to pujde....

Sebena, no tak se nezlob !;-) Kdybych už mockrát něco takového nevyzkoušela, tak ten komentář nebudu psát. Ale "zadní hovězí" je moc široký pojem, zajímá mě, který kousek konkrétně kupuješ a jestli v běžném řeznictví a nebo v nějaké speciální prodejně, kde mají steakové maso z hovězích plemen k tomu určených. A fakt nic ve zlém..:-):-p

Hanny, opravdu mám ráda lidi kteří kritizují ješte dřív než sami vyzkoušejí:-S...... Opravdu kupuju na tenhle recept hovězí zadní a krájím ho na 1,5 - 2cm, rozpálím si panvičku a ztlumím teplotu a pak tam dám maso a opeču ho. Přidávám další fotky, tohle jídlo dělám opravdu často protože nám hodně chutná.

btw argentinske hovadzie...ja by som v zivote neuverila, keby mi niekto tvrdil, ze v tom nemoze byt rozdiel, keby som to sama nevyskusala. v kauhofe predavaju argentinske hovadzie stejky, velmi rada ich kupujem, aj ked su drahsie, ako obycajne. no a raz ich nemali, tak som kupila nemecke, vyzerali presne tak isto krasne....no a moj muz okamzite spozornel a hovori, ze co je to za maso, lebo chuti inak. a aj sa mi tie nemecke robili inak...ked som ich opekala ako argentinske, tak boli uplne krvave a nie tak krehkokrvave, ale zuvavo...tak som ich musela dlhsie a to uz boli uplne prepecene...no skratka je to ine maso.

Vybusna, mě to tady trochu zvedlo ze židle.:-D Ale třeba měla sebena nějaké argentinské steakové maso, co já vím. Ale v tom případě by to měla napsat. Třeba to upřesní, uvidíme. ;-)

no hanny...si nam dala:-//, ked tie rezy su uplne uzasne...tak ako ma hovadzi stejk vyzerat..ruzovy, na povrchu opeceny a vidiet ze su aj krehke.....

Fotka vypadá pěkně, ale obávám se, že neodpovídá receptu. Pokud budu 1,5cm plátek zadního hovězího (jakého přesně?) opékat 4 minuty po každé straně, bude úplně propečené, tvrdé a neužvýkatelné. Navíc zadní maso, co je běžně k dostání, se na minutky nehodí. Použitelná je samozřejmě svíčková nebo kvalitní roštěná. Ale i ta je velmi záludná, někdy se povede, někdy je tvrdá jako kámen. Záleží na mase. Ani marináda nepomůže. Hodnotit nebudu, musela bych být hodně přísná, ale ty jedničky jsou předčasné.:no:

Sory, už to vidím 1/2 hod. :-8

Tak to bych si dala. Pořádný kus flákoty, propečený medium, no ... :-p:-p:-p Super :yes::yes::yes: Dávám 1
Dotaz: Jak dloho mám to maso marinovat?

jejda, už mámn to chuť - radši zítra ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí zadní recept, hovězí zadní recepty, hovězí zadní, hovězí minutky, zadni hovězí, zadní hovězí recept, zadní hovězí recepty, hovezi minutka, recept hovězí zadní, recept na hovězí zadní, recepty hovězí zadní, recepty hovězí zadní minutky, hovězí zadní steak, hovězí zadní minutka, hovězí stejk, hovězí nudličky na smetaně, recepty na hovezi zadni, hovězí plec, dresing ze zakysané smetany, hovězí recept

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, česnek, kopr, bylinky zelené, smetana zakysaná, sůl, pepř drcený, omáčka sojová, olej, víno bílé, šťáva citronová, koření provensálské, brambory

Přidat fotografie receptu