Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palermský králík

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 275 kJ /
1 022 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky56,74 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 823 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy73,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc. Krok 2: Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut. Krok 3: Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle. Krok 4: Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.

Zveřejněno 14. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.

Zdroj: Co chutná v Evropě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palermský králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palermský králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

vybusna - naprosto dokonalý komentář, nezapomněla jsi vůbec na nic:yes::-D:-D

hej hej presne...u nas su zajace vseobecne. nerozlisujeme kralik a zajac. obcas sa mozno niekde pouzije aj kralik, ale v nejako sa to nerozdeluje na polneho a domaceho. vsetko jedna kopa. az ked som sa vydala do ciech, tak som zistila, ze sa to tam deli a najviac som si tu vsimla tu, pretoze ked som raz napisala zajac..tak to som mala hned tolko odkazov v poste, ze odkial som ho mala...a ja som to nechapala.

;-):yes::yes:

vybusna, vypadá to úžasně:-O a já bych se teda nežinýrovala a dala bych si pořádný kus!:-8 Kdysi jsem dělala zajíce, taky jsem měla pochybnosti, vím, že jsem ho měla v něčem naloženého, a pak jsem ho celou dobu podlévala dušenou mrkví v másle a byl tam snad jalovec a nějaké divoké koření a nemělo to chybu! Maso se rozplývalo na jazyku, po divočině ani známka.:-* Skvělé to bylo, ale kde dnes vzít zajíce?(nemyslím králíka), vím, že moje rodina na Slovensku říká králíkovi "zajac" Takže, protože já vím, že tohle nikdy neochutnám, ale za odvahu a krásné foto ti rozhodně dávám plus!:-!:-!:-!

Jé, to je velmi podobný recept na naše každoroční štědrovečerní jídlo Zajíc načerno. Akorát se naloží do kořenové zeleniny a stejného kořeněného nálevu bez vína. Nálev se promixuje, přidá se maso, rozinky, mandle a ochutí povidly, které udělají omáčku černou. Chuť je sladkokyselá a podává se to s chlebem. Od té doby, co se zajíc těžko na vánoce shání, tak to děláme z králíka.

vybusna, to jsi mi udělala velkou radost, že vám chutnalo!:-p:yes: Bylo to takové napínavé a myslím, že i tebe to překvapilo, když jsi měla pochybnosti jaké že to bude. Nám to taky moc chutnalo, ale od té doby králíka ne a ne sehnat.:-//

z akeho kusa zvierata som robila tento recept poznate z tejto diskusiehttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=305&st...
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu :-8)http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.

nevidím žádný komentář, jaké to bylo ?

:-p:yes:, to vypadá skvěle :-!Jdu do Alberta pro králíka;-)

Tématické fráze:
babicovy dobroty recepty kralik, bravoska recepty, králík recepty, babicovy recepty kralik, recepty bravoska, recepty z bravosky, bravoska recenze, top recepty kralik, zajíc recepty bezkonkurenční, babicovy dobroty recepty z králíka, bravoska, palermská omáčka, recepty do bravosky, nalev na zajice, omáčka ke králíkovi, babicovy dobroty recepty-králík, bravoska zkušenosti, recpty králik, králík recept, nalozeny zajic

Suroviny:
králík, cibule, slanina, pepř, bobkový list, víno červené, ocet, cukr, rozinky, mandle sekané, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu