Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo-špekové,chlebové placičky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 24 placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 116 kJ /
2 896 kcal
Bílkoviny67,10 g
Tuky142,09 g
Vláknina77,55 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 5,56 g
Sůl13,50 g
Sacharidy304,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba si nakrájíme na krajíčky a ty na drobnější kostky. V hluboké míse zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Krok 2: Mezitím si nakrájíme na drobnější kostičky špek a na tenké půlměsíčky cibuli. Krok 3: Špek vložíme do rozpáleného kastrolu, přidáme kmín a necháme 4minuty restovat. Poté přidáme cibuli, promícháme a restujeme na slabém plameni zhruba 8minut, až cibule hezky zavadne a začne růžovět. Odstavíme a necháme vystydnout. Krok 4: Do nasáknutého chleba přidáme Hrašku a rukou dobře promícháme. Dále přidáme vystydlou cibulovou směs, bylinky a znovu všechno promícháme. Krok 5: Na pánev do rozehřátého tuku klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do tvaru placiček. Pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Krok 6: Klademe na ubrousek, nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podle chuti osolíme. Krok 7: Pokud nemáme Hraškovou směs, postupujeme úplně stejně, jen nasáklý chleba vložíme do hustého cedníku a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Chlebovou směs vložíme do mísy, přidáme 4lžíce Solamylu, zbytek ostatních surovin a postupujeme dál stejně, jak je uvedeno výše.

Zveřejněno 14. 8. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Chutná a celkem levná večeře:-)

Odkaz na Hrašku:

http://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-špekové,chlebové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ar6z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-špekové,chlebové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ar6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

suslajda::-*:-K

No co dodat jako vždy:yes::yes:

Martina:V poznámce je odkaz na"Hrašku" a vše,co se s ní dá dělat:-):-)
Tady kopíruji jen část pro zajímavost

Hraška je výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité.
Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Běžně má větší množství těchto mouk v pečivu za následek těžkost, suchost a drobivost moučníku.
Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.
Nutno však říci, že Hraška při vaření nenahradí našlehaný sníh z vaječných bílků.

hanes24: Stydím se, ale opravdu nevím co je to "hraška". Mohl by mi někdo poradit? Díky.

na webu organictime ju hraška 1 kg za 119,- Kč - 3 druhy

Jste zlatíčka;-):-DDíky všem i za moc milé komentáře:-K:-K


rebeka:Naděnko,opět se mi ve špajzu nějak okotil starší chleba:-SLuba ho koupil hodně a v tom horku na něj nebyla chuť-tak,co s ním.Pořád se mi ho nechce sušit pro slepice:-/Cibule,které se u nás zužitkují kvanta začala trochu měknout,špek je v lednici pořád(však mě znáš:-D)no a bylo to;-)


hosta:Jituško,to víš,že se nurazím:-DMoje babi Anička také říkávala,že není kumšt uvařit něco dobrého z drahých surovin;-):-))


hanes24:Jiříku,určitě to půjde"vlnit"jen mám obavy,že ta cibule pustí dost šťávy.Ono v tom hrnci na sporáku se to přeci jen líp odpaří,vlastně osmaží:-)To by jsi pak do toho chlebového těsta musel přidat trchu hl.mouky na zahuštění:-)S těmi stehýnky pak dej rozhodně vědět:yes:
Jinak děkuji za přání:-KKdyž ještě žila babička,tak jsem slavila i na Annu:-)teď(až na Topky)už jen 18.7.:-))

:yes::yes: No musím to zkusit, jinak to vypadá dobře a nic špatného tam není, dávám :yes::yes: Udělám je ale v tlakáči bez tuku a vlnit asi 7 min, co myslíš? Špek pustí dost tuku, ne? Dělávám tak aj škarky, jsou sice bledé, ale dobré. Jinak vše nejlepší k svátku. Slavíš Drahomíru i Annu? Dcera přivezla žabí stehýnka - napíšu Ti zkušenosti - sám jsem moc zvědavý, jak to dopadne. Jedl jsem to naposled někdy před 40 lety.

Naše babička říkala "z prdu kuličku" - snad tě to neurazí:-D:yes:

Čučím jak puk, co všechno nevymyslíš:-O:yes::yes:

Aničko, Ty jsi placičková královna, ukládám;-):yes:

Úžasné, originální, dobré...nemám slov...:yes:

kam ty na ty nápady chodíš:-O:-O:-?:-? jako vždy;-):yes::yes::-)

Tématické fráze:
hraška sypká směs, pokrmy z chleba, chlebove placicky, chlebové placičky recept, bezlepkové chlebové placky, špekové placky, pokrmy zchleba, chlebové kuličky, chlébove placicky recepty, chlebové cibulové placky, placičky z chleba, chlebove pokrmy, vyzivna hodnota ovesnych vlocek zitne mouky, hraška chleba, top recepty cibulove placičky, cibulové placičky, špekove knedliky, p0krmy z chleba, chlebová placka se špekem, chlebov placičky recept

Suroviny:
chléb, masox, hraška, slanina debrecínská, cibule, kmín celý, čerstvé bylinky, olej

Přidat fotografie receptu