Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinovo-jogurtový dort s cukrovou polevou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verunka.jaskova verunka.jaskova

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 277 kJ /
6 758 kcal
Bílkoviny122,11 g
Tuky221,77 g
Vláknina47,45 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 614 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy1 044,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C. Krok 2: Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Krok 3: Elektrickým mixérem vyšleháme máslo s krupicovým cukrem(alespoň 10 minut).Do vyšlehané směsi vlijeme pomerančovou šťávu, mandlový extrakt a přidáme pomerančovou kůru. Krok 4: Nyní přidáme vejce a jogurt, nakonec přisypeme suché ingredience.Vše zamícháme. Krok 5: Přidáme ostružiny, jen zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Poté dort necháme úplně vychladnout. Krok 7: Smícháme moučkový cukr s vodou a vzniklou polevu rozetřeme na vychladlý dort. Polevu necháme ztuhnout a dort ozdobíme ostružinami.

Zveřejněno 15. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinovo-jogurtový dort s cukrovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zgz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinovo-jogurtový dort s cukrovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zgz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes::yes::-K:-p:-p:-p

fb.lib:Děkuju:-)já obvykle vysypávám formy hrubou moukou-taky mě zaskočila hladká:-)ale zkusila jsem to vysypat hladkou a neměla jsem žádný problém...navíc na okrajích dortu mi nezůstaval zbytek mouky, jako se to stává třeba u té hrubé-to je asi ta výhoda použít na vysypání hladkou:-)Určitě je lepší si ovoce promíchat s moukou-to máte pravdu;-)a zamíchat ovoce do těsta nebo ho dát nahoru na nalité těsto...to už záleží na každém jak mu to bude vyhovovat:-)a ten jogurt je v tom úžasný-dortík je pak hodně vláčný;-)

Skvělý recept,akorát jsem nikdy neslyšel vysypávat formu hladkou moukou.Co není může být,až mě vyrostou ostružiny určitě vyzkouším.Láká mě ten jogurt v těstě a to ovoce.Jen to ovoce bych kladl až do formy na nalité těsto a obalil ho před tým v mouce aby nepropadlo až na dno.Skvělý recept si zaslouží 5 boda:-K:yes:

Tak to bych si dala, krása:-K:-p:yes:

krásná sezonní mlska:-p;-):yes::yes:

Dortík bude určitě pěkně vláčný, alespoň podle fotky:-P bodík:yes:

Tématické fráze:
ostružinovo jogurtový koláč, jogurtový dort s čokoládovou polevou, mrkvový dort s cukrovou polevou, ostružinovo dort, jogurtovy poleva, ostružinovo cuketový koláč, ostružinovorybízový koláč, ostružinovo broskvovy koláč, recept na jogurtový dort, ostružinovo jogurtový dortíky, cukrová voda na dort recept, ostruzinovo citronove rezy, jogurtove rezy s pomerancovou polevou, galerie cukrovi s polevou, zapečená poleva na dort

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, máslo, cukr krupice, extrakt mandlový, šťáva pomerančová, kůra pomerančová, vejce, jogurt bílý, ostružiny, cukr moučkový, voda, ostružiny

Přidat fotografie receptu