Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza Margherita / Napoletana

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jardaaa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 923 kJ /
4 762 kcal
Bílkoviny199,30 g
Tuky103,42 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 821 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy741,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou moukou,
olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici. Krok 2: V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Krok 3: Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Krok 4: Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zákapneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Krok 5: Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.

Zveřejněno 17. 8. 2013

Poznámka autora Jardaaa

Vyzkoušejte, jestli vám zachutná, zanechte komentář :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita / Napoletana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkYp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita / Napoletana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkYp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Trochu jiné těsto, použila jsem sušené droždí. Výborná byla :-p:yes: Posílám bodík a foto:-)

tento recept poznam od svagrinej mozem povedat ze takto sa robi prava talianska pizza, nie tie recepty na kysnuty slovensky kolac co niekto vola pizza :)
este by som asi dodala pre tych co nevedia ze najlepsi efekt sa dosiahne ked date rozohriat ruru na najvyssi stupen, ci viac vyhriata tym lepsie a tam sa da pizza piect len tak 5-max10 min.. to je potom ako z pece :):yes:

S cestom sa veľmi dobre pracovalo, odteraz už budem robiť len toto.:yes:;-)

Těsto na pizzu se mi moc líbí;-)

Tématické fráze:
pizza recept, recept na pizzu, pizza napolitana recept, pizza margherita/napoletana, pizza margarita recept, pizza recepty napoleana, pizza nepoletana, pizza napoleana

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový extra virgin, droždí, voda, rajče loupané, sýr mozzarella, bazalka čerstvá, ančovičky v oleji, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu