Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sos bazalkový – studená omáčka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 141 kJ /
1 229 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky124,10 g
Vláknina5,23 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy13,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umixuji bazalku s ořechy, česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 2: Postupně, za stálého šmrdlání, přidávám olej. Ušmrdlám do hladké hmoty. Krok 3: Přidám - již bez šmrdlače – nastrouhaný sýr. Krok 4: Promíchám vařečkou a nechám vychladit.

Zveřejněno 18. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sos bazalkový – studená omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAMy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sos bazalkový – studená omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAMy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

hosta: :-)) Mám moc ráda Milošův styl psaní ;-):yes:

Tak jsem to pesto ušmrdlala podle receptu:-)) - místo Krolewski sýra tam je parmezán

gmptop:a to si dávaš napr. na nudle?:-O:yes:

magdalenka: vidiš Majdalenko, ze všech nejmilejší, tolik let to plácám a nevim, že dělám pesto, já trouba, hlava dubová...:-D

Pesto?

Tématické fráze:
sos omáčka, omačka sos, bazalkový přeliv, recept na sos, sosy a omáčky, sos misto omacky, sós, omáčky a sos, sos z bazalky na maso, sos omačka recept, bazalkovy preliv na těstoviny, omáčky / sosy, omacky,sosy, omáčka nebo sós, bazalkový karamel, bazalkový sos, jak udelat sos, jak se dela sos, omacky ze sosu, sos na omáčky

Suroviny:
bazalka čerstvá, česnek, ořechy vlašské, olej, šťáva citronová, sýr nastrouhaný, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu