Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 141 kJ / 1 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,02 g |
| Tuky | 124,10 g |
| Vláknina | 5,23 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 305 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umixuji bazalku s ořechy, česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
Krok 2: Postupně, za stálého šmrdlání, přidávám olej. Ušmrdlám do hladké hmoty.
Krok 3: Přidám - již bez šmrdlače – nastrouhaný sýr.
Krok 4: Promíchám vařečkou a nechám vychladit.
Zveřejněno 18. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sos bazalkový – studená omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GAMy
Moje poznámka
Sos bazalkový – studená omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GAMy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 16 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
sos omáčka,
omačka sos,
bazalkový přeliv,
recept na sos,
sosy a omáčky,
sos misto omacky,
sós,
omáčky a sos,
sos z bazalky na maso,
sos omačka recept,
bazalkovy preliv na těstoviny,
omáčky / sosy,
omacky,sosy,
omáčka nebo sós,
bazalkový karamel,
bazalkový sos,
jak udelat sos,
jak se dela sos,
omacky ze sosu,
sos na omáčky
Suroviny:
bazalka čerstvá,
česnek,
ořechy vlašské,
olej,
šťáva citronová,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (6)