Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jardaaa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 724 kJ /
2 563 kcal
Bílkoviny69,51 g
Tuky182,30 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 1,71 g
Sodík 581 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy157,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, sůl a moučkový cukr vložte do sekacího robotu a na chvilku zapněte, aby se provzdušnila mouka. Přidejte nakrájené máslo a znovu zapněte robot. Nakonec vlijte trochu našlehané vejce. Krok 2: Opět na chvíli zapněte, až se z těsta utvoří koule. Těsto nepřepracujte, zpracujte je rychle a co nejméně. Přepracované těsto je pak těžké. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici alespoň 30 minut odpočinout, tím bude těsto více elastické a bude se s ním lépe pracovat. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválejte na lehce pomoučněném vále nebo mezi dvěma vrstvami papíru na pečení na tloušťku 2-3 milimetry a přebytek mouky z těsta odstraňte štětcem nebo čistou utěrkou. Krok 4: Jakmile je těsto vyválené na správnou tloušťku, přeložte jej na polovinu nebo namotejte na váleček a přeneste jej do koláčové formy. Těsto jemně stiskněte dolů do dolního okraje a přebytečné těsto oddělte válečkem na povrchu koláčové formy. Krok 5: Vyplněnou koláčovou formu nechte ještě 20-30 minut odpočinout v lednici. Tím se zabrání smrštění těsta během pečení. Teprve pak naplňte koláč. Krok 6: Půlky broskví nakrájejte na čtyři díly, poskládejte je na těsto a posypte čokoládovými kapkami nebo nasekanou čokoládou. V hluboké míse rozšlehejte smetanu, cukr a vejce a hmotu vlijte do koláče. Krok 7: Vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 200°C. Po 10 minutách pečení, snižte teplotu na 175°C a při této teplotě pečte koláč ještě asi 30 minut. Krok 8: Jakmile je koláč upečený, opatrně jej vyjměte z trouby a nechejte trochu vychladnout. Koláč se podává teplý, ale skvěle chutná i studený.

Zveřejněno 18. 8. 2013

Poznámka autora Jardaaa

Všechny ingredience by měly být před zpracováním velmi chladné. Ingredience můžete vložit na chvíli

do mrazáku, ale nesmí být zmražené!!!!!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MX1Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MX1Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Michullka 26. 8. 2013 14:17
Ta šlehačka musí být vyšlehaná, nebo jenom rozmíchaná s vajíčkem a cukrem?

hned bych si s chutí dala:yes::-D

vypadá nádherně:yes::yes::yes::-):-K

Nádherné!! Já dnes taky pekla s broskvemi, škoda, že tady recept nebyl dříve..:yes:

Za horkých letních dnů posloužil jako osvěžující zákusek studený se šlehačkou :-8:-8:-8

Mňam, broskve mám moc ráda a tahle kombinace vypadá lákavě...a teplý...? To musí být dobrůtka!:-p:-p:yes:

Dělávám, je moc dobroučký;-):yes:

Tématické fráze:
broskvový koláč, koláč z křehkého testa, broskvový koláč z křehkého těsta, krehke testo na kolac, tvarohový koláč z křehkého těsta, chutny kolač, krehky kolac s broskvemi, koláč z krehkeho těsta s tvarohem, hotové křehké těsto, křehký broskvový koláč, chutny.cz, zákusky z křehkého těsta, broskvový koláč ze šlehačkového těsta, lahodný broskvový koláč, co z krehkeho testa, těsto do koláčové formy, hotové křehké těsto recepty, křehké těsto, křehké těsto s broskví, koláč s křehkého těsta

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr moučkový, máslo, vejce, kompot broskvový, čokoládové kapky, vejce, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu