Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelňáky

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 15 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 781 kJ /
665 kcal
Bílkoviny30,63 g
Tuky16,96 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy93,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme moukou a necháme asi hodinu rozkvasit. Krok 2: Cukety oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo), prosolíme a necháme „vyplakat“. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu. Krok 3: Zelí překrájíme na kratší vlákna a přidáme do mísy k cuketám. Krok 4: Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Promícháme. Krok 5: Přidáme kvásek a uděláme těstíčko. Dosolíme podle chuti. Krok 6: Pak už jen smažíme na malém množství oleje po obou stranách. Odkládáme na papírové utěrky, aby se vsákl přebytečný tuk.

Zveřejněno 20. 8. 2013

Poznámka autora clupmi

Těsto bylo kompaktní, placky se při smažení netrhaly a dobře šly obracet. Množství mouky na jednu porci není tak velké, takže v rámci denního režimu stanoveného lékařem je to jídlo vhodné i pro diabetiky. Pro mizivé množství tuku bych ho považoval i za vhodné pro redukci nadváhy.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rp9w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rp9w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Opět jsou u tohoto receptu suroviny úplne k jinemu receptu...myslím, že se to stalo po změně stránek :no::-((

Oskeruska: Opět? Já jsem to zaregistroval až teď na tvé upozornění. Zavolám adminovi. Díiky za komentář.

Katastrophe: Děkuji za upozornění, vejce dopíšu. :-K
Prášek do pečiva je chemické kypřidlo, zdálo se mi, že při smažení byly placky takové nadýchané, podobně jako lívance, ale po vychladnutí se stejně splaskly, takže bych příště prdopeč klidně vynechal.:-?

To zkusím. Recept se mi dost líbí a zelí u nás frčí. :yes:

Budu se držet radši svého těsta na "cukeťáky" (tady mi přišlo málo té mouky, ale to může být i tím, na co jsem zvyklá), ale s tím zelím je to dobrý nápad :) Má to výraznější chuť :) Takže děkuji za inspiraci, budu ho sem tam pro změnu přidávat :yes:
Bylo by dobré dopsat vejce a jejich počet do surovin a naopak by bylo dobré napsat, kam s tím prdopečem a jestli je vůbec potřeba :-)

Vypadá to báječně,musím to vyzkoušet:-)):yes:

:yes::yes::yes:

:yes::-K

to je zajímavé s tím zelím:-p;-) může to být dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
cuketové placky se zelím, zelňáky, recept na zelňáky, recept placky z cukety a zelí, cuketovo zelne placky, recepty cuketové placky se zelím, placky z cuketyse zelím, recepty s cuketou, zelňáky recept, placky z cukety se zelim, cuketové placky se zelí, cuketová placka se zelím, cuketove placky ze zelim, cuketove zeli video, recepty s cuketou, zelňáky s s droždím, zelnáky -recept, zelnáky video recepty, recepty zelnáky, cuketovozekne llacky

Suroviny:
cuketa, zelí kysané, mouka hladká, mouka žitná, strouhanka, droždí instantní, cukr, vejce, prášek do pečiva, česnek, sůl, kmín celý, majoránka

Přidat fotografie receptu