Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč ze špaldové mouky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 767 kJ /
4 008 kcal
Bílkoviny101,14 g
Tuky178,48 g
Vláknina54,45 g
Cholesterol 849 mg
Sodík 2,10 g
Sůl1,31 g
Sacharidy445,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Krok 2: Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Krok 3: Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rozpůlenými švestkami, posypeme žmolenkou. Krok 4: Plech dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30-40 min., záleží na troubě.

Zveřejněno 22. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč ze špaldové mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9j2P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč ze špaldové mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9j2P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Zdenka:dobrý večer neví kde se stala chyby, ale dělala jsem jak jsem napsala a výsledek je na fotu. Mrzí mě, že se nepovedl:-K:-8

Zdenka: Nejsem v žádném případě zastáncem "vyhánění" koláčů kypřidly, tady bych řekla na 40 dkg mouky, navíc špaldové je 1/2 p.do p. a 1/2 lžičky sody málo, uvádí se že špaldová chce o 10-20% kypřidla více. Já až budu zkoušet tento recepis, ušlehám řádně žloutky s cukrem, přidávám po částech olej, pak smetanu, mléko s moukou a pr. do peč.(tady bych dala celý, nebo 3 lžičky sody) nakonec lehce "zabalila" sníh s bílků s troškou mouky.
Spousta takových moučníků je tady - na 20 dkg mouky - šup tam celý prášek a pak se jásá "jak to krásně vyskočilo a je to vláčné"
Ps: To je pro Zdenku ;-)
Jinak přidané ingredience se mi líbí a asi brzy vyzkouším.

taky se mi nezvedl. Těsto po upeční 1cm. Vypadalo a chutnalo jako zdrcnuté. Můžu prosím poprosit o radu co s tím?http://www.toprecepty.cz/recept/35448-svestkovy-ko...

proboha jak to holky děláte, že se to tak krásně zvedne? já mám všechno vysoké 1 cm. Je na to nějaký griff?
díkhttp://www.toprecepty.cz/recept/35448-svestkovy-ko...

děkuji za komentíky:-K

ivulinka:chuť je zajímavá,voní po mandlích a skořici:-K

jsi moje krevní skupina, špaldovku miluju :yes::yes::yes:

;-):-p:-p:-p:yes::yes:

:-p:-):-K:yes: a jistě moc zajímavá chuť

Vypadá krásně a zdravě :yes: +1

Tématické fráze:
špaldová mouka recepty, špaldovy kolač se švestkami, špaldová mouka a tloustnutí, špaldová mouka hrubá recepty, recepty ze špaldové mouky, špaldový koláč s kokosem, špaldový koláč, zdravy svestkovy kolac, koláč z hrubé mouky, ovocný koláč ze špaldové mouky, svestkovy ko, kolacky ze spaldove mouky, špaldový koláč recept, špaldové koláče, špaldový koláč se švestkama, spaldova mouka recept, špaldova mouka hrubá recept, švestkový koláč naruby, spaldova mouka, švestkový koláč se špaldovou moukou

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, vejce, šťáva citronová, cukr třtinový, caro, skořice mletá, prášek do pečiva, soda jedlá, smetana zakysaná, olej, mléko, cukr vanilkový, amaretto, švestky, tuk, kokos, máslo, mouka hrubá, cukr třtinový, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu