Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tyčinky s tvarohem lístkové

Pokud máte doma kostku tvarohu, můžete zkusit tyto velice jednoduché tyčinky. Těsto je jednoduché, perfektně se s ním pracuje, pěkně lístkuje a jde použít na slano i na sladko.

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 22 min bez odležení těsta 1 h

42 min (20 min příprava + 22 min tepelná úprava, bez odležení těsta 1 h)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 921 kJ /
2 610 kcal
Bílkoviny64,93 g
Tuky174,06 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 3,70 g
Sůl9,16 g
Sacharidy192,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do prosáté mouky dáme sůl a rozmícháme. Přidáme tvaroh, nakrájenou Heru a žloutek. Studenou směs rychle hněteme a dáváme dohromady, až se spojí. Klasika tvarohové těsto. Krok 2: Těsto je velmi tukové a trošku se lepí, proto pracujeme rychle, aby se pod rukama neohřívalo. Když je potřeba podsypat, tak velmi opatrně a přidávat mouku jako šafránu, jinak nebudou lístkovat a nebudou dobré. Krok 3: Těsto dlouho nehněteme, jenom ho spojíme. Rozdělíme ho na dvě části, obalíme trošku v mouce a dáme do lednice na 1 hodinu dobře zchladit. Krok 4: Horkovzdušnou troubu vyhřejeme na 200 °C. Obyčejnou na 220 °C vrchní i spodní ohřev, až potom vyndáme jedno těsto z lednice . Krok 5: Na trošičku pomoučeném válu rychle vyválíme na cca 5 milimetru, potřeme rozkvedlaným studeným bílkem a posypeme bohatě kmínem. Krok 6: Nakrájíme rádýlkem tyčky šířky 10 milimetrů, uložíme na plech. Pracujeme rychle, když se to těsto ohřeje, tak se tyčky při přendávání na plech natahují jako žvýkačka. Krok 7: Pečeme v horkovzdušné asi 22 minut do tmavě červena.

TIP: Nejlepší recepty na slané tyčinky. Jak upéct ty nejchutnější

Zveřejněno 22. 8. 2013

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Všechny suroviny musí být studené z lednice - kromě mouky.

Tyčky se musí upéct do tmavě červena, asi do barvičky dobře upečené kachničky! Neválet těsto moc natenko , nebudou pak lístkovat. Velmi opatrně sundávat z plechu, když jsou horké, jsou křehounké. Na druhý den jsou absolutně nejlepší !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tyčinky s tvarohem lístkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0pl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tyčinky s tvarohem lístkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0pl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

mysulka: když ho udržíš studené,tak ano ,ale když se ohřeje ,katastrofa! :-(

:yes: To těsto také používám, moc dobře se s ním pracuje;-)

magdalenka:Áno klasika,tvarohové cesto,resp.falošné lístkové.Chutí nám viac ,ako lístkové z obchodu. Dnes si manžel zase "klasika spálil prsty" lebo nevydrží čakať na tie tyčinky ani 5 minút, než to aspoň trošku vychladne ! Otázky typu ,kedy sa to dopečie, a ešte to nie je hotové ani nekomentujem.

Ja tomuto cestu hovorím "falošné lístkové", používam na všetko možné, na slano aj na sladko. Také univerzálne.

Myslím obyčejný, ne ten se sníženým obsahem tuku nabo ten krémový,ten se absolutně nehodí.Normální hrudkový pokud možno čerstvý !:-)

Veru, trošku jsi mě překvapila, co myslíš tvarohem dietním?

Tématické fráze:
tvarohové tyčinky slané, slané tyčinky z tvarohového těsta, slané tvarohové tyčinky, tvarohové slané tyčinky, slané recepty s tvarohem, tyčinky z lístkového těsta, těsto na slané tyčinky, tvarohové tyčky, tvarohové těsto na tyčinky, tvarohové slané tyčky, slané tyčky z tvarohu, slané tyčky s tvarohem, slané tyčinky z lístkového těsta, slané tvarohové tyčky, slané tvarohové tyčky, slané tyčinky, slané tvarohove tyčky recept, slané tvarohové tyčky recepty, recept na tvarohové tyčinky, tvarohové tyčinky

Suroviny:
tvaroh, mouka hladká, tuk hera, vejce, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu