Škvarkové Terčiny tyčinky
Škvarkové tyčinky jsou tak nějak správně křupavé, ale přitom vůbec ne tvrdé. Základní těsto je správně slané, takže není v kontrastu s hrubou solí na povrchu. Hodí se je podávat poměrně často k různým příležitostem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 861 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,68 g |
Tuky | 12,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 375,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva, přidáme pomleté škvarky, nemletý mák, špetku pepře, vegetu, mořskou nebo obyčejnou sůl a s mlékem podle potřeby vypracujeme na vláčné těsto. Necháme v ledničce odpočinout asi 1 hodinu.
Krok 2: Pak vyválíme na pomoučeném vále placku asi 4-5 mm silnou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky nebo vypichujeme kolečka, obdélníčky a podobně. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem podle chuti, solí a drceným kmínem.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova. Podáváme jako slané pohoštění k vínu nebo jen tak.
Zveřejněno 24. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové Terčiny tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1wX
Moje poznámka
Škvarkové Terčiny tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1wX
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 9 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Neregistrovaný před 10 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 14 minutami
Kachní stehna na zelí
Neregistrovaný před 16 minutami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 18 minutami
Sušená krkovice à la capocollo
Neregistrovaný před 36 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 42 minutami
Kuře à la kachna
Neregistrovaný před 43 minutami
Sádlové mini rohlíčky
Lucie Hertlova před 47 minutami
Smažené vdolky
Neregistrovaný před 58 minutami
Zapečený řapíkatý celer s rajčaty a sýry
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
slané škvarkové tyčinky,
skvarkove slane tycinky,
slané tyčinky ze škvarků,
škvarkové tyčinky se sýrem,
domácí škvarkove tyčinky,
slané tyčinky se škvarkama,
tyčinky se škvarkami,
skvarkove placky pečící prasek,
škvarkové recepty,
skvarkove slane pecivo,
výroba škvarkových tyčinek,
recept ze škvarkama,
tyčinky se škvarkama,
škvarkové pečivo,
tyčinky z bílého máku,
tyčinky recept,
skvarkove tycky,
tycinky ze skvarkoveho testa,
pohoštění ze škvarků,
vyroba domacich skvarkovych tycinek
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
sůl,
vegeta,
pepř mletý,
mák bíly,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
vejce,
sýr strouhaný,
kmín drcený
Komentáře (5)