Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné chlebové placky

Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako pohoštění na oslavách.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 879 kJ /
3 078 kcal
Bílkoviny96,95 g
Tuky83,73 g
Vláknina36,58 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 10,47 g
Sůl26,00 g
Sacharidy465,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme, rozdělíme na 16-20 kousků a každý z nich pomoučenými prsty na plechu roztlačíme do placky. Krok 3: Necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem a upečeme při teplotě 200 °C po dobu asi 15 minut.

TIP: Zkuste ze zelí i salát Coleslaw

Zveřejněno 29. 8. 2013

Poznámka autorky cathleen

Placky jsou nadýchané, příjemně voňavé a dost syté.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné chlebové placky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l08J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné chlebové placky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l08J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

gaboonka: to mám velikou radost! :-) Děkuji za zprávu :-K

Velka dobrota! Kysane zeli jsem mela domaci a protoze ho nemam tak jemne pokrajene, trochu jsem ho nasekala za pomoci robota. Mouku jsem pouzila napul zitnou s psenicnou spaldovou a uz pri ochutnavani manzel zadal o dalsi upeceni.... :yes:

Jaromira18: nebudeš ľutovať, sú skvelé...dávam tam oškvarky. Ešte vlažné sa míňajú rýchlosťou blesku. Tento recept je skvost. :-8

Musí být moc dobré, určitě je upeču.:-K

:yes::yes::yes::yes::yes: dnes sem pekla a byly dobré, foto sem přidala :-)

Nám tedy moc nechutnaly.:-S Zelí v tom příliš cítit není, jen to má takovou nakyslou chuť. :no:

dnes jsem dělala,vynikající,jen se po nichzaprášilo:yes:

Charlotta Kněžínková 24. 11. 2015 16:04
:-)):yes:Opravdu výborný recept!Bylo jich 19 přišly děti zbyly 3:yes::yes::yes::yes:

Charlotta Kněžínková: držím!!!:yes::-D

Charlotta Kněžínková 23. 11. 2015 18:13
Mouky jsem normálně v Jednotě!Dneska je budu dělat poprvé, držte mi palečky! :-):-):-)

JANA FABIANOVA: :-):-K

JANA FABIANOVA 22. 11. 2015 15:50
:-DDĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT:-))

Mooc dobré, vyzkoušela jsem z půl dávky a už jsem čtyři ještě teplé snědla :-8, určitě budu dělat častěji.

Helenka: :-( zrovna u těchto placek si to, bohužel, nepamatuju....u nás je veliká spotřeba pečiva a já mám pocit, že někdy nestačí ani vychladnout:-O

janek53: díky za fotku:-K

Dobré se škvarkama:-p

Jsou opravdu moc dobré, voňavé a vláčné:-p

vypadaji skvele, chutnaji dobre i na druhy den??? pokud ovsem nejaka zustane....
:-?helenkahankus@gmx.com

Chanellina35::-K:yes:

Dnes upečeno a jsou vynikající. Posílám bodík a doporučuji všem!!!:yes:

Fotečku přikládám

magdalenka: nádherné fotky! Děkuju:-K

Hotovo! Sú báječné! Miesila som ručne, miesto slaniny škvarky. Nechala som ich také vyššie - bulky. Pridávam foto (ak nevadí) a obrovský bod!

duchacek: Dnes jsem na ně zrovna koukal v Teplickém Albertu;-)

BILKOVAI:A kde seženu ty mouky?;-)

:-O:yes::yes::yes:

Ivčo, jestli chutnají tak dobře jako vypadají, tak:yes:;-)

:-p:-pparádní placky

:yes::yes::-p:-K krása :yes::yes:

Pokušitelka:-K:-p:yes:

Moc pěkné placky :yes:

Veronika: Verco, vypadlo slovicko, dopisu. Ma tam byt psenicna chlebova mouka.

Prosím o informaci, co znamená pšeničná mouka - je to polohrubá nebo jaká? Děkuji.

Tak toto se mi moc líbí!!:yes:+7

:yes:dokonalé..prostě Cathlen umí..:-*:-K:-K:-K

Mňam - zelí mám moc ráda:yes::yes::yes:, o mém kladném vztahu k placatým jídlem víte už dávno:-)) Díky za fajn recept:-!:-)

cathllen: Ivi, tvoje placky zaručeně udělám o víkendu a jdu volat taťuldovi, ať koupí o jedno kyselé zelí víc;-) Už předem ti dávám 3.bod:yes:je mi jasné, že budou dobré, dělám podobné se škvarkama;-)

Jsou naprosto chuťově dokonalé:yes:, já z rozmařilosti přidávám ještě nasekané škvarky a vynechávám uzené. Na oslavách zmizí dříve než chlebíčky:yes::yes:

:-p:yes: Tyhle placky už jsem pekla, našla jsem je na Tvých stránkách;-) a stejně jako u všech Tvých receptů - byly vynikající:yes::yes::-K

Tématické fráze:
chlebové placky, zelne placky, zitne placky, zelné placky bez mouky, chlebove placky se zelim, zelné placky recept, chlebové placky recept, žitné placky recept, placky z chlebové mouky, recept na chlebové placky, zelné placky ze žitné mouky, recept na zelné placky, kynuté zelné placky, chlebová placka, placky z chleba, recept na kynuté zelné placky, žitná placka, zelné placky kynuté, placky ze žitné mouky, domácí zelné placky

Suroviny:
voda, olej, zelí kysané, cukr, kmín celý, sůl, maso uzené, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí, vejce, sůl hrubozrnná, kmín celý

Přidat fotografie receptu