Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na jogurtu

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Terushaaaa Terushaaaa

Snadný

Doba přípravy 915 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 900 min

915 min (15 min příprava + 900 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie377 kJ /
90 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky0,39 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjeme a rozporcujeme. Poté si připravíme marinádu: smícháme jogurt, kapku olivového oleje, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl podle chuti. Porce králíka ještě osolíme a vložíme do marinády. Marinujeme nejlépe přes noc. Krok 2: Připravíme si pekáček, který si lehce vymažeme olivovým olejem a poklademe cibulí, nakrájenou na půlkolečka. Krok 3: Na cibuli vložíme porce králíka, přelijeme veškerou marinádou a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 35-45 minut (do změknutí).

Zveřejněno 1. 9. 2013

Poznámka autorky Terushaaaa

Toto jídlo je pro svou jemnost vhodné pro děti nebo jako součást diety.

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory, hranolky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gO2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

je to fantastické

Děkuji moc :-) jsem amatérka, teprve začínám, takže díky za radu o té nižší teplotě :-) jinak masíčko je díky jogurtu fakt úžasně křehoučké a měkké :-)

MŇAM!!!!!:-p:-p:-p Miluji králíka na jakýkoliv způsob, ale tohle jsem ještě neviděla!!!;-):yes: Při nejbližší příležitosti vyzkouším!!!! 5+bodík ;-):yes:

Díky tomu jogurtu bude maso určitě krásně měkké a šťavnaté...Osobně bych použila více česneku a pekla na nižší teplotě, za to mnohem déle, ale moc děkuji za inspiraci...Receptu posílám zasloužený bod!

:-O ja cucim!!! Fakt bych si dala:-p. Konecne jednoduchy recept a skvely vysledek, takhle dobre udelanyho kralicka jsem mela jednou v Praze, v domaci restauraci, kde si delali i svoje pivo. Nezapomenutelny! Na takhle suprovy a chutny recept bych si troufla. Takze ukladam a bod:yes:

:yes::-p:-)

Tématické fráze:
kralik v jogurtu, králík na jogurtu, králík recepty pro děti, kralik s jogurtem, králík naložený v jogurtu, recept kralik pro deti, králík pro děti recepty, králík recept pro děti, králík na provensálském koření, kralik v jogurtu recept, recept králík v jogurtu, králík jogurt, recept na kralika pro deti, králík pro deti recept, králík recepty v jogurtu, králík bílý jogurt, fantastický králík, králík v jogurtu, kralik v yogurtu, recepty z kralika pro děti

Suroviny:
králík, jogurt bílý, česnek, koření provensálské, sůl, pepř, cibule, olej olivový

Přidat fotografie receptu