Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Miniroštěnky v zelí

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 962 kJ /
708 kcal
Bílkoviny108,09 g
Tuky16,13 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 2,48 g
Sůl5,75 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí. Krok 2: Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat. Krok 3: Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Krok 4: Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál. Krok 5: Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.

Zveřejněno 20. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

U nás patří tato krmě k našim VIP a dělala jsem ho mnohokrát. Jde to i z vepřového, a pořád je to mocinky dobré.

Zdroj: Recepty pro mlsné jazýčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Miniroštěnky v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Qn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Miniroštěnky v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Qn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jani,výborné :-))

Marti a špagetko, to jste mi udělali radost, že do toho půjdete:-):yes:a já Vám můžu slíbit, že toho výběru receptu nebudete litovat. Nezdá se to, ale je to faktická mňamka. Pak povězte, jaký to mělo úspěch.
A Marti, v papiňáku by to jistě šlo, tam se šťáva nevypaří a dáš tam holt všechno najednou, ale to masíko si nejprve opeč jo.:-p

taky vyzkouším - Marti, v tlakáči by to určitě šlo, jen si pohlídat čas a nemusíš hlídat podlejvání;-)

jo, teď čtu, že se to podlejvá malinko, takže spíš na pánev, láká mě to, ukládám do oblíbených :yes:

vypadá to moc dobře :-p a s tou rýží jako příloha teda zajímavá kombinace :-)):-)). Bibi, jak moc se to podlejvá, šlo by to ukuchtit v papiňáku?

Tématické fráze:
hovězí maso zelí recept, segedínský guláš v tlakáči, zelí v tlakáči, hovězí maso, zelí, hovězí zelí, pružina na zelí, hovězí maso v tlakáči, hovězí maso se zelím, hovězí maso k zelí, karbanátky z hovězího masa recept, hovězí maso recepty zeli, hovězí maso zelí, hovězí maso v papináku, zelí hovězí

Suroviny:
maso, zelí hlávkové, solamyl, zázvor, česnek, omáčka sojová, olej olivový, petrželka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu