Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sacherove rezy

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 254 kJ /
1 256 kcal
Bílkoviny39,97 g
Tuky117,74 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 473 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy9,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukor, kakao a maizenu zmiesat. Zo 4 bielkov urobit sneh a zaslahat donho postupne 4 zltky. Potom do snehu postupne pridavat praskovu zmes. Plech vylozit papierom na pecenie (ja ho v tomto pripade natriem aj olejom, lebo korpus sa dost lepi) a cesto vylejeme na 3/4 plechu (ja mam zmensovaci plech, tak ho zmensim na minimum, kto nema, je dobre zalozit ten papier na ten rozmer, alebo robit z vacsej davky, myslim, ze sa to zje :o))). Pecieme v stredne vyhriatej trube 10-15 min. skusame normalne sparatkom. Krok 2: Ked je korpus upeceny, nechame vychladnut, narezieme na 3 rovnake diely, kazdy diel namazeme slahackou a ulozime na seba, mozeme na vrch postruhat cokoladu alebo inak ozdobit, napnit mozeme aj bananmi. je to super zakusok.

Zveřejněno 21. 1. 2009

Poznámka autorky ercicka

davky su z original receptu, ja davam o 1PL menej cukru, zda sa mi to dost sladke, ale proti vkusu...

nejde tam ziadna muka

Zdroj: ten recept ma asi 30 rokov a je z nejakeho casopisu, bud Zivot alebo Slovenka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sacherove rezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sacherove rezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR3R

Komentáře (15)

dortík se mi moc líbí, ať už je Sacherův nebo Novákův;-)...a ta úprava s potahovací hmotou je nádherně jemná:yes:...ukládám a někdy upeču, tenhle typ lehkých moučníků se šlehačkou rodina miluje :yes:+1m

No pozrite sa, ako je uvedene pod receptom, ten som opisala zo socialistickeho casopisu a nevola sa Sacherova torta, ale Sacherove rezy. Takze ak ste si ho uz upiekli a ochutnali, budem rada ak napisete svoj nazor, alebo ak vam nie je nieco jasne, rada odpoviem. Ine reakcie povazujem skor za provokaciu a nebudem na ne reagovat.

Chudák p. Sacher..., ten by koukal, co všechno může nést jeho jméno. Nemám nic proti receptu, je výborný, sama dělám z tohoto těsta roládu a i stejných receptů je i tady několik. Ale... jen nemnoho moučníků má své "rodné" jméno a při jeho vyslovení okamžitě každý ví, o co jde. A tenhle dort zcela jistě p. Franz Sacher - šéfkuchař rakouského kancléře Metternicha - pro vídeňský kongres r. 1814 nepřipravil a zcela jistě by se v dědickém řízení o tento recept nikdo 7 let nesoudil. Dokonce se dá říct, že problém, zda teplá meruňková zavařenina má být na povrchu nebo uvnitř rozkrojeného Sachr dortu, je pro gurmánský svět velmi závažný. ;-)

Trochu som upravila recept, pretoze to muselo byt fakt rychlo a nemala som cas delit zltka od bielkov, takze som vyslahala cele vajcia s cukrom, asi 3min do peny a varechou do toho zamiesala kakao s maizenou, supla na papierom vylozeny plech. :yes: nestihala som fotit :no:

žížalo, slovenština nemá chybu,že? taky si myslím:-)

za umělecký dojem 1 :yes:

cmuckajuci:-* Slovenčina je prostě úžasná:-D:yes:

:yes: by som ti poslala cmukajuceho smajla, ale nie je tu :* :-8

erčičko, jsem to já , ta kedlubna. . ..všude na netu jsem kedlubna :-D a ty jsi zřejmě ta nejlepší malerečka co znám ¨?:-))

kedlubna, ty si TA kedlubna? z damy? ;-):-)

Vybusna: asi som celkom nepochopila co si tym chcela povedat... maizena je skrob a toto asi nie je nemecky recept, nemam potuchy aky bol jeho povod, je zo strasne stareho casopisu ;-)

nádhera!:yes:

NÉÉÉ KRÁDA, ALE KRÁÁÁÁÁÁSA :-D

KRÁDA, MÁŠ JEDNIČKU !

receptur na pravu, pravejsiu a najpravejsiu sachertortu je naozaj vela. ercicka nam ponukla tu velmi zjednodusenu kuchynsku variantu a nepochybujem, ze jej zakusok je dobry. ta maizena mi tam celkom nie je jasna. no a na obranu, kdeze sa nam podel marhulovy dzem, ktory je v rakuskej recepture sachertorty neodmyslitelny, tak nemci skutocne niekedy naplnaju svoju verziu sacherky slahackou.

Tématické fráze:
nejlepší řezy na světě, sachr rez, nejlepší řezy, sacher na plech, sladké řezy, varecha.sk moučníky řezy, sachr dort original, original sachr dort, teplé moučníky, sacher torta, řezy na plech, sachrrezy, sachrove rezy, recept na originál sachr dort, moucníky a rezy, nejlepší sladké řezy, recepty zo slahackou, recepty na rychlo, rychlý sachr dort, vidensky sachr dort

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, kakao, škrob kukuřičný, šlehačka, ztužovač

Přidat fotografie receptu