Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (901×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 857 kJ /
7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin. Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě. Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy. Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.

TIP: Jak vylepšit litý perník

Zveřejněno 26. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1388)

Naprosto výborný, přidala jsem 3 menší jablka nastrouhane bez šťávy a lepší perník jsem snad nejedla!!

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejlepší perník, jako obláček. My akorát nemusíme ty ořechy v něm ani kokos navrh. Preferujeme promazat marmeládou nebo polít čokoládou. Mňamka 😋

Výborný!

Perfektní!

Buchtička se drolila, krtkův dort zase zachranil! :-//<3

Nepřekonatelný, naprosto úžasný, velmi vláčný, chuťově vyvážený. Rodina ho miluje :-):yes:

Velmi dobrý a vláčný perník, ten čokoládový pudink tomu dal zajímavou chuť. :-)

DanyT: zajímavá modifikace, s tou žitnou to musím zkusit taky, díky za tip!:-K

Perník je výborný - upečeno přesně podle receptu i s drobnými modifikacemi a vždy se povedl. Vyzkoušeno s 1 hrnkem špaldové celozrnné hladké + 1 hrnkem žitné celozrnné hladké + 1 hrnkem klasické polohrubé. Mohu doporučit.

Ivapur: 1 bod ..pudink patří mezi sypké suroviny.

A kdy jste teda přidávali ten pudink???

Velmi chutný perník. Určitě budu péct podle tohoto receptu častěji. Děkuji 👍

Výborný perník ♥

Nejskvělejší perník,peču již několik let a Váš recept předávám dál,každý kdo ochutná si ho žádá:-*

Zdravím Vás, v komentářích vidím dotazy na nutnost čokoládového pudinku...... ale ve videoreceptu tam žádný pudink nedávají.... nevadí... I tak je skvělý ;-)

Nejlepší perník který jsme kdy jedly
Dělám pořád :-K:-):-8

Opravdu vynikající… <3 :yes:

Bodatosa: Pekla bych tak na 175-180 °C a ten pudink bych nevynechávala. ;-):-K

Dobrý den, chtěl bych se pouze pozeptat, na kolik stupňů mám rozehřát elektrickou troubu, aby se perník upekl …?
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?

Děkuju

Dostali jsme chuť na perník,ale mám jen jedno vejce, myslíte, že bude vadit? 😅

Nadýchany a chutný perník peču pořád :yes::-D

Vynikající, jemný a krásné nadýchaný. Zmizel z plechu velmi rychle.:yes:

Zdravim vsechny pernikozrouty :-8
Lze prasek do perniku vynechat a nebo radeji necim nahradit...?

Dekuji a dobrou chut

Děkuji za recept .. mám knihu toprecepty a je tam Vás receptík. Perník je opravdu nadýchaný a luxusní <3

Výborný, asi nejlepší perník, jaký jsem kdy měla! Jiný nepeču:-)

Na ještě horký perník rozetřu rybízovou marmeládu, čokopolevu až povychladnutí.

Perník je vynikající!

úžasný, dlouho vydrží v lednici jako čerstvý, nahoru jsem dala výbornou polevu podle Ann a nemá chybu -:-K doporučuji

Nejlepší perník ;-) peču už nějaký rok a úspěch vždy všude ;-)

kasparoza: Dobrý den, (snad se autorka neurazí když odpovím,ale zřejmě to čtu v tuto chvíli jako první ) a ano oba prášky jsou kypřící,a perníkový,má svoji typickou chuť perníku.

Zdravím

jen pro jistotu i když už jsem ho pekl asi 5x a je úžasný. Předpokládám, že prášek do perníku
a prášek do pečiva jsou oba kypřící?

:-)

Děkuji za recept.Výborný perník.Dělala jsem přesně dle návodu.

Výborný ????????

Nejlepší perník, rozdala jsem i kolegynim v práci, které taky měly doma úspěch.
Na vrch perníku jsem romichala ještě čokoládu na vaření se zakysanou smetanou.:-K

Nejlepší perník, vláčný i po pár dnech. Výborný, vysoký, nadýchaný…..:-*:-*<3<3

Nejlepší perník na světě, našla jsem tento recept před několika lety a jiný nepeču.

Normální perník. Chuťově dobrý, ale sušší, promazaný marmeládou by byl jistě lepší.

Recept super, opravdu perník krásně nadýchaný. Já jsem ale přidala ještě mrkev a jablka, nastrouhané na jemno.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.

Super klasický perník, lepší recept jsem neměla. Na video jsem nekoukala, dle doporučení z předchozích komentářů. Pekla jsem na 185 stupňů a protože jsem měla menší a vyšší pekáček, pekla jsem o chvíli déle než 40 min (kontrola špejlí). Dávám 5* :-K

Dlouho jsem hledala dobrej recept na perník. Pokud váháte mezi více recepty, určitě zvolte tenhle. Naprosto bezkonkurenční.

Na kolik se péče? Prosím

Vynikající recept :yes: Dávám do oblíbených <3

Výborná poleva
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.

magdalenka: ;-)Vieš, keď už si dám tú prácu s pečením, tak urobím aj kvalitnú a chutnú polevu. A tento koláčik, si to zaslúži.:-* Teda keď stihnem tú polevu včas! ;-( Naposledy som tak piekla biskupský chlebíček, polevu som mala na celý chlebíček a ......... polovica mi zmizla. ;-) No! Predvčerom, mi niekto zmrzačil štrúdlik, odrezal mu obidve pätičky, ešte horúce, 5 min. boli von z trúby:-!

Veronika.Hrozna: Ja tiež nemám problém s polevou z obchodu...

Veronika.Hrozna: jestli to není proto, že v surovinách je napsáno - 1 čokoládová poleva - :-?

Bibinka: To video naštve, ani pořádnou polevu, ten kuchtík neudělal, plácá to tam z pytlíku :-!:-//

Terezka Earane: Terezko, děláš to dobře, patří tam jak perníkový tak normální prášek do pečiva.:yes:

Pekla jsem včera, pro dva žabožrouty, to ještě nikdy nepapali. :-O Koukali na to a pranic se jim to nelíbilo, nebylo to tak nazdobené, jako u nich v cukrárně, tak jeden okusil, abych se neurazila a pak nemohl přestat jíst. Když to viděl, ten druhý zbabělejší , tak
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek. :-D

Místo čokoládového jsem dala karamelový pudink a je to taky skvělé:yes:

nejlepší perník, co jsem kdy jedla <3 naše děti se po něm můžou utlouct :-8:yes:

Nejlepší perník.. <3 muž by ho jedl nejradši každý týden a peču ho i pro kamarádovu rodinu.. dekuji a dovolila jsem si přidat foto..

Naprosto luxusní. Dělám už jen tento. Ubírám cukr a dávám celou skleničku marmelády. Super na spotřebu starých zásob. Všichni ho milujeme <3<3<3

Ahoj, perník je výborný, už ho peču poněkolikáté. Nicméně uvědomila jsem si, že do něj vždy dávám kypřicí prášek do pečiva i kypřicí prášek do perníku. Je to tak správně nebo stačí perníkové koření? Děkuji za odpověď a všem přeji dobrou chuť :-):yes:

Opravdu výborný pernik. :yes:

Z poloviční dávky do koláčové formy.Půlka jen tak, druhá se sušenými švestkami a kešu.Nadýchaná a voňavá rychlovka :-D Určitě brzy zopakuji :yes:

pohoda.b@post.cz: Tento je NADYCHANY! Zadna buchta!;-)

Perník určitě vyzkouším a dám do něj hodně mandlí a ořechy. Těším se až budou recepty na nadýchanou vánočku nebo bochánek. Nemám to špatný ale žádný zázrak to není. Už jsem vyzkoušela hodně receptů ale stejně mi to přijde jako obyč. kynutá buchta:-(

DĚVČATA, všimla jsem si, že tu trochu tápete, kam dát marmeládu či povidla, ale ať ho dáte do kteréhokoliv druhu (pevné či tekuté suroviny) nic špatného ani převratného se nestane, ale v tom tekutém se lépe rozpustí. Pudink je jedno jaký dáte, když doma není zrovna čokoládový, ale on dává tmavší barvu perníku. Klidně se ptejte dál, časem Vám odpovím:-8 Jsem moc ráda za to vaše kladné hodnocení a hlavně, že chutná:yes:;-):yes: Jinak do něj můžete dát kousky meruněk, nebo broskví, to ještě podtrhne chuť perníku.

Výborný,nadýchaný jako peříčko u našich třech dětí máte:yes:

Ďakujem za upozornenie na chybné video.;-)

Tak povidla ani marmeládu jsem tam nedala ,puding jsem neměla čokoládový tak jsem tam dala karamelový a musim říct, že pernik je naprosto božský:yes::yes::yes::yes:

Wendy.W: Wendy,ale to není chyba autorky,videa dělá někdo jiný,to se musím Bibinky zastat,to není chyba její!!!!!Ale asi je dobře,že jsi na to upozornila,protože kdo dělá videa ,tak by se měl držet receptu,tak asi by se mělo upravit video!!!!!!!Není to poprvé,ty videa jsou kolikrát opravdu odfláknutá,to musím i já říci,kolikrát nejsou přínosem receptu,bohužel:-(

Wendy.W: Povidla patri do tekutych surovin ;-)

Frantiska: jo to chápu, ale dělala jsem to podle videa a tam tu marmošku ani povidla nepřidala. Nevadí ;-)teď jsem ho vytáhla z trouby a vypadá, že se povedl:yes::yes::yes:

MamlajdaD: Koukala jsem na video a tam ho právě nepřidala :-O

Wendy.W: Autorka receptu tuto ingredienci ("3 lžíce povidel nebo marmelády") má napsanou v seznamu surovin a v popisu přípravy má napsáno: "Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny,"... ! Povidla nebo marmeláda se přidávají samozřejmě k tekutým surovinám, rozhodně ne k sypkým. ;-):-8

Wendy.W: jsou v postupu jako tekuté suroviny :)

Tak ať koukám jak koukám nikde jsem si nevšimla ,že tam paní přidávala ty povidla nebo marmeládu.

Včera jsem pekla a je luxusní !!!!!!

Naprosto úžasný - rychlý, jednoduchý a hlavně velmi nadýchaný a chutný. Díky za TOP recept. :yes:<3

Tento perník je naprosto výborný, děti ho milují, už ho peču dlouho a jiný už neupeču :-8. Chutná skvěle výrazně :yes:, nahoru dávám citronovo cukrovou polevu. Moc děkuji za tento recept! :-K

Že je tento perník vynikající, báječný, úžasný, skvělý, nadýchaný ...prostě TOP není třeba psát, vše tu bylo v recenzích již řečeno :-) <3. Tak že za mne, hledat jiný recept by byla ztráta času :yes: :yes: :yes: Děkuji autorceza recept :-K

Dajda: Jste zlatá. Už mi stydne, tak uvidíme. :-8

MaxinaAlexandreva: Bibinka se třeba hned neozve a takhle e můžete pustit do pečení třeba hned, aby bylo co nabídnout třeba k odpolední kávě! :-D

Dajda: Moc děkuju:-)!

MaxinaAlexandreva: Nejsem autorkou tohoto receptu, ale už jsem tenhle ynikající moučník několikrát pekla: ano, marmeláda se přidává do těsta. ;-)

Dobrý den, chystám se péct perník dle tohoto receptu, ale nemůžu si odpustit jeden dotaz - marmeláda patří opravdu i do těsta? Jak není uvedena na videu a nikde jinde jsem se s ní jako s ingrediencí přímo do těsta nesetkala, tak mě to mate. Z edice "nepeču tak často" :D. Moc děkuju a těším se, až ho ochutnám!

Najlepší perník aký som kedy robila ????a robila som ho už podľa tohto receptu veľakrát, ďakujem ????:-K

zanet014: Vůbec nic, já dávala Zlatý klas, pudinkový prášek, bez chuti! :-D

Co by se stalo kdyby ten pudingový prášek nebyl čokoládový ale vanilkový?

Petuna: Petuno, jsem ráda, že u Vás zdomácněl a chutná:yes::-K

Výborný perník. Vždy se mi povede vláčný a všem moc chutná :-K také už jiný nedělám :yes: děkuji za skvělý recept

Romario: Romanko, jsem ráda, že chutná a díky, že u Vás zdomácněl, to mě těší a fotka pěkná:yes::-K

Dnešní pernik po x-té :yes:. Synáček chtěl černou buchtu, tak jsem musela honem.... nemám slov, prostě výborný :yes::-)

AnoliV: Mám radost, že se povel a že chutná:yes::-K

Už jsem taky vyzkoušela :) :) Perník se povedl na jedničku. Děkuji za recept. Jiný už péct nebudu. :-K

Makuna81: + Zdeni, moc Vám děkuji za chválu perníku a teší mě, ze ho budete dělat i dál=super:-K

Nejlepší ze všech :yes: jiný už nedělám :-K

Za mě Top recept :yes: jednoduchý ,rychlý a velmi chutný.

Kerstein: Děkuji:-K

Nejlepší perník :yes:

SilviaD: Ja som ho mala taký krehký, vláčny, mäkučký, ako obláčik.;-)

LucieVavrova: Lucinko, moc děkuji za pěkná slova-potěšila jsi mě a hned mám pěkný den :yes::-K Bramborové knedlíky zrovna dělám, budou plněné uzeným masem.....

Děkuji za výborný recept na opravdu chutný a vláčný perník. :-K Včera jsem ho pekla na ohromný plech z 300 ml hrnků. Dala jsem o lžíci víc kakaa, víc o jedno vajíčko a přidala jsem lžičku perníkového koření a hrozinky. Poleva ozdobena sekanými vlašáky. Pečeno 190-200° 60 minut. Před chvílí jsem si ho přepsala do svého sešitu. :yes: Tak že Bibinko, moc děkuji. Nejen, že doma vařím luxusní vychytané bramborové knedlíky dle Vašeho receptu <3 - můžu všem doporučit, tak teď už zařazuji do repertoáru i perníček. Pěkný den. :-)

Janja: Janjo, já Ti mohu jen poradit, aby jsi ho udělala podle receptu a nic nepřidávej ani neměň mouku atd. Byla by škoda, abys ho znovu nezkusila a promazat ho můžeš jakoukoliv marmeládou, džemem či povidly, já to tam dokonce doporučuji v poznámce :yes:;-)

Janja: Ja som ho tiež piekla nedávno a bol výborný. Piekla som z obyčajnej múky. Určite nebol suchý. Ešte ma okrem hustoty cesta napadlo či náhodou dlhé pečenie pri nižšej teplote?

Janja: Zkontroluj si suroviny, které si dala ! Je jich tam hodně a člověk zapomíná.:-( Konzistence těsta před pečením je jemně tekutá. Možná bylo na tu špaldovku málo mléka!:-? Upeč znovu s normální polohrubou a uvidíš. Já tady široko a daleko známá, jako břídil kuchařský, jsem to dala na poprvé!:-D

Tak je dopečeno a ochutnáno. Nevím proč, ale perník je sice chutný, ale velmi suchý:-(. Přidala jsem rozinky a sekané ořechy, což by nemělo mít vliv. A místo polohrubé mouky, špaldovou celozrnnou. Možná, kdyby se promazal, tak by zvlhnul:-Q. Jsem na rozpacích ho znovu péct:-(

xvítko13: UŽ TI TU NĚKOLIK DĚVČAT PSALO, JAKOU DĚLÁŠ CHYBU. ČETLA SIS TO VŮBEC?
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.

Kodaja: Děkuji, jsem ráda, že chutnal :-K:yes:

Luxusní záležitost.Děkuji za recept.

Caterina3010: Caterino, o to víc si toho vážím, že je pochvala vyjímečná a děkuji Ti:yes::-K;-)

Komentáře nepíšu často, vlastně skoro vůbec ale tady musím udělat výjimku.. zkoušela jsem už 3 recepty na perník a tento je nejlepší. Hodnotím 1* :yes:

Hanakucharkou: Haničko, děkuji za chválu a jsem moc ráda, že chutná, to je ta nej.....odměna:yes:

Tento perník je skvost! Vždy peču jen tenhle a mojí rodině vždy chutná. Můžu jen doporučit!<3:yes:

Perník je vynikající, peču ho podle Vašeho roceptu už dlouho a vždy jsem moc spokojená. Děkuji za něj :-*:-K

Durdas: Děkuji a není zač děkovat, jsem ráda, že Vám chutná:yes:. Také ho zrovna dnes dělám, už delší dobu nebyl;-)

Dobry den.Prosim mam jednu malou prosbu.Ja miluju pernik uz od mala a taky rad pecu a tento recept urcite o vikendu hned vyzkousim.Jen se chci zeptat,co je stredne vyhrata trouba?Mozna tento dotaz se tady nekomu bude zdat zbytecny,ale ja fakt nevim.150,160,170?Moc dekuji.:-K

karel1970: Pekla jsem na 180, 30 minut a 10 minut dopekla na 170. Po dvaceti minutách pečení popíchat špejlí aby nepraskal, pára musí uniknout. Byl propečený a měkký. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Naprosto luxusní, jemný a chutný...díky za výborný recept :yes::-8

Irka66: Irko, jsem moc ráda, že perník tak chutná a díky že jsi ho vyzoušela :yes::-K

Potřebuji na pracovní poradu asi 20 lidí něco upéct - tohle by asi bylo ono, nikdo se neupatlá, nebude drobit...já moc perníkům nefandím a vůbec je nepeču, dcera je umí líp ( já zas umím kynuté a piškotové) .....No a samozřejmě chci být za hvězdu:-D....Tak fakt tu není žádné riziko, že něco "zvojtím"? :-D

Eja57: Ejo, drž se mého receptu a nemůžeš nic pokazit a je lehký i na přípravu, všechno dohromady, vylít na plech a upéct. Je opravdu výborný a bude jim chutnat

Zobrazit starší odpověď

Nejlepší perník co jsem kdy jedla.Děkuji za úžasný recept:-K.

Tak dnes jsem ho udělala a je výborný. Hned jsem si ho i vytiskla. protože tenhle perník nemá chybu. :yes::yes::yes:

martinecka: Martinko děkuji, moc mě to těší a jsem ráda, že chutná :yes:

Naprosto luxusní :yes: Tak dobrý perník jsem v životě nejedla !!! Díky za recept

nananan: A já děkuji za upečení. Jsem moc ráda, že tak chutnal:yes:

Paneboze to je nejlepší perník ,co jsem kdy jedla! A to babička pekla výborně!<3 dnes jsem pekla a moc se povedl...nemám moc talent na pečení ale tohle byla bomba! Děkuji za recept a chválim!!!!!!:yes::-Q

Andulina01: Jsem moc ráda, že chutnal a máš z něj radost:yes:

Já taky hodnotím, jako výborný! Když budu péct podruhé přidám trošku /málo/ lžičku kandovaného ovoce kůry a víc ořechů i do těsta. Je tak měkký, že se člověk nemá do čeho zakousnout. Dala jsem nakrájený perník do mrazáku, po rozmrznutí, byl jako čerstvý.:-O Takže za mne:yes:! Navrch na polevu jsem přidala Casinovu karamelovou šlehačku,:-K aby to hezky vypadalo !:yes::-K

Kdo jste ještě recept nevyzkoušel, tak se do toho dejte a budete mít tak vynikající perník jako my i ostatní. Krásně nadýchaný, výborný! :-)<3<3<3:yes:

Elbee: Elbe i ostatní, jsem moc ráda, že Vám můj perník chutná, to je to nejlepší, z čeho mám radost a díky, že jste ho upekli :yes:

:yes::yes:Dnes jsem upekla perník podle Vašeho receptu. Nemá chybu je moc, moc dobrý. :-K:-K:-K:-K

Perník se povedl, zatím stydne.;-) Pekla jsem na 180 30 minut a pak 10 min. na 170, bez horkovzduchu Svrchu na 4 místech trošku prasknul, ale žádná katastrofa! Tam , kde jsem zkoušela špejlí, tak tam ne. Doporučuji popíchat špejlí po 20 minutách pečení celý povrch, ať má ta pára kudy prchnout! Dám polevu, nakrojím a <3<3<3

Bez skořice a s medem ( dle LucaSmith) upečeno a je opravdu moc dobrý, všem nám chutná. Jedinou vadou na kráse je, že mi přijde maličko sypčí, ale to jsem zavinila já mletymi ořechy, přidala jsem od oka- asi moc:-( Jinak chuťově opravdu skvělý. Dekuji za recept:-)

Nejlepší perník jaký jsem kdy jedla <3
Vynechala jsem ořechy a skorici, místo povidel džem a ještě jsem přidala 2 lžíce medu. Prostě dokonalost, děkuji :-K

LucaSmith: Luco, to mě moc těší a děkuji, že jsi ho vyzkoušela :yes::-K

Dobrý den, na jak velký plech je tento recept, vypadá famózně, při prohlížení obrázku jsem málem slintala do klávesnice, určitě upeču. Dávám do oblíbených:-K a už jsem si recept vytiskla.

Bibinka: Moc děkuji Bibinko, já mám taky ve sporáku menší plechy, tak jsem se bála aby " nepřepadl". Musím dokoupit povidla a a prášek do perníku, už se na něj těším. :-K

Zobrazit starší odpověď

Peču již poněkolikáté....dnes bez ořechů, povidel. Jen dám nahoru po upečení citronovou polevu a myslím, že do sobotního večera se po perníku zapráší.
Je prostě andělský :-):yes:

lleennaa: Ta to mě moc těší a díky, že jsi ho upekla :yes:

Uplně úžasný perník. Povedl se na poprvé a úžasně chutná. Děkuju za recept.:-)

marta.houdkova: Marti, jsem moc ráda, že tak chutnal-děkuji :yes:

Dobrý den, musí být v tom perníku ty ořechy ? Milujeme perníky a tenhle mě velice láká zkusit <3 jen ty ořechy mi doma nikdo jíst nebude ;-(

Veruuunka: Verunko, samozřejmě je vynech, vůbec tam nemusí být a chuť to neovlivní ;-)

Tohle je nejlepší recept a perník úplně nejlepší, jaký jsme doma kdy jedli<3.Moc děkuji Bibince:-K.Jiný už dělat nebudu, tenhle nemá konkurenci:yes:

Misinka01: Misinko, moc mě to potěšilo a děkuji Ti za pěkný komentář:-K Vítám Tě na našich stránkách a ať se Ti tu líbí:yes:

Dobrý den paní Bibi, chci Vám podekovat za úplně bezkonkurenční recept na pernik. Je opravdu andělský a sama jsem,,sežrala" už pul plechu :-D
Opravdu nema žadnou chybu. :-):-K

Naruu: Velice děkuji, dokonce jsem se i nasmála s tím "sežraným" plechem a tím vím, že opravdu chutnal:yes: Jinak Tě vítám na Topkách, ať se Ti tu líbí. Tady si všichni tykáme, jako jedna Topková rodina.

Pred chvilkou dopečeno a ochutnáno. Musím říct nejlepší recept na perník, který jsem kdy zkoušela a to i s malým nedostatkem surovin :-) došlo mléko, nahrazeno hrnkem vlažné vody a čokoládový pudink nahrazen latte pudinkem :-D. Perfektní <3

Dajda:
Dám tuto!<3

Zobrazit 3 starší odpovědi

Na tomto receptu si již dlouho pochutnáváme s celou rodinou, je skvělý.
Když mám po ruce, přidám kompotované meruňky, je to také moc dobré...

JanaSH: Jani, mám radost a děkuji , že u Vás zdomácněl yes:

Pečeme doma už asi potřetí a vždy se moc povedl. Super recept a super perník. Díky moc.

Janlucka: Jsem moc ráda, že u Vás perník zdomácněl -díky :yes:

Perník je vážně úžasný....peču ho ve vegan variantě bez vajec a s ovesným mlékem a je opravdu luxusní :yes:

Dajda: Jsem ráda, že měl perník úspěch a chutnal-díky :yes::-K

Zobrazit starší odpověď

Tento perník jsem dělala již po třetí a vždy je lepší a lepší ;-)

Petuna: Petunko, tak to mám radost a těší mě to:yes::-K

Tenhle perník je úžasný,báječný prostě dokonalý.
Perník mi nikdy nechutnal,byla to vždycky suchá,vyschlá a nizounká placka.
Je to to už nějaký ten rok dozadu co jsem brouzdala netem a náhodou narazila na tento recept.Rozhodla jsem se ho vyzkoušet.
Přesto že jsem si u pečení přišla jak pejsek a kočička (pudink,marmoška,2 kypřidla...),výsledkem jsem byla nadšená.Všem nám moc chutnal,od té doby jiný nepeču.Moc děkuji za recept.Perník je vážně božský a anďelsky nadýchaný....:-):yes::yes::yes:

rori86: Rori, jsem moc ráda, že perník u Vás zdomácněl a děkuji, že jste ho upekla a vybrala si ho :yes:;-)

Dělala jsem perník prvně a měla jsem strach, aby nebyl suchý, ale tenhle recept je perfektní. Byl výborný, nadýchaný a chutnal i našim chlapům, kteří jinak nejí nic, v čem není krém. I tchyně ho chválila, takže za mě :yes: Místo prášku do perníku jsem dala ještě jeden prášek do pečiva a vrchovatou lžičku perníkového koření.

besom: Besom, mám radost, že perník chutnal :yes: a děkuji, že jsi:-K ho vyzkoušela

Dobrý den, moc prosím o radu....opravdu dávat dva kypřící prášky?? Není to moc? Nebo je tím práškem do perníku myšleno jen koření do perníku na ochucení?

mata3636: děkuji za vysvětlení:yes:

kollerka: Ano, dávají se oba prášky, jak do perníku, tak do pečiva a ať se povede:-K

Zobrazit starší odpověď

Dělala jsem perník již dvakrát. Poprvé byl chuťově dobrý,ale suchý a drobivý. Přemýšlela jsem,čím by to mohlo být a napadlo mě,že jsem jej v troubě nechala dlouho.
Na druhý pokus jsem perník pekla kratší dobu a byl vláčnější. <3 Moc děkujeme za recept, jiný už dělat nebudu, přítelovi moc chutná. :yes:

Jana: Jani, to mě těší :yes: Já také jiný nedělám, zrovna se včera dojedl:-D

Recept naprosto úžasný. Vždy jsem měla perník jako suchou tenkou placku. Ale tenhle bomba. Jiný se už u nás nedělá, jen tenhle, seslaný andělem :-):-K

Katka: Katko, děkuji za krásné ocenění receptu, moc mě to potěšilo :yes::-K

UDĚLALA JSEM HO ÚPLNĚ PŘESNĚ TAK, JAK JE PSÁN RECEPT A JE NAPROSTO DOKONALÝ. OPRAVDU!!!!:-K:-K<3<3:yes::yes:

jarka: Jarko, velmi jste mě potěšila a já děkuji, že jste ho upekla:yes:

Zdravím, tak jsem ho dnes upekla, byl nadýchaný, vysoký (plech 30/40cm), chuťově vyvážený, výborný.

Bohužel byl i sušší a drobivý:-( Mám osvědčený recept na perník, chtěla jsem zkusit i tento, vzhledem k hodnocení, v budoucnu přidám i svůj recept.

Celkově hodnotím recept dobře, ale chtělo by to malinko vychytat, možná přidat vejce, nevím...:-K

Sudet: já jsem napodruhé už nedala ten prášek do pečiva, stačí ten do perníku, a bylo to lepší, nepotřebuje to tolik kypřidel:-), a peču jen z polohrubé mouky

Dobrý den, tak jsem vyzkoušela perník, ten nemá chybu, je nadýchaný, vysoký a rozplývá se, měkký a vláčný. Moc děkuji za tento recept, vždycky jsem měla perník nižší a nevedl se mi podle babiččina receptu, babička ho má dobrý,ale tenhle recept vřele doporučuji a vyzkoušejte ho. Fakt to stojí za to vyzkoušet. :-)<3

Jana: Jani, jsem moc ráda, že chutná:-K:yes:

na kolik stupnu to mám dát péct? :-?

Lucie: \lucko, tak na 180°C a zkoušet špejlí ;-)

Tento perník ????je vyborny celé rodině chutná
:yes:

Matej: Matěji, udělal jste mi radost, že Vaší rodině chutná a díky, že ho pečete :yes:

Perník jsem pekla, je nejlepší, co jsem kdy jedla! Dokonce jsem teď těsto použila na borůvkové muffiny, a jsou taktéž vynikající, nadýchané, mokré, prostě recept za 1* :-8

Bára: Báro, to mě vážně těší a děkuji :yes:

Já jsem se na něj tolik těšila, udělala přesně všechno tak, jak je v receptu, je chuťově dobrý, hodně vyběhl- tak to díky těm 2 peč.práškům, ale nebýt té polevy, tak je suchý, strašně se drobí.... To mě tak mrzí.... Ani troubu jsem neotvírala, těsto bylo přiměřené konzistence, tak nevím, kde jsem udělala chybu.

Renata: Renatko, z toho nebuďte smutná, mě je to také líto, že se ne úplně perník povedl. Pročtěte si komentáře, někomu se to také stalo a myslím, že to může být třeba moukou, nebo jinou surovinou, nebo že se nesmíchá zvlášť tekuté a pevné suroviny atd. Až uděláte podruhé, třeba se povede, vždyť ho dělalo spousty lidí a byl báječný. Jestli se Vám zdál suchý, tak ho příště promažte nějakým džemem, nebo krémem......já myslím, že to vychytáte:yes:

Vybornej recept :) dneska sem ho pekl a super :yes:

HanzWayne: Děkuji a jsem moc ráda, že chutnal :yes:

Naprosto luxusní perník, díky za recept! Lepší jsem ještě nejedla. Návštěva i muž byli velmi spokojeni <3 . Dělala jsem přesně podle receptu a byl dostatečně vysoko :yes:

Pavla: Pavlo, jsem moc ráda, že tak chutnal :yes:

Perník jsem dělala několikrát a je výborný!!:yes:

Jituna: to mě vždycky moc potěší-děkuji ;-):yes:

Štěpánka 10. 10. 2017 11:52
Že začátku jsem byla maličko skeptická prze co si nenavážím přesně podle váhy tak si nejsem jistá že to bude vypadat tak jak má. Ale zkusila jsem to přesně podle receptu a jsem nadšená. Děkuji za báječný recept<3 :-K :yes:

Já myslím, že práškem to nebude, perník jsem pekla a byl výborný, ale s dvěma práškama se až dost drobil tak už peču jen s jedním a nikdy se mi nezdrcl, spíš to bude přešleháním těsta, když se to přežene tak vzduch pak uteče rychle ven a těsto se zdrcne. Krátce bych prošlehala tekuté ingredience bez oleje a olej a sypký zbytek bych jen zamíchala (já teda naházím do mísy vše a prošlehám krátce cca 2 min max, jen co se to spojí). Taky je potřeba dávat těsto do vyhřáté trouby a prvních 15-20 min ji neotvírat.:-)

Lenunka: Dobrý den, a vy teda všechny ty ingredience, co jsou v receptu, dáte do mísy a pak 2 min prošleháte a hotovo? Chápu to tak správně? Příště to taky takto udělám...Jinak je pravda, že tu troubu jsem tak 3x otevírala a kontrolovala jestli už je hotový. Ale když jsem se dívala do trouby jen za okýnkem, tak ani ze začátku nenaskočil, nenafouknul :-(

Tak já perník dnes pekla a dost mě teda mrzí, že se mi nepovedl - zhrcnul se mi v troubě a vůbec není nadýchaný :-( moc mě to mrzí, protože nevím kde jsem udělala chybu. Dala jsem tedy jen 1 kypřící prášek do pečiva + perníkové koření a těsto jsem šlehala mixerem, napadá vás kde je zakopaný problém? Děkuji :-)

xvitko13: smíchám sypké, tekuté naliji doprostřed a prošlehám vše 2 min metličkama - někdy ani nepatlám šlehač a promíchám to normálně metlou v ruce - a dávám jen ten prášek do perníku:-), jinak když ho nemám, taky dávám normální prášek a perníkové koření, takže tím by to být nemělo

Zobrazit 8 starších odpovědí

Tereza Fryšová 29. 9. 2017 12:31
Mam tedy perník ještě v troubě, ale už jen to těsto bych snědla. UUUUUUžasné <3

Helena Brazdová 12. 9. 2017 17:03
Děkuji za recept. Bude mi 43 let a konečně umím perník. :-)

Helena Brazdová: Helenko, gratulace veliká :-K:-D

Vypadá moc krásně, určitě co nejdříve vyskouším :yes::-K

Dělala jsem už třikrát a je vynikající, jen se mi ty poslední dva pokusy hrozně rozpadal a drobil, nevíte čím by to mohlo být? Někde asi dělám chybu .. Předem moc díky, pokud mi poradíte! Na chuť to každopádně
nemělo vliv i tak všichni chválili :)

Petrag: Mohla to způsobit mouka, každá je tak trochu jiná, tak buď ubrat mouku, nebo přidat tekutinu či tuk. Zkus příště, ale mě také některý trochu drobil;-)

Výborný recept. Chutná celé rodině. Já dávám na buchtu citronovou polevu a posypu ještě další hrsti nasekanych vlašských ořechů a taky super kombinace, ale bacha pod polevu je třeba dát malou vrstvu třeba merunkove marmelády jinak se poleva vsakne do pórů buchty... :-):yes:

Monika: Moniko, jsem spokojená, že perník chutná celé Vaší rodině, to potěší :yes::-K

Andělsky nadýchaný perník právě vařím, moc se těším na výsledek. <3 Byla jsem trochu v rozpacích, protože 2 prášky se mi zdály trochu moc, ale uvidím. :) S ničím jiným jsem problém neměla a už krásně voní, díky za super recept :-)

Taisska: Taissko, nemáš zač děkovat, hlavně, aby chutnal :yes:

Včera upečeno a hned se po něm zaprášilo, jakou rychlostí zmizel, všem moc chutnal, prostě jak se říká de luxe :-D Jen jsem do těsta místo mléka dala kefír a nastrouhala jedno jablko + pár rozinek. Ale i bez toho by to byl ten nej perník<3 Zatím každý můj pokus skončil jakousi drtinou, která vázla v krku a jak jsem k tomu neměla kybl čaje, tak se v puse ani nehl, takže děkuji za tento bezva receptík a uděluji zasloužené bodíky:yes:

jana1111: Jani, děkuji Ti za to, že u Vás chutnal mě těší nejvíc. Budeš ho muset upéct znova, když tak chutnal:-D

Díky za skvělý recept, už ho nějaký čas peču, ale až teď jsem se dostala k pochvale. Lepší perník jsme nejedli. :-8 :yes:

Gábina : Gábinko, děkuji Vám za pochvalu, potěší to :yes:

Super recept, nejlepší co jsem kdy zkoušela, jen se po něm zaprášilo :-K:-K:-K

Miluska88: Miluško, to mám radost, že perník tak chutnal-skvělé :yes:

Perník dělám už po několikáté, vždy se povede, je snadný a opravdu všem mooooc chutná! Děkuji za recept :-) :-K

Veronika: Verunko, nemáte zač děkovat, mě těší, že Vám všem chutná :yes:

Zatím nejlepší perník... :yes:

Geiss: děkuji :yes:

Ahojte :-) mám takový menší dotaz :-) jsem začátečnice 15 let:-D tu tekou směs přidám do té sypké a jen zamíchám? Nebo musím pak vše vyšlehat mixerem. Děkuji Klára :-)

Klára: Klárko, je to celkem jedno a nic se nestane, tak buď dobře promíchej, nebo prošlehej na pomalejší chod ;-)

Fiiiha,koukam,u ceho se cesky narod dokaze tak detinsky pohadat:-O Jako v materske skolce:-D

Ale jde o recept,a za mne je to supr pernik!Chutna jako pernik,davam oba prasky ,i do perniku(kdyz ho zrovna doma mam) ,prdlo pec nemusim,ted uz zde mame rovnou v mouce na peceni.Davam i lzicku medu a cit.kuru,tu davam do vsech trest uz leta..Jako cukrarka-kucharka uz 32r.,jsem si jista,ze pud.prasek ma svuj smysl.Nejsem chemik,ale je tam k necemu:-D Patrat k cemu nehodlam,to necham na jine rejpalky:-8 -nactilete asi?
Kdyz zrovinka mam,pridam ho.Kdyz ne,je taky vysledek supr.Povidla v Uk moc nesezenu,jedine polsky,tak do testa prdnu 3lzicky jakekoliv kvalitni skvele ang.marmelady..Dnes byla z cerneho rybizu.Dovnitr davam treba i rozinky,mandle(ty dneska).A ze je vysoky?To tedaa,a paradne,ikdyz ho davam na velky plech,nadherne nabehne,a nam to nevadi,naopak,vsak kolac je lepsi poradny,nez tenka placka(to by jste tady zas psali/y,ze je nizka:-D Jde jen o recept,sikovne ruce,kapku te cukrarske zkusennosti a selsky rozum.Taky kazda mouka jinak prijma tekutiny,takze nekdy davam i vice mleka.Premyslet;-)Jde jen o peceni,a ne o zivot.A kdyz nejde o zivot,tak jde o...nic:-D;-)Komu nesmakuje,at ho nepece a najde jiny ,misyo psani nesmyslu a urazeni jinych,snad Vam neni nact..Kdyz kuknete recepty na perniky,je to vzdy skoro stejny.:-K Za mne bodiik:-K:yes::-K

Meggi: Meggi, děkuji za odborný výklad:yes:

paráda. dovoluji si přidat bodík a foto:-):yes:

Lenunka: Lenunko, povedl se krásně a máš ho ozdobený zimě:-8:yes:

Pavla Šedová 2. 5. 2017 15:25
Tak jsem dělala s vanilkovým pudinkem. Byl luxusní, jen se po něm zaprášilo. Určitě budu dělat znovu. :yes:

Pavla Šedová : To jsem moc ráda:yes:

Též jsem vyzkoušela a už nebudu dělat jiný.Udělala jsem večer a do rána zůstali pouze 2 kousky.Je luxusni,a dnes budu dělat znovu

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
perník recept, perník, recept na perník, perník na plech, recept perník, nejlepší domácí perník na plech, pernik na plech recept, domácí perník na plech, recepty perník, nejlepší perník, recept pernik na plech, perník recepty, top recepty perník, recepty na perník, dobrý perník, výborný perník, nejlepší perník na plech, domácí perník, recept na dobrý perník, recept na perník na plechu

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu