Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě.
Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Moje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Nejnovější recepty
Skořicový perník
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí po plzeňsku
Přidáno před 3 hodinami
Barevný čočkový salát
Přidáno před 3 hodinami
Zimní broskvový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky na kmíně s bramborovými šiškami
Přidáno před 4 hodinami
Nelčiny měkkoučké koblihy
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Britská šlechta v 19. století běžně konzumovala v jídle arzén pro omlazení, cukrovinky se barvily olovem a měděnkou
Císařský trhanec paní Columbové z Hliněné bašty je vylepšený rozinkami a skvěle chutná s borůvkovým žahourem
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové lívance
Hanes před 1 hodinou
Drožďové knedlíčky
Ryngle před 2 hodinami
Tatarák Habunda
Lucie1001 před 4 hodinami
Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)
Evelline před 5 hodinami
Tortilly jako rychlé pohoštění na tři způsoby
Lenak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Hahan před 6 hodinami
Pikantní medová žebra
Hahan před 6 hodinami
Míša řezy
Verumatyas před 8 hodinami
Koprová omáčka
Verumatyas před 8 hodinami
Hrachová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník,
recept na perník,
perník na plech,
recept perník,
nejlepší domácí perník na plech,
pernik na plech recept,
domácí perník na plech,
recepty perník,
nejlepší perník,
recept pernik na plech,
perník recepty,
top recepty perník,
recepty na perník,
dobrý perník,
výborný perník,
nejlepší perník na plech,
domácí perník,
recept na dobrý perník,
recept na perník na plechu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
cukr,
pudink čokoládový,
vejce,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kakao,
povidla švestková,
skořice,
ořechy vlašské,
poleva čokoládová,
kokos,
ořechy mleté
Komentáře (1389)