Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřtové mističky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky nebo silnější párky (nesmíme oloupat kůži) nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Krok 2: Pečením se kůžička smrští a vytvoří mističku. Čím tenčí plátky nakrájíme, tím bude mistička hlubší. Krok 3: Teplé nebo studené plníme tím, co máme zrovna doma: kečupem, křenem (Křeník), Harrisa, Lutenice, různé druhy hořčice, různé dippy, nádivky, dále je můžeme zdobit.

Zveřejněno 26. 1. 2009

Poznámka autorky Hella

V dobách, kdy ještě Gothaj nebyl v igelitu se do takové větší "mističky" dobře servíroval bramborový salát nebo ruské vejce.

Je to vděčná součást malého pohoštění i velkých mejdanů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřtové mističky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6GJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřtové mističky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6GJ

Marie

Komentáře (10)

Tohle jsem měl rád v dětství a jako dospělý jsem to dělával svým dětem. Často si o to říkaly. A naše děti už mají také děti a obliba mističek trvá už několikátou generaci.

Já jsem nejčastěji používal kabanos.

Do mističek dávám míchaná vejce;-)

No tohle je ale roztomilá vychytávka :yes: Kam na ty nápady chodíte, holky :yes::yes::yes:

Využití je podle velikosti široké, jde jen o to najít řezníka, který ještě dává salámy do použitelných střívek a né do igelitu.

Na první pohled jsem si myslela, že jsou to nějaké koláče, nebo piškoty:-O Bože, jsem se zase zasmála. No, skvělý nápad Ladi s tou čočkou, dát do toho tu cibulku:-p

jé a teď mi připomenul můj drahý choť, že doma ty mističky dávali k vařené čočce nebo hrachu a dávali do nich osmaženou cibulku ;-)

My jsme je doma mívali plněné špenátem a k tomu bramborový knedlík. Už jsem to taky chtěla udělat, ale s gothajem v igelitu to vážně nejde.:-S Špekáčky mě nenapadly, takže Hello, díky ! :yes:

my jsme do něj dávali vejce nahniličku. Myslím že se dá použít i Junior nebo drůbeží salám

To jsme mívali rádi jako děti, občas to dělávám i teď. Říkali jsme tomu "čepičky"

No, fantazie!!! Všichni to známe, ale kdo to už zkusil? Já tedy ne!!! FANTAZIE :yes: ... Čím by šel nahradit ten Gothaj?

Tématické fráze:
lutěnica, lutenice recept, lutenice, omáčky - dippy, plněné papriky gothajem, špagety s gothajem, papriky plnene gothajem, recepty do zapékacích mističek, buřtové recepty, buřtový dort, harrisa, zapečené špagety s gothajem, plněné papriky gothajem a syrem, pomazánka lutenice, lutenice-recept, lutenica recept, ruské vejce recept, paprika zapečená se sýrem a gothajem, ruské vejce, dippy k jídlu

Suroviny:
špekáček, olej, kečup sladký, křen, hořčice

Přidat fotografie receptu