Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový kynutý věnec

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez dob odležení těsta v chladničce a dob kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez dob odležení těsta v chladničce a dob kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 127 kJ /
3 376 kcal
Bílkoviny68,09 g
Tuky164,04 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 748 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,54 g
Sacharidy400,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí první tekuté a pak sypké. Zvolíme program Těsto. Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce. Mělo by odležet minimálně 4 hodiny. Krok 2: Těsto po vykynutí v pekárně vyjmeme, propracujeme, zformujeme do bochánku, potřeme máslem a zabalíme do potravinové folie. Vložíme do misky a necháme v chladničce. Před přípravou vyjmeme z lednice a necháme prohřát na pokojovou teplotu. Krok 3: Na krém smícháme mascarpone s cukry a citronovou kůrou. Když je krém hladký, vmícháme vejce. Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučené ploše na plát cca 40 x 20 cm. Krok 5: Posypeme zlehka strouhankou, potřeme krémem (ne až do krajů) a k jednomu z delších krajů vyrovnáme ostružiny (viz. obrázek). Krok 6: Stočíme opatrně do rolády, švem dolů přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu. Konce spojíme. Necháme kynout ještě cca hodinu. Krok 7: Poté potřeme zbylým bílkem, nastříháme svrchu nůžkami asi po 2-3 cm a mírně prsty rozevřeme. Krok 8: Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C. Můžeme péct oba plechy najednou, jeden dáme do spodní třetiny a druhý do horní. Jakmile horní věnec zezlátne, prohodíme je. Krok 9: Pečeme 30-35 minut.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.

TIP: Ostružiny ve sladké kuchyni

Zveřejněno 8. 9. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Inspiroval mne recept v Apetitu, těsto jsem převzala doslova, náplň jsem upravila. Původně tam byly maliny a v krému philadelpia nebo lučina, nebyl tam vanilkový cukr a citronová kůra. Takže každý ať se rozhodne, kterou variantu vyzkouší.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový kynutý věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg0E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový kynutý věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg0E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Jé, to je paráda;-), mám v ledničce Mascarpone a musím co nejdříve spotřebovat, na neděli upeču:-p:yes:

Moc krásný věnec, úžasný;-);-):-p:yes::yes:

1974andrea: :-))) je opravdu dobrý, i druhý den je krásně vláčný, výborné těsto a nápaditá náplň. Kaloricky je to cca 183 kcal na jeden kousek, což není tak zlé, když je to třeba k snídani:-)))), z celého množství bylo asi 16 kusů.
Určitě jsem ho nepekla naposledy:-)):yes::yes:

Olinka5555:Olinko, moc děkuju za vyzkoušení a vůbec přece nevadí, že není spojený ve věnec, podkova je stejně dobrá a krásná;-):yes:. Díky i za fotku:-K

Včera večer jsem udělala těsto a dnes pekla. S těstem se pracuje výborně a je moc dobré. Krém je vynikající, v kombinaci s ostrou chutí ostružin nemá chybu. Jen jsem měla problém se spojením obou konců, takže jsem upekla dvě podkovy, půlka první je už pryč. Až tu druhou přendám na talíř, zkusím udělat foto. Finální výrobek sice nevypadá tak úžasně, jako od autorky, ale je to opravdu moc dobré.:yes:
Fotku jsem přidala, kdyby se nelíbila, tak ji klidně smázni.

Anna Kocikova:Drahuško díky;-):-K

Teda,Andri:-*vážně nádhera:-K:-p:yes:

mysulka:, Dana61: Holky děkuju:-K;-)

prostě nááádhera:yes::-D

:-p:yes::yes::-K

Děkuju vám všem za komentáře k receptu a hodnocení:-K. Určitě vyzkoušejte, těsto je skvělé a ostružiny můžete nahradit třeba i borůvkami nebo rybízem;-)

Andrejko, to je parádní věnec a s mascarpone, to musí být tak dobré:-*:-* :yes::yes:

Budu se opakovat::-)):-)) taky mám recept založený, ale nestíhám, práce mně válcuje:-//
V Tvém podání je super:yes::yes: ještě víc se utvrzuju v předsevzetí, že ho musím vyzkoušet;-):-K

Opravdu se ti hezky povedl:yes:+11

Naramne se Ti povedl, mas ho prekrasny. Musi to byt strasne jedla zalezitost, ta napln nema chybu.

Tématické fráze:
kynutý věnec, kynutý ostružinový koláč, kynutý věnec s marmeládou, ostruzinovy kolac apetit, apetit-ostružinovy kolač, kynute apetit, kynuty koláč venec, recept na kynutý věnec, recept kynutý věnec, kynutý s ořechy, osruzinovy krem z mascarpone, kynuté s ostružinami a mascarpone, kolac ostružinovy kynuty, kynutý velikonoční věnec s marmeládou, venecky s mascarpone recepty, těsto z apetit, apetit ostružinový koláč, malinový věnec-recept, kynutý věnec s ostružinami, kynutý věnec apetit

Suroviny:
mléko, droždí sušené, cukr krupice, máslo, žloutek, extrakt vanilkový, mouka hladká, sůl, ostružiny, mascarpone, kůra citronová, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu