Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 127 kJ / 3 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,09 g |
Tuky | 164,04 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 400,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí první tekuté a pak sypké. Zvolíme program Těsto. Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce. Mělo by odležet minimálně 4 hodiny.
Krok 2: Těsto po vykynutí v pekárně vyjmeme, propracujeme, zformujeme do bochánku, potřeme máslem a zabalíme do potravinové folie. Vložíme do misky a necháme v chladničce. Před přípravou vyjmeme z lednice a necháme prohřát na pokojovou teplotu.
Krok 3: Na krém smícháme mascarpone s cukry a citronovou kůrou. Když je krém hladký, vmícháme vejce.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučené ploše na plát cca 40 x 20 cm.
Krok 5: Posypeme zlehka strouhankou, potřeme krémem (ne až do krajů) a k jednomu z delších krajů vyrovnáme ostružiny (viz. obrázek).
Krok 6: Stočíme opatrně do rolády, švem dolů přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu. Konce spojíme. Necháme kynout ještě cca hodinu.
Krok 7: Poté potřeme zbylým bílkem, nastříháme svrchu nůžkami asi po 2-3 cm a mírně prsty rozevřeme.
Krok 8: Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C. Můžeme péct oba plechy najednou, jeden dáme do spodní třetiny a druhý do horní. Jakmile horní věnec zezlátne, prohodíme je.
Krok 9: Pečeme 30-35 minut.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový kynutý věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kg0E
Moje poznámka
Ostružinový kynutý věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kg0E
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 30 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
kynutý věnec,
kynutý ostružinový koláč,
kynutý věnec s marmeládou,
ostruzinovy kolac apetit,
apetit-ostružinovy kolač,
kynute apetit,
kynuty koláč venec,
recept na kynutý věnec,
recept kynutý věnec,
kynutý s ořechy,
osruzinovy krem z mascarpone,
kynuté s ostružinami a mascarpone,
kolac ostružinovy kynuty,
kynutý velikonoční věnec s marmeládou,
venecky s mascarpone recepty,
těsto z apetit,
apetit ostružinový koláč,
malinový věnec-recept,
kynutý věnec s ostružinami,
kynutý věnec apetit
Suroviny:
mléko,
droždí sušené,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
extrakt vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
ostružiny,
mascarpone,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
strouhanka
Komentáře (22)