Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini mozzarella v šafránovém těstíčku (Mozzarelline allo zafferano)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 439 kJ /
1 300 kcal
Bílkoviny95,25 g
Tuky48,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 802 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy119,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mozzarellu scedíme z nálevu a necháme oschnout. Do misky dáme pár lžic vody, osolíme a necháme rozpustit šafrán. Potom přisypáváme mouku a průběžně doplňujeme vodou tak, aby vzniklo těstíčko husté jako na lívance. Krok 2: Kuličky sýra protáhneme těstíčkem, obalíme ve strouhance a smažíme v dostatečně rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme horké na zeleninovém salátu.

Zveřejněno 8. 9. 2013

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: Culinaria Itálie

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini mozzarella v šafránovém těstíčku (Mozzarelline allo zafferano)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnjN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini mozzarella v šafránovém těstíčku (Mozzarelline allo zafferano)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnjN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Děkuji Vám všem a hlavně Barče za vyzkoušení a fotečku (mně některé taky praskly, ale na chuť to nemá vliv...;-) ):-K

Protoze jsem doma zrovna mela male mozzarelly a potrebovala jsem je pouzit, tvuj receptik mi prisel jak na zavolanou. Safran dava syru opravdu zvlaste prijemnou prichut a moc nam to chutnalo. Jen mi pri smazeni moc dobre nedrzely formu, ale i presto si dovoluji pridat fotku:-K:-K:-K a samozrejme zaslouzeny bodik :yes:8:yes: (Datum na fotce jsme mela spatne nastaveny :-/)

I mě se dobrůtka líbí:-K:-p:yes:

Moc pěkný recept :-p:yes:

Jej, to je super:yes::yes:

varilamyskakasicku: Kdepak na chaloupce, to už dlouho ne..;-) Práce prý šlechtí a tak už nějakou dobu vytvářím hodnoty... /trvalého charakteru;-):-)) /
Dančo, jestli chceš vyzkoušet, tak je dobré obalené sýry dát na půl hodinky před smažením do ledničky. Pak by neměly praskat - jako mně, trochu jsem to uspěchala.;-)

Bezva chuťovka-rychlovka, hned bych si dala:-p :yes:
(Vlastně vždyť můžu, mozzarella čeká v lednici a ostatní suroviny mám taky...že by???:-D)

Eli, že jsi na chaloupce, hezký receptík;-):yes::yes:

:yes::yes::yes::-O

Já bych si pochutnala :yes::yes::-p

Tématické fráze:
mini mozzarella, mini mozarela, recept na mozzarellu, obalena mozzarella, obalená mozarela, mozzarelky v těstíčku, obalená mocarela, recepty z mozzarelly, minimozarela hodnoty, obalené mozarelky, mozzarella mini, mini motzarela, recepty mini mozzarella, mozzarella v listovem testicku, mozarela male kulicky, mozarella v testicku, mini. mozarela, mozarela v bylinkovém těstíčku, recepty na mozzarellu, mini mozzarella recepty

Suroviny:
sýr mini mozzarella, šafrán, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu