Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso na fíkách

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 879 kJ /
2 122 kcal
Bílkoviny157,48 g
Tuky37,94 g
Vláknina47,99 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 669 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy234,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce. Krok 2: Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a cibule nakrájíme nahrubo, fíky rozčtvrtíme a ještě dáme rajčata i se šťávou, dolijeme asi 100 ml vody a doléváme vždy, když je třeba-můžeme dolévat i vínem. Krok 3: Všechno dusíme 2 hodiny a ke konci dochutíme solí, cukrem a červenou paprikou.

Zveřejněno 28. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Jako příloha jsou dobré noky. Loni jsme čekali docela vzácnou návštěvu a vesměs všichni milovali jídla s exotickou chutí. Vyhledala jsem, uvařila jsem a snědlo se do mrtě! Krom toho, jsme poznali chuťě nám dosud neznámé. Vaří se to trochu déle, ale výsledek je vynikající a stojí zato.

Zdroj: z katalogu Exotická inspirace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso na fíkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Jm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso na fíkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Jm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Tejajko, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost a hned dvojitou;-) že jsi vyzkoušela a můžeš potvrdit jak je to dobré pro váhající a pak za fotky-skvěléééé:yes:

figy, figy...v tejto kombinácii vynikajúce. Nikdy som ich s mäsom nekombinovala, napriek tomu, že ovocie s mäsom kombinujem. Bolo to výborné :yes::yes::yes: Veľký bod a díky za recept:-D:yes:

Kardamom nádherně voní, seženete určitě někde v kořenářství, tam mi i poradili přihodit dvě zrníčka do kávy :-). Jinak hodně netradiční recept, určitě to bude dobré :-p

Ilonahen,všeho koření je tam malinko (na špetku nože), tak kdyby jsi kardamom nesehnala, klidně ho vynech, i tak to bude moc dobré. Naposled jsem ho viděla v Kaufu:-Oa až vyzkoušíš, dej vědět, jak chutnalo.;-):-p

Děkuji za vysvětlení,jestli ho seženu určitě vyskouším.:-*

Gábi v Albertu - Kotányi
a v Kaufu asi taky, ale tam jsem nekoukala

Díky :-D, minule jsem si jej chtěla koupit, ale zatím jsem na něj nenarazila ;-(

Gábi, když nic jiného - tak www.vegetarian.cz/potraviny/koreni/kardamon.html ;-)

Ilonahen - něco o kardamomu http://www.koreni.cz/detail.php?pid=340
Spagetko s tou žlutou barvou, nepleteš si to náhodou s kurkumou :-?

Bibinko - znám - nevím odkud
ilonahen - kardamom je druh koření z oblasti Indie, Číny apod. – je žlutý a je přidáván i do kari koření a směsi masala. Sám o sobě má skvělé účinky na neutralizaci žaludečních šťáv a i na nervy. V jídle jednak nádherně barví (je levnější než šafrán) a třeba v luštěninách zabrání nadýmání. Ale bacha na napodobeniny- zvlášť na různých „trzích“ Jo a v zimě se moc nepoužívá, ale v létě ano, ochlazuje stejně jako např.máta

No to musí být dobrota.:-pJen ten kardamon nevim co je.

Špagetko, Ty jsi ten recept tak hltala, až jsi poprvé to víno přehlídla:-D Znáš ten recept:-?trochu mi připadá, že ano a že je dokonalej, to je pro mě úplná pocta.;-)

jéééé promíň, ty ho tam máš - tak už to dokonalé je :yes::-p

no ještě červené víno a je to dokonalé :-p:yes:

Tématické fráze:
sušené fíky recepty, hovězí maso recepty, sušené fíky recept, neutralizace žaludečních šťáv, vepřové na fíkách, hovězí na fíkách, fíky s masem, jak zpracovat susene fiky, hovězí s fíky, jak zpracovat fíky sušená, hovězí maso v albertu, fíky sušené recepty, recept - sušené fíky, recepty maso kardamom, recept kardamon maso, fíky sušené recept, sušené fíky- recepty, hovezi konzerva albert, neutralizace koření, kardamon kořeni

Suroviny:
hovězí zadní, máslo, víno červené, koriandr, skořice, koření hřebíček, kardamom, strouhaný muškátový oříšek, pepř, mrkev, cibule, array, rajče loupané, paprika čerstvá červená, cukr

Přidat fotografie receptu