Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječný bochánek (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny

Porce: 1ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 887 kJ /
1 407 kcal
Bílkoviny39,50 g
Tuky31,27 g
Vláknina17,85 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 3,48 g
Sůl4,20 g
Sacharidy232,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba). Krok 2: Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen. Krok 3: Přidáme olej a zapracujeme do mouky, až směs začne připomínat strouhanku. Krok 4: Smícháme podmáslí s jedlou sodou. K Krok 5: dyž směs začne bublat, vlijeme ji do mouky a vypracujeme měkké těsto. Těsto nesmíme hníst příliš dlouho, jinak by ztuhlo. Krok 6: Na pomoučeném vále z těsta vytvarujeme placku silou asi 2cm. Na povrchu nožem lehce vyznačíme 4 díly. Krok 7: Bochánek pečeme při nízké teplotě 8-10 minut z každé strany. Nesmíme ho péct příliš rychle, aby se povrch nespálil a střed nezůstal syrový. Krok 8: Upečený necháme trochu vychladnout na mřížce a jíme ještě vlažný.

Zveřejněno 11. 9. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ječný bochánek (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mqr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ječný bochánek (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mqr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

DlabemeZdrave: Na sucho se praží :-D.Určitě vyzkouším i když preferuji žitnou mouku a dám vědět.Bezva recept dávám boda:yes:

Ano, na pánvi ;-) neřekla bych smaží, to si každý představí vrstvu oleje, ve které to plave :D Pokud máte pánev s nepřilnavým povrchem, tak ani není potřeba ta mikrovrstva oleje ;-) Proč se to nařezává netuším, zkoušela jsem pátrat, ale bohužel jsem zjistila jen to, že se to takto u tohoto bochánku dělalo.

Pochopil jsem dobře že se to dělá na pánvi na kamnech tak že se nepeče ale smaží? Proč se to rozřezává na 4 díly? Jinak velmi zajímavé.;-)

Tématické fráze:
ječné placky, ječné bochanky, ječný chléba recept, ječné pečivo, ječné placky recept, dlabemezdrave, bochanek jíme jinak, ječné pečivo recept, žitnou jecny chléb, pečivo ječné, cottage bulky z jecne mouky, špaldove ječné bochánky, jecna mouka recepty, proč se nařezává bochánek, zdravé pšeničné bochánky, ječný placky, jak a co péct z ječné mouky, recepty z ječné mouky, ječné ragů, recepty na ječné placky

Suroviny:
mouka ječná, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, sůl, kypřicí prášek bez fosfátů, olej, podmáslí, soda jedlá

Přidat fotografie receptu