Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americký cheescake

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marrthina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 736 kJ /
5 912 kcal
Bílkoviny129,70 g
Tuky498,32 g
Vláknina9,11 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 1,94 g
Sůl4,22 g
Sacharidy222,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky podrtíme (v sáčku, míse) a smícháme s měkkým máslem. Až vše důkladně prohněteme, rozprostřeme to do koláčové formy (vyložené pečícím papírem), ve které uděláme okraje (nemusí být až do vrchu). Krok 2: Všechny ingredience na krém při pokojové teplotě pomalu rozmícháváme mixérem na pomalé otáčky.
Začneme lučinou a několika lžícemi cukru. Poté přidáme zakysanou smetanu, citrónovou kůru, vanilkový extrakt a postupně přimícháváme jedno vajíčko za druhým. Vznikne řídká hmota, kterou necháme chvilku odležet. Krok 3: Poté nalijeme do koláčové formy na krustu. Necháme jí chvilku sednout, ať se zbaví bublinek a dáme do pořádně předehřáté trouby na cca 160°C na 30 minut. Nejlepší je cheescake péct ve vodní lázni kvůli jemnému a rovnoměrnému pečení, ale komu se koláč nevleze, dá na spodní patro trouby hrnec s horkou vodou a nad to koláč a dá péct. Krok 4: Troubu neotvírat aspoň 20-25 minut, ať se koláč nepropadne. Před vypnutím trouby můžeme zkontrolovat, zda je „upečen“, tak že poklepeme lžící na formu, mělo by se to mírně zachvět uprostřed jako „zulc“. Při 30 minutách můžeme troubu vypnout a otevřít dvířka. Krok 5: Koláč nevytahujeme z trouby, ale při otevřených dvířkách necháváme zchladnout a ztuhnout postupně v troubě. Cheescake by na povrchu neměl popraskat, což by se stát nemělo při půl hodinovém pečení a postupném zchlazování. Po 1-2 hodinách vytahujeme z trouby a dáváme do lednice na 24 hodin. Krok 6: Kdo chce, může si na povrch koláče ještě dodělat ovoce s želé či jen tak polít ovocnou dření přímo při podávání. Koláč se dle originálního receptu dělá se sýrem Philadelphia (cca 30 Kč 125 g), který má údajně konzistenci jako smíchána lučina se zakysanou smetanou, proto to spoustu lidí nahrazuje právě těmito ingrediencemi. Koláč může být i vyšší což jsem původně měla v plánu. Já ho dělala na 26 cm formu, ale to je třeba přidat ještě malinko víc ingrediencí.

Zveřejněno 13. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký cheescake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zA8m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký cheescake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zA8m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-8 varilamyskakasicku::-8

dobrej dort no ale já ho dělat radej nebudu .....jeste vyhorí celej panelák ....:-(

varilamyskakasicku: děkuju všem, před pár hodinami jsme ho ochutnali a je výborný, takže fakt doporučuji...musím přiznat, že jsem ho dělala víceméně poprvé :-) ale spoooustu času strávaného na netu pročítáním různých receptů:-O

Krásně zpracovaný recept, postup, vše je moc pěkné;-)

Pěkná práce +6:-p:yes:

:yes::yes: Ha, ještě teď se směju, jak se s tímhle trápili v Prostřeno!:-D

Mňam, ten se Ti povedl :yes::-p

:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
cheescake, pravy americky cheesecake, americký cheesecake, nejlepsi cheescake, cheescake recept, chees cake, recept cheescake, chees, americky cheesecake recept, cheeskey, pravý cheescake, cheescake recepty, recept na cheescake, recept americký cheesecake, cheescake s lučinou, recept na pravý cheesecake, pravý cheesecake recept, recepty do 30kc, forma na cheescake, tvarohový cheescake

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, lučina, smetana zakysaná, cukr krupice, vejce, žloutek, citron, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu