Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 835 kJ /
4 502 kcal
Bílkoviny148,64 g
Tuky301,12 g
Vláknina13,66 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 638 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy293,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 160°C (já peču v troubě kuchyňského sporáku). Krok 2: Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby. Krok 3: Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete. Krok 4: Nalijte na maso a překryjte alobalem nebo víkem od pekáče. Pečte v troubě 30 minut. Krok 5: Sejměte alobal či poklici, zvyšte teplotu na 200 °C (nebo přiložte do kamen, jako já) a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje. Krok 6: Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte cca 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.

Zveřejněno 13. 9. 2013

Poznámka autorky hosta

Zdroj - starý Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAk8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAk8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

senky: žejo, já taky brzy zopakuju:-)) - to jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

Jituš, fakt to bylo dobré:yes::yes::yes: jenom bez jablíček - nákupčí zapomněl a ne na jehlách - kuchařce se nechtělo:-D:-D Bod už jsem poslala, tak dnes už jen foto;-):-)

senky: určitě - měla jsem k tomu taky brambory a rozmačkané v tom sosu byly vynikající:-))

Nááádhera:yes::yes: mám kousek výběrového bůčku v lednici, asi si zítra zaplave v balzamiku:-p půjde to se šťouchačkami:-?:-?

:-p:yes::yes: úžasné:-K

Krásný rcp :yes::yes::-K

to je ono:yes::yes::yes:

Skvělé:yes:

já tohle miluju a vyju...:-O:yes:

AÚÚÚ, taková nádhera:-p Úplně cítím ty škvarečky, mňam.:-D:yes::yes::yes:

bůček nemůžu, ale je to krása;-):yes::yes:

Taký dietny bôčik light nemôže uškodiť v žiadnom prípade a v takejto úprave je neskutočne lákavý.;-)

Hezké a chuťově lákavé foto:yes: Musí to být dobrota, my bychom se nechali pozvat:-)

:-O No toto? To ještě moje oko nevidělo a ústa nechutnala. A obojí má právě pohotovost. krása a určitě i dobrota. :-p:yes:

Nádhera :-O:-p

Tématické fráze:
balzamikový ocet recepty, balzamikový ocet a zdraví, pečený bůček na balzamiku, balzamikový ocet recept, balsamikový ocet recepty, bůček pečený v balzamiku, balsamikový ocet a zdraví, balzamikový ocet v receptech, recept maso balzamikový ocet, cibule balzamikový, balzamikový ocet , recept, balsamicový ocet maso recepty, bůček na jablkách, balsamicový bůček, recepty s balzamikový ocet, maso na balzamiku, vyběrový bůček, pečený bůček na pivu s karamelizovanou cibulkou, balsamikový ocet, pečený bůček s jablkem

Suroviny:
bůček, cukr třtinový, cukr třtinový, jablko, ocet balsamiko, ocet balsamiko, česnek, sůl mořská, pepř mletý, jablko

Přidat fotografie receptu