Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce patří mezi stálice v kuchařkách našich maminek i babiček. Prosté jídlo, které připravíte téměř bez práce a nasytíte s ním celou rodinu, se zkrátka neztratí. V našem receptu máme vepřové maso, ale použít můžete i kuřecí.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Darja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 440 kJ /
583 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Maso trošku naklepeme. Krok 3: Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a klademe na dno pekáče. Krok 4: Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme kmínem, zamícháme a rozložíme na maso v pekáči. Krok 5: Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 45-60 minut.

TIP: Jakou smetanu zvolit pro zapékání

Zveřejněno 28. 1. 2009

Poznámka autorky Darja

Snad už tu tento recept není. Vařím ho podle své maminky, která mě vlastně naučila vše, co zatím umím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety na šlehačce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRm5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety na šlehačce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRm5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Dělávám, dnes se čtyřbarevným pepřem, solí a trochou kari, peču 4 plátky ve dvou šlehačkách, bez brambor, syn má k tomu rád rýži. :yes:

Mám tento recept už přes 32 let od své tchýně a je výborný a vůbec to není tekuté. Kotlety naklepu, osolím a opepřím, pomažu plnotučnou hořčicí. Do pekáče vymazaný máslem, pokládám brambory na kolečka a na to pokládám kotlety a na každou kotletu rozetřu lžíci zakysané smetany a zasypu strouhaným sýrem. Peču půl hoďky zakryté alobalem a pak ještě půl hoďky bez alobalu. Doporučuji, je to výborné. Zrovna teď jdu na ně. Dobrou chuť přeje Jari.:-):-p

Já mám trochu jinou verzi. Ten postup je stejný,jen místo posypáním grilovacím kořením, tak do pekáče dám 20-25 kuliček nového koření,tak 10 kuliček celého pepře a 2 bobkové lístky.
Při podávání lze kuličky vyjmout,možno nechat a každý loví sám.
Tak dobrou chuť. :-*

Výborné jídlo :):yes:
Skvělí recept - Hned vyzkouším :).

Milane, poradil mi můj známý- kuchař.Pokud v podobných receptech pokryjeme brambory tenkými plátky másla, smetana se s máslem pěkně spojí a nic tekutého v pokrmu není.Mohu potvrdit z vlastní praxe.

Ja davam brambory,posypu korenim na americke brambory,cibul,maso nesolim a strouham na nej nivu,a nakonec na brambory zas nivu a zalejt slehackou,luxus,niva udela krasnou kurcicku...:yes:www.toprecepty.czToprecepty.cz

ano odkryte ja vazne nevim proc je to tekute

milan:pečeš to odkryté? Za tu dobu pečení se přece tekutina musí dostatečně odpařit;-)

muze mi nekdo rici co delam spatne ze mam i po dvou hodinach tu slehacku tekutou ?:-(

:-K SUPR DLABANEC

:-p:yes:

super mnamka..děláme to každý týden;-)

Výborné, dávám bodíka :yes:

Mnaaam :-p :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes::-D:-))

Znám, je to výborné a taky dávám cibuli!....kdo chce změnu, moc dobrá varianta je také přidat ještě rajčata, papiky a kdo má rád tak i houby:-)...z Norska znám také obměnu - tam dávají vrstvu brambor,jablek,cibule,kuř.maso,žampióny,brambory zasypou sýrem a zalijí smetanou - zajímavé a taky moc dobré!;-)

tak to baštím,je to moc dobrý,akorát se mě ta šlehačka nějak vypekla,ale chutově je to výborný.Dávám bodíka a přijkládám foto.:yes::yes::yes:

babča Jana 31. 3. 2009 14:22
zítra to chci vyzkoušet,ještě jsem to nedělala- tak dát brambory navrch nebo dospod ?

Dnes byly tyto kotletky k večeři (já jsem byla statečná a nedala jsem si). Dala jsem jen jednu šlehačku - stačilo to. Místo grilovacího koření jsem požila GYROS a chvilku před dokončením jsem brambory posypala strouhaným eidamem (děti to mají rádi).
Do podobného receptu jsem dala odkaz na kotlety na smetaně s fotkou od Merylas. Tam se ale dává maso nahoru a tady je vespod - hezky se dusí v té šlehačce.:-p
Dávám bodík a přidávám fotku;-)

zdenka goldova 28. 1. 2009 18:20
taky dělám,ale u nás milujeme cibuli a tak prokládám ještě cibulí nakrájenou na plátky.vaše recepty/myslím všech/ si již dlouho čtu až teď jsem dostala odvahu se připojit:-8

Taky dělávám, ale jako první do pekáčku dávám brambory, na to plátky masa, nastrouhaný sýr a zaleju smetanou nebo šlehačkou. Recept je tady, přidala jsem jen fotky ;-) http://www.toprecepty.cz/recept/414-kotlety-na-sme...

Já dávám teda jednu, i tak je to dost tučné:-)

Darjo, to je prima recept - a to grilovací koření je podle mého vaření zbytečný - ale záleží na chuti. A určitě dvě ty šlehačky - obvykle dělám alespoň 4 plátky a ten sosík je výýýborný :-p:yes:

Tématické fráze:
kotlety na šlehačce zapečené s bramborem, vepřové kotlety na šlehačce, vepřové kotlety ve šlehačce s brambory, recepty z vepřové kotlety na slehacce, vepřové maso na šlehačce, kotlety se šlehačkou, brambory na slehacce, maso na slehacce, vepřová kotleta na šlehačce, vepřová kotleta na šlehačce, veprove kotlety ve slehacce, vepřové na šlehačce, vepřové plátky na šlehačce, maso ve šlehačce, vepřové kotlety s bramborami na šlehačce, vepřové kotlety se šlehačkou, zapecene kotlety se slehackou, recept kotleta, šlehačkové kotlety, vepřové maso ve šlehačce

Suroviny:
kotleta vepřová, brambory, smetana ke šlehání, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu