Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 649 kJ /
1 350 kcal
Bílkoviny40,75 g
Tuky99,70 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,40 g
Sacharidy61,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku poklademe na dno na špaličky pokrájenou slaninu, na kterou vložíme kostky omytých brambor. Krok 2: Vše osolíme a okmínujeme. Na brambory nandáme kysané zelí i s částí nálevu. Vlastně tím nálevem kuřecí stehna jakoby podijeme. Krok 3: Na zelí dáme ještě kousky pokrájené budapešťské klobásy a nakonec na klobásu vložíme kuchyňsky upravená kuřecí stehna, posypaná uzenou červenou paprikou, solí a kmínem. Krok 4: Pekáček zakryjeme alobalem, nebo druhým pekáčkem a pečeme cca 60 minut, dokud nejsou brambory měkkě. Krok 5: Pak odejmeme alobal, do pekáčku nasypeme propláchlé černé olivy a dál vše dopékáme bez přiklopení do zlatavé kůrčičky. Při pečení podléváme trochou pivka.

Zveřejněno 18. 9. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Olivy jsou spíše na dozdobení, měla jsem poslední a tak jsem je tam přidala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mmj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mmj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

varilamyskakasicku:Dělávám až na ty olivy a uzenou papriku stejně a brambory se vždy krásně udělaly.Dávám je zvlášť,jen když vařím kyselici.To je pak k zelí do polévky přidávám,až jsou tak akorát na skus;-)
Ivanko,máš to moc príma,já bych si pochutnala i když jsem nachcípaná:-p:yes::-K

hanes24: s tou sodou, tak to je skvělý nápad, díky, vyzkouším příště;-)

Jana Remkova: tak jo:-));-)

JO:-p:yes:

Děkuji za všechny komentáře;-);-);-)

magdalenka::-)):-)):-)):-))

Mně by chutnalo :yes::yes::-K

Jitkas: Kura na kyslej kapuste tiež robím - stará známa klasika. Olivy pridá len odvážlivec experimentátor. :-))

Ja vim, ze citron ci ocet(trosku), se pridava napr. do vody pri vareni fazolek, kvetaku ci jine podobne zeleniny. Jednak pro barvu, ale hlavne aby zustala tvrdsi, tedy na zkus. Tez se pridava do vody, kde se vari ryze, treba na ryzovy salat, neb zustane hezky oddelena a "nerozblemca se". Kure na zeli delam tez, kdysi jsem tady okoukala, ovsem ty cerne olivy a kysane zeli mi nejak k sobe nepasuji. Miluji oboji, ovsem dohromady tedy lepe ne, tedy podle meho nazoru, jinemu klidne muze chutnat.

Dělám podobně, jenom dávám zelí do kuřete je to dobrota a při vaření se neušpiní tolik nádobí;-):-K:-K+12

To by mi chutnalo:yes:+11

:yes:Dělám podobně, přidám ještě namočené sušené houby a když se mně chce, tak stehna vykostím a z částí směsi naplním závitky, které pak dusím se zbytkem. Kyž není pivo, podliju vínem, max 2 dcl. takto dělám i "nošky" z kuřecího,vepřového, nebo jiného, masa (nikoli nožky pro ochránce čistoty jazyka, nošky jsou malé noše, spisovně asi travnice, lidově ještě taky popeluše, kdo ještě neví co je noša - čtverec ze silného plátna s kurtnami přišitými v rozích):yes::yes:skvělý recept:yes::yes:A když dám do směsi půl lžičky jedlé sody, není zelíčko moc kyselé a brambory se udusí za chvilku a už nesolím.:-))Bod je jasný:yes:

maris: Maruško, když se pečou přikryté s masem, je to, jak píšeš;-)

Škoda, že pekáček není na mém stole:-))) Povedené kuřátko:-)):yes::yes::yes:

Fešný pekáček :yes::-p

Tématické fráze:
staročeský pekáček, uzená stehna kysané zelí brambor v jednom, plný pekáček, tri v jednom, bramborovy pekacek s kur masemem, bramborovy pekacek s kur masem, pečené kuře se zelím dohromady v jednom pekáč, kuřecí stehno se zelím, babicovy dobroty recepty 18.9.2013, dobroty z kurecich stehen, spíš v pekacku, maso se zeleninou jednom pekáči, recepty na kuře, dobroty v 1 pekáči, kuře ve slanině, kuře ve slanině, brambory s kuretem dohromady v jednom pekaci, dobrots v pekaci, babicovy dobroty staročeské kuře, bramborovy pekacek s kur.masem

Suroviny:
stehno kuřecí, zelí kysané, klobása pikantní, slanina anglická, brambory, paprika sušená uzená, sůl, kmín celý, olivy černé, pivo světlé

Přidat fotografie receptu